REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ambasadorul Irlandei în România, Paul McGarry, în vizită, la Universitatea Ovidius

Ambasadorul Irlandei în România, Paul McGarry, în vizită, la Universitatea Ovidius

A.F. 30 martie 2023 | 00:00 833

Excelența Sa Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România a participat, marți, 28 martie a.c., la o întâlnire cu rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

Ambasadorul Irlandei in Romania, Paul McGarry, in vizita, la Universitatea Ovidius

„Discuţiile au vizat importanța rolului pe care îl are diplomația culturală și educațională pentru dezvoltarea comunității și a întregii regiuni. Întâlnirea a subliniat potențialul ridicat al parteneriatelor noastre universitare, în care dialogul constant și mobilitățile de studenți și cadre didactice se află pe primul plan. Nu în ultimul rând, vizita E.S. Paul McGarry la Universitatea Ovidius din Constanța a reafirmat valorile culturale pe care este clădită strânsa prietenie dintre țara noastră și Irlanda”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.  

Întrevederea a fost urmată de o prelegere la care au luat parte studenții Facultății de Litere, alături de elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, care s-au întors recent dintr-un proiect Erasmus desfășurat în Irlanda. Discuția cu tinerii a vizat aspecte legate de transformarea Irlandei din ultimele decenii, cu accent pe istoria recentă, din anii ‘50 până în prezent, precum și detalii despre reprezentarea culturală a țării, prin scriitorii săi.

Ambasadorul Irlandei in Romania, Paul McGarry, in vizita, la Universitatea Ovidius

Evenimentul a deschis „Săptămâna irlandeză: Diplomație, cultură și teatru”, o serie de manifestări organizate de către Facultatea de Litere pentru a celebra Ziua naţională a Republicii Irlanda.

În cadrul acestor activități, joi, 30 martie a.c., va avea loc o întâlnire online a studenților Facultății de Litere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Irlanda, E.S. Laurențiu-Mihai Ștefan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si aici tot spagarul de iepure a contribuit?sa nu uite ca el și cu dusu de c*rând a fost unicat intr o bătaie...ce exemplu da el la studenți?sa stea deoparte ca acest rector cu echipa lui totusi a reglementat și remediată tot raul care la facut acest spagar spuse și cu piticul porno tase
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468