rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Traseul activităţii infracţionale: înşelăciuni, accidente rutiere mortale şi clienţi bătuţi că s-au plâns de marfă!

ATENTAT la sănătatea publică: TONE de CARNE EXPIRATĂ, de vânzare la Constanţa! Afaceristul Dimoftache a fost ARESTAT

Bombă pentru sănătate, în Piaţa Tomis 3! Două carmangerii au fost depistate că aveau la vânzare peste 3 tone de carne expirată! Însă, amănuntele din acest dosar sunt de-a dreptul halucinante. Patronul este nimeni altul decât controversatul afacerist Răzvan Dimoftache, care a intrat în atenţia oamenilor legii încă din 2006, pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. În 2013, acesta a fost depistat în timp ce procesa carne alterată într-un spaţiu comercial de la Gară.

Astfel, cercetările au continuat şi, în seara de miercuri, 10 februarie anul curent, oamenii legii au descins la două puncte de lucru deţinute de Dimoftache în Piaţa Tomis 3, însă au dat peste cu totul altceva: peste 3 tone de carne expirată şi alterată, care aştepta „cuminte” să ajungă pe mesele constănţenilor. Individul a fost încătuşat. Alături de el sunt cercetate şi alte persoane pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. Individul este o mai veche cunoştinţă a oamenilor legii, a provocat accidente rutiere şi a bătut o clientă. Acum, Dimoftache a fost arestat.

Agitaţia s-a instalat repede în Piaţa veche din zona Tomis 3, acolo unde poliţiştii din cadrul IPJ, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, dar şi inspectorii DSV au trecut la controale amănunţite. În timp ce acţiunea era în toi, constănţenii îşi dădeau cu părerea: „Mă gândeam eu că este ceva în neregulă. Mirosea îngrozitor când intram. Am cumpărat o singură dată şi apoi nu am mai luat pentru că mirosea urât acolo. Dar lumea cumpăra, era plin magazinul în fiecare zi” sau „Oamenii nu au minte. Am intrat acolo o dată şi m-a izbit duhoarea. În plus, aia era sigur carne de cal, nu de porc sau oaie. Dacă oamenii nu ştiu să facă diferenţa şi ignoră şi putoarea... cred că-şi merită soarta”, a spus un bărbat. Însă, au existat şi persoane care s-au luat de reporteri. „Ce carne, domnule? Ăştia vând ţigări aici, la negru, şi voi întrebaţi de carne expirată?”.

Revenind la dosarul de faţă, precizăm că ancheta este una mai veche. În seara de miercuri, 10 februarie, în continuarea cercetărilor, oamenii legii au descins la cele două carmangerii din Tomis 3, ale lui Răzvan Dimoftache, fiind vorba despre societatea All Plus Consulting, însă ceea ce au găsit depăşeşte orice imaginaţie: peste 3 tone de carne expirată. „Poliţiştii din Constanţa (SICE) având activităţi specifice într-un dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curţii de Apel Constanţa, au descoperit aseară (miercuri, 10 februarie – n.r.) aproximativ 3 tone de carne expirată, într-un magazin din piaţa Tomis 3. Au fost sesizaţi şi reprezentanţii DSV şi ANAF.

Întreaga cantitate de carne urmează a fi ridicată, urmând a fi distrusă. Administratorul a fost reţinut de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a declarat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Constanţa. Menţionăm că autorităţile au închis şi cel de-al doilea magazin, care se află tot în Piaţa Tomis 3, din acelaşi motiv, iar Răzvan Dimoftache a fost arestat pentru 30 de zile, decizia aparţinând Tribunalului Constanţa.

Evaziune fiscală, înşelăciune, carne expirată şi certificate de sănătate publică falsificate

În fapt Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2007-2009, s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 lei, reprezentînd T.V.A şi impozit pe profit. De asemenea, în cursul anului 2009, Răzvan a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţă de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al firmei. Ulterior, în cursul anului 2013, sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale.

Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urmă efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei a fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către acesta, reprezentând certifificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat. Totodată, au mai fost identificate o ştampila falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial. Ulterior, organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vîndute în suma totală de 200.739, 35 lei.

PERCHEZIŢII în Tomis 3: firma era declarată inactivă!

