REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Artiști de Cartea Recordurilor vor ridica sculpturi spectaculoase din nisip la City Park Mall Constanța

Artiști de Cartea Recordurilor vor ridica sculpturi spectaculoase din nisip la City Park Mall Constanța

Replica API 30 iunie 2018 | 01:36 542

O expoziție inedită, unică în mall-urile din România, va avea loc în City Park Mall din Constanța: sculpturi de clădiri din nisip. O echipă de patru artiști, condusă de celebrul sculptor american Ted Siebert, a început deja să lucreze la cele patru opere de artă, ce vor întruchipa clădiri celebre din România și din lume.

Ted Siebert și echipa sa de sculptori dețin cel mai mare număr de recorduri mondiale din istorie, certificate de Guinness World Records - nu mai puțin de 8, printre care se numără: Cel mai înalt castel din nisip din lume – 13,97 metri, Cea mai înaltă sculptură din nisip realizată manual, cu o lopată – 10,58 metri, Cea mai lungă sculptură în nisip – 10,5 kilometri

Campion Mondial, Nord-American și Canadian, Ted Siebert este considerat unul dintre cei mai importanți sculptori din istorie. A fost inclus în topul celor mai influenți artiști contemporani, a predat cursuri de sculptură la Colegiul de Artă și Design din Savannah, lucrează în nisip, lemn, lut, dar și pictează în ulei.

Munca pentru o singură sculptură poate dura chiar și o săptămână, iar materia primă este și ea una deosebită. Pentru lucrările din City Park Mall a fost nevoie de aducerea a 50 de tone de nisip special. Muza artiștilor este propria imaginație, iar surpriza pentru vizitatorii centrului comercial este aceea că vor putea vedea cu ochii lor cum nisipul se transformă în opere de artă, pentru că cei 4 artiști vor șlefui sculpturile chiar în incinta mall-ului. Aceștia nu vor folosi niciun fel de echipament sofisticat, toate sculpturile sunt realizate manual și conțin doar două elemente: nisip și apă.

Nu doar vizitatorii City Park Mall vor putea admira operele de artă din nisip, festivalierii de la Neversea vor descoperi și ei o sculptură, a cărei formă rămâne o surpriză până la începerea festivalului.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi avem record la constructii pe nisip, in parc, etc.
2
0
Vor clienti si iti iau taxa de parcare ca sa te primeasca in curtea lor. Ii mai viziteaza pulea. Eu nu.
4
0
Frumoasa idee a personalului specializat in marketing a Centrului Comercial. Felicitari si asteptam rezultatele.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108