REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Andreea Paul: Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roşii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană

Andreea Paul: Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roşii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană

Replica API 1 septembrie 2013 | 00:00 189

La Scoala de Vară a Tinerilor Democrat-Liberali de la Eforie Nord, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a atacat dur "minciunile lui Hocus Pontus" şi crede că "Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roşii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană". Prim-vicepreşedintele PDL a prezentat "Starea naţiunii tinere minţite de USL", declarând că "tinerii dreptei nu au fost seduşi de vraja USL", de un USL care s-a dovedit "incapabil să vegheze la viitorul naţiunii".

"Vraja USL a eşuat. Ponta a promis 1 milion de locuri de muncă, Hocus Pontus şomajul a crescut cu 40 de mii de persoane. Ponta a promis drumuri, Hocus Pontus investiţiile sunt blocate. Ponta a promis 10 miliarde euro investiţii străine, Hocus Pontus investiţiile scad cu o cincime. Ponta a promis bani europeni care să susţină bugetul public, Hocus Pontus bani europeni ioc, mai puţin decât anul trecut. Ponta a promis curăţenie la guvernare, Hocus Pontus a creat cel mai murdar guvern, cu 14 miniştri incompatibili sau acuzaţi de corupţie nominalizaţi. Ponta a promis dezvoltare, Hocus Pontus economia stagnează sufocată de incompetenţa USL", a declarat Andreea Paul.

Despre viitorul preşedinte al ţării, prim-vicepreşedintele PDL crede că "doar Crin a fost sedus de vraja Victor-iana. Antonescu îşi dă zilnic câte un monumental auto-gol. Nu va fi Preşedinte. Antonescu e naiv să-şi imagineze că maşinăria de vot a PSD îl va urma. Antonescu nu a reuşit nici pe ai lui să-i convingă să-l voteze. Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roşii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană. USL e incapabil să pună capăt corupţiei, gravei crize morale sau să propună modele politice".

Andreea Paul le-a cerut tinerilor democrat-liberali să pună accent pe profesionalism şi pe politica de 'caracter' aşezată pe "promisiuni îndeplinite" pentru a oferi soluţii credibile la principalele provocări care îi privesc în mod direct, în timpul dezbaterii raportului "Starea Naţiunii Tinere minţite de USL".

"Populaţia stabilă tânără a scăzut cu un sfert în ultimul deceniu, la 5,3 milioane romani cu vârsta între 15 şi 34 de ani. Oficial, o jumătate de milion de tineri sunt plecaţi pe perioade îndelungate în străinătate. Motivaţia a 8 din zece tineri plecaţi tine de un salariu mai bun şi de absenta locurilor de munca în ţară. Doar 2 din 10 tineri plecaţi pun dezvoltarea personală şi educaţia pe primul loc. Mai mult de jumătate din aceştia s-ar întoarce acasă daca ar avea pentru ce", a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepreşedintele PDL a atacat "goana după diplome şi imagine" şi susţine că Romania are nevoie de populaţie adecvat educată. Andreea Paul a ridicat problema celor "peste 65 de mii de tineri analfabeţi", dar şi a "tinerilor cu studii superioare, din care marea majoritate, 80%, lucrează în alt domeniu decât în cel pentru care s-au pregătit, iar 15% din tineri sunt "prea educaţi" comparativ cu cererile pieţei, peste media celor din Germania sau Marea Britanie".

Andreea Paul a atacat dur incapacitatea USL de a propune o strategie de dezvoltare, priorităţi credibile de investiţii în următorii şapte ani, dar şi măsuri concrete pentru a combate şomajul ridicat în rândul tinerilor. România are de cheltuit aproape 40 miliarde de euro în 2014-2020 şi încă aproape o jumătate de miliard de euro în 2014-2015 din bani europeni pentru absorbţia şomajului în rândul tinerilor. USL a trădat speranţele tinerilor şi nu are un plan convingător de măsuri, care să respecte condiţiile minimale de calitate, pentru a le înainta Comisiei Europene".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108