Având în vedere persistenţa infracţională a inculpatului Răzvan Dimoftache, care a desfăşurat activitate comercială în condiţii ilicite în numele şi pe seama a 3 societăţi comerciale, DR Company, Sladum SRL şi All Plus Consulting, s-au solicitat autorizaţii de percheziţii domicilare la sediul social şi puncte de lucru ale All Plus Consulting. Firma a fost declarată inactivă că urmare a neîndeplinirii obligatiiilor declarative cu privire la taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunind bilanţuri contabile anuale pentru perioada 2011-2014. Mai mult, începând cu anul 2013, aceeaşi societate avea obligaţia să se înregistreze ca plătitor de TVA, existând indicii că persoana juridică s-a sustras de la plata taxei pe valoarea adăugată prin nedeclararea veniturilor realizate.

Totodată, începând cu data de 2.02.2016, societatea solicitase la DSVSA Constanţa anularea autorizaţiilor de înregistrare sanitar veterinară pentru pentru două puncte de lucru situate în Piaţa Tomis 3 Constanţa, menţionându-se în mod explicit că activitatea s-a închis. Astfel, cu sprijinul S.A.S. Constanţa, poliţiştii S.I.C.E. Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Constanţa şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă au efectuat, în dată de 10.02.2016, un număr de 7 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile ale societăţii, alte înscrisuri, unităţi de calculator, telefoane mobile, sumele de 9.900 euro şi 3950 lei.

De asemenea, la cele două puncte de lucru ale societăţii din Piaţa Tomis 3 Constanţa a fost identificată o tonă carne şi produse din carne expirată necorespunzătoare consumului, care a fost ridicată şi predată în vederea distrugerii la o unitate economică specializată. Urmează să fie efectuată o constatare tehnico-ştiinţifică de către reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă în vederea stabilirii sumei, reprezentând taxe şi impozite datorate bugetului de stat, sustrase de la plată de către reprezentanţii societăţii în cauza.

Alături de Răzvan Dimoftache, care a fost încătuşat, cercetaţi sunt şi: Daniela Violeta C. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, în forma autoratului şi complicităţii, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declaraţii; Cristina Braşoveanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, emitere de file de CEC fără acoperire, fals privind identitatea, folosirea instrumentelor oficiale; Maricia P., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, cesiune fictivă de părţi sociale; Marian S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de instrumente oficiale; Senol I., pentru evazine fiscală şi Daniel S., pentru falsificare de instrumente oficiale.

Situație la INDIGO și în 2013, în zona Gării!

Menționăm că Răzvan Dimoftache deținea în zona Gării Constanța o carmangerie fantomă, și aceea închisă de DSVSA, în 2013. Bărbatul procesa carne, într-un spațiu neautorizat, la parterul unui bloc, în imediata apropiere a ghenei de gunoi, iar marfa şi-o descarca din portbagajele unor maşini de lux, fără a respecta normele minime de igienă. Autoritățile au descins, cu mandat, și la acest punct de lucru, în mai 2013.

Aproximativ o tonă de carne alterată şi o altă cantitate de carne în pragul expirării au fost găsite în incinta punctului de lucru, aflat pe Şoseaua Mangaliei. Carnea, deţinută parte din ea fără acte, era cât pe ce să ajungă pe mesele constănţenilor. Măcelăria funcționa în baza societății DR Company sau a firmei Sladum SRL, căci ambele aveau sediul în acel loc. Societatea Sladum este deţinută de Cristina Braşoveanu în proporţie de 99 %, restul este deţinut de tatăl lui Răzvan Dimoftache, Gabriel. Cât despre cealaltă societate, DR Company, aceasta este pe numele lui Răzvan Dimoftache.

Deşi i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare, patronul carmangeriei care procesa carne stricată şi-a văzut liniştit de afacere, încă un an de zile. Însă, afaceristul a ieșit în evidență încă din 2006, când a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Constanţa după ce, profitând de neatenţia unui consultant bancar, a înşelat o unitate creditoare cu peste un miliard şi jumătate de lei vechi.

A fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru înşelăciune. Apoi, în 2009, a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Năvodari, după cum au stabilit oamenii legii. A primit încă o condamnare de 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, însă a efectuat recurs, pe 13 februarie anul curent.

În 2014 a BĂTUT o clientă pentru că s-a plâns că a cumpărat carne alterată!

