REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Alertă cu bombă la Versailles. Sute de oameni au fost evacuați

Alertă cu bombă la Versailles. Sute de oameni au fost evacuați

Ana Maria LIPAN 14 octombrie 2023 | 17:47 2432

Sute de oameni au fost evacuați, sâmbătă, din Palatul Versailles, după o amenințare cu bombă. Este al doilea obiectiv turistic din Franța vizat de o alertă teroristă în cursul acestei zile, după ce Muzeul Luvru a fost și el închis.

Alerta cu bomba la Versailles. Sute de oameni au fost evacuati

Autorităţile franceze au evacuat sâmbătă Palatul Versailles din cauza unei alerte cu bombă, transmite AFP, sursa citată de digi24.ro. O sursă din poliţie a precizat că s-a primit un mesaj anonim pe website-ul moncommissariat.fr. Palatul Versailles va rămâne închis până la finalul zilei. De asemenea, și Luvrul, cel mai mare și mai important muzeu al Franței, a fost închis astăzi din cauza unei alerte cu bombă.

Sute de oameni au fost puși pe fugă de sirene. S-au repezit către ieșire și s-au îndepărtat rapid, în timp ce poliția a venit la fața locului. S-a dovedit o alarmă falsă, dar muzeul va rămâne închis pe toată durata zilei.

Franţa a decis vineri seară să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la ''urgenţă de atentat'', cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat în faţa unui liceu din oraşul Arras (nordul Franţei) de către un tânăr radicalizat. Acest atac a fost calificat drept ''act de terorism islamist'' de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Palatul Elysée a anunţat sâmbătă desfăşurarea a 7.000 de soldaţi pe teritoriul francez. Alertă a fost și în Polonia. În capitala Varșovia, mai exact, unde un bărbat s-a urcat pe monumentul dedicat tragediei de la Smolensk. Susținea că are în rucsac o bombă pe care o va detona, iar poliția a blocat întreaga zonă. Într-un final, individul a fost reținut și asupra lui nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468