REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ambasadorul Franței în România, în vizită la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Ambasadorul Franței în România, în vizită la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Replica API 1 aprilie 2019 | 01:41 988

Vineri, 29 martie a.c., Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța a primit vizita onorantă a Excelenței Sale, doamna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România. Această vizită reprezintă o dovadă clară a recunoașterii eforturilor profesorilor de limbă franceză și ai celor de discipline nonlingvistice predate în limba franceză, a tradiției și calității predării acestei limbi la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, transmit reprezentanții instituției de învățământ.

După întâmpinarea oaspeților cu pâine și sare, conform obiceiului, activitatea a presupus, mai întâi, vizitarea liceului urmată de întâlnirea cu profesorii și elevii din filiera bilingvă francofonă la Centrul de Documentare și Informare din Liceul Teoretic „George Călinescu”. Evenimentul s-a bucurat de prezența următorilor invitați de onoare: primarul Constanței, Decebal Făgădău, inspector școlar general adjunct, prof. Alina Codreanu, inspector școlar pentru limbi moderne, prof. Janetta Bărăitaru, inspector școlar pentru limba și literatura română, prof. Ivan Cristina, inspector școlar pentru istorie, prof. Paula Iordan, inspector școlar pentru educație fizică și sport, prof. Dragoș Ciucan, președintele Alianței Franceze din Constanța, prof. Marinela Mitrenga și președintele Institutului Francez din România, Hélène Roos.

Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța se află printre cele 25 de licee din țară care sunt integrate în proiectul „De lʼenseignnement bilingue vers les filières universitaires francophones“, iar din 2016 deține titlul onorific Label FrancEducation, distincție obținută de doar 150 de școli din lume.

„Specificul bilingv francez de la noi din liceu unde, aparent, elevii învață vocabularul și arta conversației, îmi place să cred că asigură, în primul rând, subtila metamorfoză a tinerilor francofoni în veritabili francofili.“, a declarat directorul Liceului Teoretic „George Călinescu”, prof. Vasile Mihăilă.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tava cu painea nu trebuia oferita de catre domnul cu cravata bleu si alura de profesionist?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468