REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Alte stații GPL din Constanța, amendate, după controalele efectuate

Alte stații GPL din Constanța, amendate, după controalele efectuate

Victor ROTARU 29 septembrie 2023 | 12:27 1141

Mai multe controale au fost efectuate joi, 28 septembrie a.c., la instituțiile publice sau operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL. 

 Alte statii GPL din Constanta, amendate, dupa controalele efectuate 

Joi, 28 septembrie a.c., au fost verificați 6 operatori economici și 8 mijloace de transport. În acțiune au fost angrenați 27 de inspectori aparținând instituțiilor cu atribuții de control stabilite prin Ordinul Prefectului nr.400/30.08.2023 (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța; Inspectoratul de Poliție Județean Constanța; Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța; Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța; Biroul Vamal de Frontieră Constanța) emis în baza Ordinului viceprim-ministrului nr.133/29.08.2023.

În acțiunea de control comisiile au constatat un număr de 22 de deficiențe sau nereguli, cele mai importante fiind: 

- exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice;
- nerespectarea distanțelor minime față de vecinătăți;
- exploatarea necorespunzătoare a instalației de detectare, semnalizare și avertizare incendiu (IDSAI);
- exploatarea necorespunzătoare a mijloacelelor de primă intervenție (stingătoare);
-neprezentarea/actualizarea documentelor și evidențelor specifice apărării împotriva incendiilor;
- lipsa atestatului Ganex (atestat privind capacitatea realizării de activități specifice în mediu potențial exploziv);
- lipsa indicatoarelor standardizate în spațiile cu pericol de explozie/incendiu;
- lipsa componentelor trusei ADR (trusa conține dotări minime impuse de prevederile Acordului European pentru Transportul de Mărfuri periculoase);
- neasigurarea mentenanței IDSAI (instalație de detectare, semnalizare și avertizare incendiu);
- lipsa instruirii SSM (Securitate și Sănătate în Muncă).

Pentru aceste deficiențe, membrii comisiilor, în funcție de atribuțiile legale, au aplicat un număr de 24 de sancțiuni contravenționale, respectiv 11 amenzi în valoare de 166.500 de lei și 13 avertismente. 

Totodată, comisiile au dispus și un număr de 5 măsuri de remediere a deficiențelor care nu făceau obiectul sancțiunilor contravenționale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu știu ce va agitați atâta ca se încarca butelii , probabil cei care comentează de rau ,se ocupa cu vanzarea buteliilor sigilate sau le este frica de umbra lor , credeți că buteliile sigilate nu bubuie ,la fel gazele naturale , in orice lucru exista un risc. Daca veniți cu alternative bune ,atunci lumea o sa cumpere doar butelii sigilate ,nu vreau sa dau 80 lei pe încărcătura de 8 kg a unei p******e de buteli fără gardă ,care nu tine nici o lună de zile ,când la aceeași bani am o alternativa care ține mai mult ,nu toată lumea are salarii mari sa se spargă in figuri cu bani. Cei care cumpără butelii noi din comerț pentru centrala , de 60 sau 80 litri ,după mintea voastră trebuie sa le de-a la fier vechi ,de ce se mai vând buteiile atunci ? La fel și cele noi cu garda ,cine este p***t sa cumpere una noua și să o de-a la schimb pe una încărcată din comerț. Credeți că în țările mai dezvoltate ca noi ,nu sunt stații care incarca ?
1
1
Pui de c*r*e sunteți voi mai su**cilor :)) vă dați mari interlopi și vindeți butelii umplute la GPL... Pârțarilor
2
1
Esti un pui de c***a, conceput pe centura!Bulangiule!
1
2
Esti un sug**i care iti pui viata in pericol pentru 10 lei! Sa o s**i tu tuturor celor pe care ii duce capul si nu ul au doar ca sa nu il ploua in gat! Sug***ule!
3
1
Să s**i la toți cei care încarcă butelii cu GPL sifonul!
2
2
Este mai bun decât orice Viagra. Sfatuiesc pe toata lumea sa o incerce macar o data in viata - iti va imbunatati viata sexuala de multe ori, citeste singur------> mub.me/biorum
0
1
Pacat ca pe o parte le amenedeaza si pe cealalta ei inca incarca butelii si functioneaza fara nici o problema. La toate GPL-urile incarca butelii pentru populatie dupa ora 17:30 ca se stie ca dupa ora aia nu are cine sa ii controleze sau sa ii prinda in fapt...asa ca vor mai exista tragedii cat de curand... O tara de 2 lei!
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468