REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Alertă! Atentat terorist la Istanbul, în zona Taksim. Video

Alertă! Atentat terorist la Istanbul, în zona Taksim. Video

A.F. 14 noiembrie 2022 | 00:00 4772

O explozie puternică într-o zonă pietonală din Istanbul a omorât 6 persoane și a rănit alte 81. Momentul exploziei din Istanbul a fost surprins de oamenii care se plimbau și făceau fotografii ori filmări pe strada Istiklal, una dintre cele mai aglomerate străzi din orașul turc.

Cauza exploziei, care a avut loc la ora 16:20, este, pentru moment necunoscută. Sunt 6 morți, iar bilanțul răniților a ajuns la 81. Unii dintre oamenii răniți în explozia de pe bulevardul Istiklal din Istanbul au fost transportați la spitalul de stat Okmeydani din districtul învecinat Sisli, conform relatărilor presei locale.
 

Începând cu ora 20:45, toate intrările pe bulevardul Istiklal au fost blocate de poliție, în timp ce ancheta privind explozia este în desfășurare.

O femeie ar putea fi autoarea atentatului

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că este vorba de un atac cu bombă. "Din primele informaţii pe care ni le-a dat guvernatorul, aici se simte un miros de terorism. Ar putea fi greșit dacă spunem cu siguranță că este terorism, dar primele informații sunt că o femeie joacă un rol în această afacere", a mai spus preşedintele turc.

"Considerăm că este un act terorist care a fost comis de un atacator, o femeie. Oricine se află în spatele acestor evenimente va fi găsit, chiar dacă trebuie să mergem în celălalt capăt al lumii, nu doar în interiorul granițelor", a adăugat vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay.

În imaginile distribuite pe Twitter se aude sunetul puternic produs de explozie, iar oamenii aleargă în toate direcțiile și țipă.

Când am auzit explozia, am împietrit, oamenii au înghețat, uitându-se unii la alții. Apoi, lumea a început să fugă. M-au sunat rudele mele, știu că lucrez pe Istiklal. I-am liniștit”, a spus Mehmet Akus, 45 de ani, angajat la un restaurant de pe strada unde a avut loc explozia, potrivit Reuters. Un alt martor al exploziei a povestit pentru agenția de știri AFP momentele de panică din timpul incidentului. „Eram la o distanță de 50-55 de metri. Dintr-o dată s-a auzit zgomotul unei explozii. Am văzut trei sau patru persoane la pământ”, a declarat Cemal Denizci, în vârstă de 57 de ani. „Oamenii fugeau panicați. Zgomotul era imens. Era un fum negru”. Un alt martor a declarat pentru Al Jazeera că, atunci când a auzit sunetul exploziei, a crezut că acesta provine de la un șantier de construcții. Explozia a avut loc lângă un magazin de îmbrăcăminte Mango situat pe bulevardul Istiklal. „Am fost la Mango cu două ore înainte. Apoi am mers în [cartierul adiacent din] Cihangir și am auzit sunetul unei explozii în timp ce mâncam și nu am vrut să ne gândim că a fost o bombă”, a spus Asena Hayal, pentru Al Jazeera. „Am crezut că a căzut ceva de pe un șantier, dar apoi ne-am dat seama că duminica nu se construiește. Mai târziu au apărut știri care indicau că a fost o explozie”, a adăugat Hayal.

Momentul exploziei a fost surprins și de camerele de supraveghere amplasate în Piața Taksim, care este mereu extrem de aglomerată.

 

 

Imaginile de la faţa locului arată mai multe victime întinse pe jos, dar şi ambulanţe şi maşini de pompieri care intervin.

Utilizatorii rețelelor de socializare au declarat că magazinele și bulevardul au fost închise.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand va merita rasplata
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108