REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANOFM îşi face portal electronic de joburi. Ce va cuprinde şi cum va funcţiona

ANOFM îşi face portal electronic de joburi. Ce va cuprinde şi cum va funcţiona

Replica API 24 februarie 2013 | 00:00 246

Portalul lansat de ANOFM se numeşte Serviciul Electronic de Medierea Muncii (SEMM) şi urmăreşte să asiste persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi angajatorii în identificarea personalului corespunzător, în condiţii de securitate şi confidenţialitate. Dacă persoana este deja înregistrată în evidenţele ANOFM, are un cont deja creat in cadrul portalului, iar activarea acestuia se poate face online sau la unitatile teritoriale ANOFM. În caz contrar, dacă persoana nu este înregistrată în evidenţele ANOFM, se poate înregistra folosind formularul de înregistrare al portalului. Persoanele interesate în găsirea unui loc de muncă pot căuta ofertele de locuri de muncă, după anumite criterii şi îşi pot publica CV-ul şi scrisoarea de intentie. Totdată, portalul asigură afişarea listei de candidaturi (CV-uri) pentru un utilizator persoană în căutarea unui loc de muncă autentificat.

Ce oferă portalul pentru angajatori

Pentru angajatori, portalul oferă următoarele facilităţi: dacă angajatorul a depus anterior o oferta de locuri de munca vacante la structurile teritoriale ale ANOFM, contul lui in cadrul portalului a fost deja creat, iar activarea se poate face online sau la unitatile teritoriale ANOFM.

În cazul în care angajatorul nu a mai depus pana acum o ofertă de locuri de muncă vacante, el trebuie sa depună o ofertă la unităţile teritoriale ANOFM pentru a i se genera automat cont de acces. Angajatorii pot căuta, în baza de date, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi pot vizualiza detalii despre persoana în căutarea unui loc de muncă.

Portalul www.semm.ro va pune la dispoziţia utilizatorilor săi şi alte secţiuni precum: Ştiri şi legislaţie specifică, Descărcare formulare, Ajutor, Întrebări frecvente, Chestionar, Versiuni de browser, Informaţii legale sau Implementarea serviciilor. Locurile de muncă disponibile în acest portal se regăsesc în oferta de locuri de muncă a portalului Eures Europa. "Functionalitatea importanta adusa de portalul Serviciul Electronic de Medierea Muncii pentru beneficiarii serviciilor oferite de către ANOFM, prin structurile noastre teritoriale, este aceea că realizează automat corespondenta intre ofertele de locuri de munca depuse de angajatori si cererea de munca constituita pe baza cv-urile persoanelor in cautare de locuri de munca vacante; portalul notifica automat persoana in cautarea unui loc de munca de aparitia unei oferte corespunzatoare cv-ului acestuia", scrie ANOFM.

Sursa:Capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108