REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ANRE: Racordarea la electricitate a firmelor care sunt la mai puțin de 2,5 km de rețea este gratuită

ANRE: Racordarea la electricitate a firmelor care sunt la mai puțin de 2,5 km de rețea este gratuită

Replica API 23 octombrie 2020 | 19:15 1341

ANRE a emis un comunicat de presă în care confirmă, oficial, ce am scris mai demult: racordarea clienților non-casnici care se află la mai puțin de 2.500 de metri de rețeaua electrică este gratuită. Costul este suportat de firma de distribuție și va fi trecut în factura tuturor clienților. Noul loc de consum trebuie totuși menținut cel puțin cinci ani, scrie economica.net.

Iată comunicatul integral:

"În data de 21.10.2020, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat Ordinul nr. 183/2020 pentru aprobarea Procedurii privind racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor de tip clienţi finali noncasnici prin instalaţii de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri. Prezentul act normativ transpune prevederile art. 51 alin. 3^2-3^4 din Legea 123/2012 cu modificările și completările ulterioare și creează cadrul de reglementare pentru racordarea la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor de tip clienți finali noncasnici prin instalații de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri. Costurile cu proiectarea și execuția instalației de racordare a locurilor de consum deținute de aceștia, cu lungime de până la 2.500 metri, sunt suportate de către operatorii de distribuție concesionari.

Termenul de finalizare al activităților de racordare a locurilor de consum respective impus de Lege este de 90 de zile de la data obținerii acordului/autorizației pentru realizarea instalației de racordare, inclusiv recepția și punerea în funcțiune a acesteia. Utilizatorii au obligația ca, până la data încheierii de către operatorul de distribuție concesionar a contractului de execuţie a instalaţiei de racordare, să realizeze instalația de utilizare (obiectivul de la locul de consum) și să depună dosarul instalației de utilizare întocmit de executantul acesteia. Costurile operatorilor de distribuție concesionari cu realizarea instalațiilor de racordare la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând clienților finali noncasnici, având lungimi de până la 2.500 metri, vor fi recunoscute în tarifele de distribuție.

Utilizatorul noncasnic încheie cu operatorul de distribuție un contract de racordare prin care se obligă să utilizeze locul de consum și să păstreze destinația acestuia pe o perioadă de 5 ani de la punerea în funcțiune a instalației de racordare. În cazul în care clientul noncasnic nu respectă prevederile asumate prin contract, acesta este obligat să restituie operatorului de distribuție contravaloarea lucrărilor de proiectare și execuție a instalației de racordare, proporțional cu perioada rămasă neutilizată. În sensul celor de mai sus, ANRE a prevăzut stabilirea unei garanții financiare în cazul racordării unui loc de consum cu putere instalată mai mare de 1 MW/aprobării unui spor de putere pentru consum care conduce la o putere aprobată mai mare de 1 MW, depusă de solicitant în favoarea operatorului de distribuție care va executa garanția în caz de nerespectare a obligațiilor asumate de către clientul final noncasnic."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce derbedei , anre cloaca - securistilor fara creier,sa branseze din banii lor javrele draucului
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102