REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Angajații ANAF Constanța se pregătesc să intre în grevă generală!

Angajații ANAF Constanța se pregătesc să intre în grevă generală!

Victor ROTARU 29 august 2023 | 00:00 2712

Angajații din cadrul direcțiilor financiare sunt pregătiți să demareze noi proteste spontane, acest lucru fiind ca o repercusiune la „discuția” avută cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care nu pare prea interesat de neajunsurile oamenilor din subordine. Contactat telefonic Emilian Marian, lider de sindicat ANAF Constanța, a transmis faptul că se așteaptă declanșarea grevei generale de către colegii de la Cluj, pentru a se putea porni greva și la Constanța.  

Angajatii ANAF Constanta se pregatesc sa intre in greva generala!

Angajații din cadrul direcțiilor financiare sunt puși pe fapte mari. Pe 29 august urmează un nou protest spontan, aceștia fiind total nemulțumiți de discuția avută cu Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „De pe 29 august vor fi din nou proteste la Constanța. Pe 24 august s-a închis sediul de pe I. Ghe. Duca, Trezoreria de la Gară, la Mangalia, la Medgidia. Așteptam să vedem dacă intră colegii de la Cluj, de la Solidaritate, în greva generală, pentru că atunci vom putea intra și noi, în mod legal, într-o zi de grevă de la cap la coadă. Nu știm când s-ar face greva generală, pentru că din păcate nu se poate face atât de ușor, din punct de vedere legal. Noi am strâns o dată semnături, nu au fost îndeajuns, acum vrem să declanșăm din nou strângerea de semnături. A avut loc o discuție cu ministrul de Finanțe, pe 23 august, de două ore, în discuție nici nu s-a promis ceva, așa de interesantă a fost. La orice cerere ministrul a spus că nu se poate. Ori oprim în forță activitatea și poate înțeleg, ori o să ajungem și noi în legalitate și o să vedem ce se întâmplă, altfel nu se poate.”, a transmis Emilian Marian, lider de sindicat ANAF Constanța.

Angajatii ANAF Constanta se pregatesc sa intre in greva generala!

„În România apar legi astfel încât contribuabilul să se eschiveze de la plata unor sume”

Pentru a acoperi gaura din bugetul de stat, inspectorilor ANAF li s-au pus anumite obiective, legate de numărul de controale sau sumele care trebuie strânse: „Noi avem mai mulți indicatori pe care trebuie să-i atingem. Numărul de controale și cu sumele stabilite. Acești indicatori pe care trebuie să-i îndeplinim lunar, sunt evaluați în fiecare an, conform legii, la fiecare funcționar public. În loc să primești un calificativ „bine”, primești „satisfăcător”, iar dacă ai timp de 2 ani de zile calificativul „satisfăcător”, deja poți să primești mai multe sancțiuni și se poate merge până la eliberarea din funcție. Declarativ, ei spun că acești indicatori au ca scop acoperirea găurii din buget, însă, în documente nu asta se dorește. În România apar legi astfel încât contribuabilul să se eschiveze de la plata unor sume. Ca organ de control nu văd că statul vrea să colecteze bani de la contribuabili. Dă legi astfel încât contribuabilul să găsească portițe să scape de plată. Mai ales pentru cei mari. Contribuabilii mari nu plătesc impozitul pe profit în România, iar dacă se ajunge să fie controlați, se ajunge în instanță și ne luptăm cu marile case de avocatură.”, a încheiat Emilian Marian, lider de sindicat ANAF Constanța.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La anaf și la inspecție, DOAR m*******i
0
0
doresc greva?!
0
0
Super. Bravo. Îi așteptăm în mediul privat, sunt foarte multe joburi.
4
0
Sa intre si sa nu primeasca nici un ban oricum freaca menta non stop.
3
1
ANAF la Crevedia și în multe alte locuri din țară unde sânt bani mulți din evaziune nu are voie să intre E ordin de la statul de drept corupt Controale doar la gogoși și inghetată Milionarii in euro sânt la parandaraturi cu oameni din statul r*mân Doar salariații și unele firme corecte mai plătesc impozit la stat Statul numai are un ban dar e golan Sa terminat vara cu concedii Grevă la ANAF santeti praf
5
1
ANAF Constanta ar trebui militarizat pentru vreo 5 ani si aerisit de duhoarea de branza cu aracet.
7
2
Cine dracu va conduce ? Aveti grja de cladire ca o sa cada peste voi. Un an intreg aveati placile de pe trepte dezlipite . Mars la treaba . Si daca nu va mai convine nimic, nimeni nu va tine , Angajati- va la privat . Dar acolo nu fac fata putorile , nu . nu sigur . Asa ca mucles la munca javrelor .
10
1
sa nu primeasca nici salarii, nici spaga, nici sporuri, ca au inclusiv spor de hemoroizi, putorile de la stat degeaba. mars la munca la patron
10
3
Mai bine dati in scris informatia legata de colegii dvs. si mai ales cea despre gruparile oculte din care fac parte unii membrii ai institutiei dvs. Nu poti sa te duci la intrunri/ritualuri/evenimente secrete si in acelasi timp sa ai si carte de munca inregistrata intr-o institutie de stat.
11
0
S-au saturat m@kedonii de frecat menta la ANAF?
13
4
Toti angajatii ANAF sa fie dati afara si angajati altii competenti, fara pretentii de neamuri proaste. Daca s-au saturat de stat cu fundul pe scaune sa plece in constructii si agricultura. Nu moare tara fara ei.
16
2
Destituti ,,geme romanica de contabili si experti financiari dornici de job la stat
17
3
Cata nesimțire!! Nu va mai satura Dumnezeu!
19
2
O intrebare catre domnii sindicalisti: cum a fost posibil ca o firma inchisa sa faca profit si sa nu plateasca nicio taxa? (cazul Crevedia).Voi spuneti ca legile sunt p***t facute,dar in cazul Crevedia este cazul despre respectarea legii ,buna sau p*****a , asa cum este ea acum.Cum a fost posibil ca ANAF sa inchida ochii timp de 3 ani de zile?
22
3
Fiecare zi de greva taiata din salariu. Reduceti personalul, ce dumnezeu sunt computere… Reduceti-le salariile
23
3
Mai, voi aveti un cod vestimentar de respectat? Vreun cod de conduita profesionala? Am vazut (la TV, in alte judete, ce-i drept) muieri salariate ANAF in maiou? Li se vedea mana plina de osanza, li se vedeau vergeturile, precum si cele 3-4 barbii! Nu le este jena? Este un aspect care reflecta respectul fata de contribuabil, fata de cel care le plateste salariul? WOW! PS: Cred ca aveau si sandalute decupate in fata, sa li se vada degetele strambe si noduroase...
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468