REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Armata Română cumpără drone de supraveghere, după atacurile rușilor de pe malul Dunării

Armata Română cumpără drone de supraveghere, după atacurile rușilor de pe malul Dunării

Andreea CONDURACHE 22 septembrie 2023 | 00:00 2799

În urma atacurilor rusești pe malul Dunării, Ministerul Apărării Naționale intenționează să cumpere mai multe drone pentru zonele amenințate de ruși. Momentan a fost demarată o procedură de consultare a pieței, premergătoare unei achiziții, prin care se dorește obținerea unei valori estimate cât mai reală a prețului, cunoașterea numărului și capacității operatorilor eligibili, relația între aceștia, oportunităților de cooperare și intensitatea concurenței, dar și obținerea termenului de livrare estimat al acestui sistem. Propunerile trebuie trimise până pe 26 septembrie, iar consultarea se va finaliza pe 29 septembrie.

Armata Romana cumpara drone de supraveghere, dupa atacurile rusilor de pe malul Dunarii

Unitatea Militară 02003 Constanța intenționează să achiziționeze printr-o procedură de licitație publică 26 de sisteme de aparate de zbor fără pilot. Momentan a fost lansată o procedură de consultare a pieței pentru obținerea soluției financiare și a termenului de livrare pentru cele 26 de drone. Aparatele de zbor vor fi compuse din stația de comandă, control și platformă aeriană. Fiecare astfel de sistem trebuie să aibă în compunere cel puțin următoarele componente: platformă aeriană, stație de comandă-control (SCC – controller/telecomandă) cu display integrat, stație/hub de încărcare baterii și accesorii.Armata Romana cumpara drone de supraveghere, dupa atacurile rusilor de pe malul Dunarii

Dronele ar urma să fie alocate subunităților de pază și intervenție ale obiectivelor militare și vor fi folosite 24/24 respectând autonomia de zbor a acestora. Platforma aeriană trebuie să se încadreze în categoria de operațiuni UAS ”Deschise” și conform ”Regulamentului UE nr. 2019/945 (Partea 1 ÷ 5 din Anexa regulamentului) și 2019/947 (art.4)”- (masa maximă la decolare – MTOW, până la 25 kg).

Armata Romana cumpara drone de supraveghere, dupa atacurile rusilor de pe malul Dunarii

PA (platforma aeriană) trebuie să aibă o rază de acțiune de minim 6 km (LOS) în toate configurațiile de echipare și o autonomie de zbor de minimum 30 de minute. Ofertantul va asigura, de asemenea, și instruirea personalului, minimum 3 persoane, cu suportarea tuturor cheltuielilor, în limba română, în locația care va fi specificată de beneficiar.

Armata Romana cumpara drone de supraveghere, dupa atacurile rusilor de pe malul Dunarii

Instruirea va consta în asigurarea abilităților minime privind operarea echipamentului, a accesoriilor acestuia și efectuarea unor intervenții de întreținere și mentenanță de nivel redus. Propunerile trebuie trimise până pe 26 septembrie, iar consultarea se va finaliza pe 29 septembrie.

Aparatele de zbor fără pilot, odată achiziționate, ar ajuta la scanarea și transmiterea în timp real a informațiilor legate de eventualele drone rusești care pot cădea pe teritoriul țării noastre, în urma unor atacuri precum cele de la Ismail și Reni, fără să mai fie nevoie să fie ridicate elicopterele în aer. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar eram convins ca are deja dupa atatia ani mai ales ca sunt cele mai ieftine echipamente militare; eterna si plina de surprize romanica; am luat bmw la politie dar nu avem niste jucarii pe care le au multi copii si tineri bogati azi
2
0
Cred ca daca Romania nu se supune santajului occidental si americanoid o sa fie bombardata ca Serbia
3
1
Cred ca daca Romania nu se supune santajului occidental si americanoid o sa fie bombardata ca Serbia
2
1
Vand drona de spionaj SR72 n-a iesit pe piata dar o am,cine este interesat sa ma caute telefonic
5
1
draga m.a.p.n ,sunteți parte indirect din acest ..razboi.toata lumea trimite muniție...rachete,drone,avioane..etc..gratis.Noi ca stat care sprijinim pe fața acest razboi..facem licitații? cu bombardamente reale la granița? in secunda doi..trebuia sa avem flota de drone si logistica in delta..plus antirachete.bine ca sunt la cincu si pe litoral ..cam asta
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468