REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ambasadorul turc la Tel Aviv a fost rechemat. Se întrerupe orice discuție cu Natanyahu

Ambasadorul turc la Tel Aviv a fost rechemat. Se întrerupe orice discuție cu Natanyahu

Ana Maria LIPAN 6 noiembrie 2023 | 00:00 835

Ministerul turc de Externe a anunţat că ambasadorul Şakir Ozkan Torunlar a fost rechemat pentru consultări "având în vedere tragedia umanitară în desfăşurare din Gaza, cauzată de atacurile continue ale Israelului împotriva civililor şi refuzul Israelului de a accepta o încetare a focului", relatează Agenţia France-Presse, publicația citată de stiripesurse.ro.

Ambasadorul turc la Tel Aviv a fost rechemat. Se intrerupe orice discutie cu NatanyahuPreşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Lior Haiat, a calificat această măsură drept "un alt pas din partea preşedintelui turc care se află de partea organizaţiei teroriste Hamas". Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că îl consideră pe Netanyahu personal responsabil pentru vărsarea de sânge în curs de desfăşurare în Gaza, unde peste 9.000 de palestinieni au fost ucişi în atacuri israeliene.

"Netanyahu nu mai este o persoană cu care putem vorbi. L-am dat deoparte", a declarat Erdogan, citat de presa turcă, relatează Agenţia France-Presse. Cu toate acestea, Erdogan a declarat sâmbătă că ţara sa nu îşi poate permite să întrerupă toate contactele diplomatice cu Israelul.

"Întreruperea completă a legăturilor nu este posibilă, mai ales în diplomaţia internaţională", a declarat Erdogan.

Măsura Turciei urmează retragerii de către Israel a diplomaţilor săi din această ţară luna trecută, după ce Erdogan a numit Israelul "ocupant" la un miting pro-palestinian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt neutrii, ca de obicei, dar pana cand ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468