REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ALERTĂ! AMENINȚARE cu BOMBĂ la Curtea de Apel Constanța. VIDEO

ALERTĂ! AMENINȚARE cu BOMBĂ la Curtea de Apel Constanța. VIDEO

Replica API 23 noiembrie 2021 | 11:28 8287

Alertă la Curtea de Apel Constanța, dar și la Judecătoria Medgidia. O amenințare cu bombă a alertat autoritățile marți dimineață, în jurul orei 9.00. Autoritățile s-au mobilizat și au fost trimise, atât la Palatul de Justiție, cât și la Medgidia, echipe formate din polițiști, jandarmi, pompierii, medici și pirotehniști. Sute de avocați, judecători și justițiabili au fost evecuați, din ambele clădiri, și după câteva ore de controale s-a constatat că a fost alarmă falsă.

A fost agitație mare, marți dimineața, la Curtea de Apel Constanța, în urma unui apel la 112 care anunța o bombă în interiorul Palatului de Justiție.

Imagini de la Curtea de Apel Constanța

La fața locului sunt și două echipe de pirotehniști. De la ISU Dobrogea, autoscară, o ambulanță SMURD si o autospecială de stingere.

.

Echipele de pirotehniști, ajunse la Curtea de Apel

VIDEO de la Curtea de Apel Constanța

Și autoritățile din Medgidia au fost în alertă. Și aici, un apel la 112 anunța o bombă în clădirea Justiției.

Imagini de la Medgidia

Ce spun politistii!

Astăzi, în jurul orei 9.00 s-a primit un apel 112, de la un bărbat, care a solicitat să se elibereze Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia, întrucât se va întâmpla o nenorocire.

Polițiștii, jandarmii și pompierii constănțeni sunt la fața locului, iar la acest moment se evacuează persoanele din cele 2 instituții.

VIDEO de la Judecătoria Medgidia

VIDEO de la Curtea de Apel Constanța!

UPDATE, ora 10.40

La fața locului se află polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, respectiv ai Poliției municipiului Medgidia, pentru restricționarea circulației în zonele vizate. De asemenea, se asigură perimetrul în zonă, de către polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța.

Se află și pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, care asigură zona pentru măsuri de protecție și stingere a incendiilor.

Specialiști pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații efectuează, la acest moment, controlul Curții de Apel Constanța, iar concomitent, pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța efectuează controlul Judecătoriei Medgidia.

Toate persoanele din ambele instituții au fost evacuate - aproximativ 400 de persoane.

Update, ora 11.00

Avocatul Filișan: Este alarmă falsă

Cele două echipe de specialiști pirotehniști - din cadrul Serviciului Român de Informații, respectiv Serviciului pentru Acțiuni Speciale - au finalizat activitățile la instituțiile în cauză. Nu au fost descoperite elemente de interes pirotehnic, astfel că, în cel mai scurt timp, activitatea va fi reluată.

Decanul Baroului Constanța a spus că toate ședințele de judecată, câteva sute la număr, ce aveau termene astăzi, vor fi reprogramate, mai puțin ședințele privind măsurile preventive.

”Am fost informați că există o alertă cu bombă, atât la Palatul de Justiție Constanța, cât și la Judecătoria Medgidia. Ca atare, toți colegii avocați am evacuat sălile de judecată, așteptăm să se finalizeze procedurile în curs, să putem să ne reluăm activitatea. Este posibil ca procesele care au avut termen astăzi să fie amânate pentru o o dată ulterioară, mai puțin ședințele cu măsuri preventive. Respectăm procedurile organelor abilitate. Din punctul meu de vedere, este o alarmă falsă”,a spus Cătălin Filișan.

VIDEO:

M.P., D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma plictiseam acasa
0
0
Bomba exista, e in roba si da cu ciocanu
6
1
Sau poate vor cere sa le mareasca leafa pentru conditii periculoase de munca.
7
2
si la medgidia la judecatorie a fost amenintatre cu bomba in aceasta dimineata!!!
4
2
punea plm bomba acolo.....avea si de unde.....imbecili!
8
0
hai sa vedem cat de repede il gaseste pe cel care a sunat
13
0
motive sa stea acasa inca o luna, pentru putorile de acolo.
12
4
l-a cautat cineva pe cel care a sunat la 112?
11
0
orice tampit care da un telefon este luat in serios si pune pe drum atata lume
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468