REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ANAF a CONFISCAT mărfuri și numerar de peste 700.000 lei de la SORLA

ANAF a CONFISCAT mărfuri și numerar de peste 700.000 lei de la SORLA

Replica API 11 februarie 2021 | 22:29 9440

SC Sorla M&D a cerut Statului Român solicitând suma de 10.000 euro (în echivalent lei la cursul BNR din data plății) daune evaluate provizoriu) constând în contravaloare chirie achitată pentru depozitarea mărfurilor confiscate de Garda Financiară în urmă cu 8 ani de zile, în urma unui control efectuat din ANAF la unul din sediile din București. Societatea din Constanța a fost nevoită să plătească chirie pentru a depozita marfa confiscată de stat și neridicată în termenul legal impus de lege, iar acum cere despăgubiri.

În septembrie 2012, ANAF a sancționat cu amenda contravențional societatea din Constanța pentru încălcarea prevederilor Codului fiscal. Prin același proces verbal s-a dispus măsura complementară a confiscării sumelor de 743.998,63 lei și a stocurilor de marfă accizabilă existente la data controlului la punctul de lucru situat în București. Împotriva procesului verbal de contravenție, societatea a formulat plângere, care însă a fost respinsă irevocabil în 2015, de judecătorii din București.

Marfa confiscată a fost depozitată într-un depozit închiriat de Sorla. ANAF a ridicat bunurile după 9 luni

Astfel, pentru depozitarea stocurilor de mărfuri confiscate, societatea a încheiat cu o firmă din București un contract de locațiune, ulterior fiind încheiate mai multe acte adiționale prin care s-a convenit prelungirea perioadei de închiriere a imobilului deja închiriat, cu suprafața de 270 mp, plătind lunar chiria convenită. În ianuarie 2015, după ce a pierdut definitiv procesul cu ANAF, Sorla M&D a solicitat de la Administrația Finanțelor Publice Sector 3 București să procedeze la preluarea bunurilor confiscate. Abia după nouă luni ANAF-DGRFP București a procedat la aducerea la îndeplinire a obligației de preluare a bunurilor.

Potrivit art.6 din OG nr.14/2007, ANAF avea obligația de a prelua aceste bunuri în termen de 10 zile de la data soluționării irevocabile a plângerii formulate de societatea amendată împotriva procesului verbal de contravenție prin care s-a dispus confiscarea. Adică, în ianuarie 2015. Instanța i-a dat câștig de cauze societății din Constanța, așa că a obligat Statul Român să-i plătească 10.000 de euro daune, reprezentând chiria plătită de Sorla M&D firmei de București pentru depozitarea mărfii confiscate. Pe 8 februarie, Statul Român, prin Ministerul Finanțelor,a formulat recurs, la Curtea de Apel.

Despre Sorla

Înfiinţată în iunie 2004, societatea SORLA M & D SRL este controlată de Zoe Ghiuri, societatea ”oferind cea mai bună selecţie de băuturi alcoolice, băuturi energizante, apă, băuturi răcoritoare şi cafea”. Pentru 2019, a raportat 27 angajaţi, un profit net de 992.745 lei, la o cifră de afaceri de 39.786.801 lei. Asociat mai este și soțul ei, Ghiuri George Orlando, deținând doar 1 % din acțiuni.

Numele Zoei Ghiuri mai este legat şi de firmele Sunrise Tours SRL, și Intensiv Group SRL. În noiembrie 2007, Consiliul Local Constanţa aproba PUZ-ul pentru construirea ansamblului de locuinţe colective 3S+D+P+20E, pe bulevardul Mamaia nr. 296, pe un teren cu o suprafaţă de 9.461,35 de metri pătraţi, proprietate a Sunrise Tours SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multi frustati au ciuda pe machidoni asta e bai fraierilor de ce nu faceti ma si voi cai ei atat timp cat te rogi sa moara capra vecinului niciodata nu o sa realizati nimic ca sunteti fraieri invidiosi si idioti bv celor care pot fie el machidon turc lipovean tatar roman
1
0
Are credite pe oameni simpli !
0
1
Machidonii cei mai mari evazionisti, nu ai cum sa dai chicx daca faceti controale la toti.
0
1
Barbasu umbla cu fata lui Terzi a fugit de acasa la ea
6
0
Frumoasa machidoanca, si buna de .....,nu stiu cum sta cu strambul ala de gigi....dar sigur are ceva tanar si frumusel care o satisface, ca asa sunt toate machidoancele acum..barbatii umbla si femeile se f..t cu altii, vezi cazul Simona Tanase, sotia lui Terzi Stelian, Parteca, si multe altele
1
4
Are 500000 de mii la ghiuri !
1
0
E machidoanca, ba! Yuk!
3
1
e draguta tipa
2
6
Phoenicia Holiday Resort o arde an de an cu cate 3 firme noi, de ce? Raspuns: Pentru a plati zero taxe la statul roman iar Anaf o suge de nu se vede, sunt destui oameni amarati pe care poti sa ti faci firma.... nici macar taxele la angajati nu le platesc, trebuie sa fi prea prost sa platesti taxe la sute de angajati... tva? impozit pe profit? ce sunt alea? sa plateasca prostii. Bravo lor, stiu sa dea moooie smecherilor de la Nafaf care o sug la firme gen, litoralul e plin de smecheri gen.
7
0
E vai mama ei, barba-su are doi copii cu alta, iar Zoe inghite tot, numai la machidoni se intampla asta, o mai si bate din cand in cand....halal
13
2
faliment placfut sorla
5
2
Este o doamna foarte frumoasa sexy si inteligenta! Ii doresc sa fie iubita si sa aiba succes in viata si in afaceri!!!
14
10
O familie deosebita.. de nota 10
10
12
Asadar, din cauza unui functionar public, care nu s-a sinchisit sa-si faca datoria in termenul legal, statul roman trebuie sa plateasca suma ceruta de pagubit. Cine e statul roman? Tot noi contribuabili. Daca cel care a intocmit si nu a finalizat speta ar fi platit din buzunar paguba, sa vezi ce se miscau . Asa, ii doare la banana. Timpul trece, leafa merge. Un doctor daca greseste este acuzat de malpraxis. Pe bugetari, nu ii acuza nimeni de malpraxis. Se stie faptul ca Sorla cand a deschis la B, a deranjat o firma si totul a foat la comanda. Ca deh, nu costa nimic. Mistoo, este?
13
4
Lasa Zoe ca te descurci ca esti armanca desteapta.
17
10

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468