REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ANI i-a plătit deputatului Horia Țuțuianu peste 7.000 de lei după ce a zis că e incompatibil!

ANI i-a plătit deputatului Horia Țuțuianu peste 7.000 de lei după ce a zis că e incompatibil!

Mirela PASCAL 4 iulie 2023 | 00:00 2443

Horia Ţuţuianu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în prezent deputat PSD, a câştigat, anul trecut, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate! Raportul prin care ANI constatase că Ţuţuianu a fost în incompatibilitate a fost, inițial, anulat de Curtea de Apel Constanţa. La apelul formulat de ANI, Curtea Supremă a decis să mențină soluția primei instanțe. La un an de la pronunțarea deciziei, ANI a binevoit să-i plătească deputatului cheltuielile de judecată: aproape 7.500 de lei.

ANI i-a platit deputatului Horia tutuianu peste 7.000 de lei dupa ce a zis ca e incompatibil!Horia Țuțuianu

Agenția Națională de Integritate constatase că Horia Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2012-2016 întrucât ar fi exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de președinte al CA al SC Neptun Olimp S.A. Horia Ţuţuianu a arătat în instanță că nu a existat nici o incompatibilitate în acest sens și, într-un final, a câștigat la Curtea Supremă, în aprilie anul trecut.

La un an de la pronunțarea sentinței, ANI i-a plătit deputatului cheltuielile de judecată aferente celor două etape: procesul pe fond de la Curtea de Apel Constanța, respectiv apelul de la Curtea Supremă.

Acesta este doar un caz din miile spețe aflate pe rolul instanțelor de judecată, în care justițiarii s-au îndreptat împotriva instituțiilor statului în vederea decontării cheltuielilor de judecată aferente proceselor în care au fost implicați și pe care le-au câștigat. Însă, în afară de cheltuieli de judecată, Statul mai plătește și despăgubiri persoanelor care au fost condamnate pe nedrept sau pușcăriașilor care s-au plâns de condiții inumane din penitenciare. Și nu vorbim de sume infime, ci cu multe zeruri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ai mai vrea și tu în Parlament,Popescule… Dar stai unde ți e locul,dacă îl ai!
4
4
Uite asa mai auzim si noi cate ceva de Horica care-i place la Parlament!
9
3
Sa plateasca cei care au dat verdict fals, nu cei care plătesc darile la stat!!! Cum este cu drepturile si răspunderea magistratilor???!!!???
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468