REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Antonescu: Băsescu a contactat o persoană din interiorul PSD pentru a-l propune premier

Antonescu: Băsescu a contactat o persoană din interiorul PSD pentru a-l propune premier

Replica API 12 decembrie 2012 | 00:00 188

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că deţine informaţii că şeful statului ar fi contactat o persoană din PSD pentru a-i propune poziţia de premier, însă acest lucru nu s-ar fi materializat, menţionând că i s-ar fi confirmat acest lucru din "expresia" persoanei respective.

Antonescu a fost întrebat, la RTV, dacă ştie ca preşedintele Traian Băsescu să fi contactat alte persoane din USL pentru a le propune desemnarea pentru poziţia de prim-ministru.

"Cred că da, după informaţiile... dar repet neconfirmate în sens juridic aşa, da", a răspuns Antonescu, precizând că Băsescu "a sunat, a trimis vorbă".

El a fost chestionat cum i s-a confirmat această informaţie. "Privesc chipul oamenilor, cunosc faţa omului când minte, când i-e frică. Toţi avem o experienţă de viaţă", a replicat liderul PNL.

Ulterior, el a precizat că Băsescu ar fi "căutat în interiorul USL, a explorat alte ipoteze" şi nu ştie sigur dacă a fost vorba despre o convorbire telefonică a şefului statului cu persoana în cauză.

Antonescu a precizat că nu poate să spună despre cine este vorba.

"Din PSD, din PNL nu se punea problema, de la bun început. Singura posibilitate a domnului Băsescu de a crea, să zicem aşa oarecare neclaritate în sânul USL, teoretic nu putea fi decât prin PSD. Pentru că o variantă cu cineva din PNL, în afară de faptul - trebuie să spun - nimeni din PNL nu se preta la o asemenea ipoteză, nu mergea. Pentru că PSD a intrat şi a învestit în această construcţie politică, USL, având drept obiectiv major funcţia de prim-ministru. PSD-ul nu avea cum merge la nicio combinaţie, că-l iubeau, că nu-l iubeau pe Victor Ponta, nu avea cum merge cineva din PSD la o combinaţie în care premierul să aparţină altcuiva", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă este cazul lui Mircea Geoană care să fi fost sunat de Traian Băsescu. "Nu ştiu, eu nu ascult convorbirile oamenilor şi nu...(...) Nu l-am întâlnit pe domnul Geoană", a replicat Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat că nu este nici cazul secretarului general, Liviu Dragnea.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108