"Portofoliul" lui Răzvan Dimoftache este unul destul de stufos. Spre exemplu, în vara anului 2014, el a lovit o clientă pentru că a avut tupeul să se plângă că marfa este alterată! Nefericitul eveniment s-a petrecut pe 27 august 2014, când Luminiţa Munteanu, de 54 de ani, a mers la carmangeria din zona Tomis III, aceasta care a fost acum călcată de oamenii legii, de unde a cumpărat carne. Când şi-a dat seama că produsul este alterat s-a întors, dar a fost refuzată de către angajaţi, care nici nu au vrut s-o asculte. Pentru a nu încinge spiritele, femeia a plecat, dar a revenit mai târziu, moment în care, când i-a bătut în geam patronului, acesta a deschis uşa şi ar fi lovit-o cu pumnul în zona feţei.

"Atenţie de unde cumparţi carne! În seara asta (miercuri - n.r.) la carmangeria din Tomis 3, la intrare în piaţa Tomis 3, în dreapta, lângă magazinul de măsline, mama mea a fost agresată de patron pentru că a avut tupeu să refuze carnea care mirosea urat şi să-şi ceară banii înapoi. Într-un final nu au mai vrut să-i dea nici carnea, nici bonul fiscal (aflat în punga cu carne) şi în loc de bonul fiscal a deschis uşa şi i-a dat un pumn în faţă mamei mele.

Acum suntem la urgenţă! În ce lume trăim? Într-un magazin de carne nu poţi să refuzi carnea că este stricată şi ţi-o şi iei că ai tupeu să îţi ceri banii înapoi? Doamne !!!! Aşa că aveţi grijă cu aceşti oameni. Acum am aflat câte reclamaţii au pentru calitatea produselor !", a spus fiica femeii agresate, Simona Paraschiv, pe Facebook. Precizăm că Dimoftache a fost încătușat, pe când o complice de-a sa este cercetată sub control judiciar. Ceilalți suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

Liliana CHIRU, Mirela PASCAL

vineri, 12 februarie 2016134
Comentarii
mai mult...Replica
1 mar 20:05ReplicaVIDEO! BAIE de SÂNGE la Onești cu LUĂRI de OSTATICI

Potrivit Ziarul de Bacău, un bărbat din Oneşti a sechestrat doi muncitori într-un apartament în care a locuit...2140

1 mar 19:52ReplicaAdrian Minune a comis-o din nou. Evenimentele de la casa lui Pian au alertat Poliția1117
1 mar 19:01ReplicaVIDEO! Scandal în Parlament! Cîțu: „Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist”. Ciolacu: „Chiar nu îți e rușine?”1471
2 mar 00:01ReplicaSOȚIA bărbatului care a OMORÂT doi muncitori în Onești, REȚINUTĂ: avea COLIERE folosite la LEGAREA victimelor

Soția bărbatului din Onești care a omorât doi muncitori, care lucrau la renovarea unui apartament din care fusese...1601

2 mar 23:25ReplicaROATA lui FĂGĂDĂU o ia la VALE spre ALTE localități?642
2 mar 23:23ReplicaBucăţi de FIER vechi au ZBURAT dintr-un TIR, în plin TRAFIC, pe A4!357
2 mar 23:20ReplicaSimbolurile din MAMAIA, uitate în PARAGINĂ

Obiectivele turistice ale staţiunii Mamaia, cândva simboluri ale litoralului care atrăgeau mii de turişti în...418

2 mar 23:33ReplicaDRUMURILE spre cetatea HISTRIA vor fi reabilitate!265
2 mar 23:17ReplicaA RUPT NORMA la FURTURI în ELVEȚIA și EXECUTĂ pedeapsa în ROMÂNIA375
2 mar 23:17ReplicaUn DEȚINUT SINUCIGAȘ și-a SNOPIT în BĂTAIE colegul de CELULĂ

Petrișor Laurențiu Cănciulescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte...559

2 mar 23:16ReplicaSpitalul de BOLI INFECȚIOASE bagă 11 MILIOANE de LEI în ECHIPAMENTE MEDICALE231
2 mar 23:15ReplicaUn BĂRBAT și-a AMENINȚAT MAMA cu BĂTAIA pentru niște BANI286
Vremea
2.2°2.2° - 2.3° marţi, 2 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 87%
Vânt: 4.76 m/s
Presiune: 1033 milibari

Loto
6/494045639914
5/40221628111530
joker34452037218
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 mar 00:00SportReal Madrid - Real Sociedad 1-1. Echipa lui Zidane a egalat pe final și rămâne pe locul trei în La Liga

...204

2 mar 00:00SportCFR Cluj - FC Argeș 5-0. Nou-promovata, spulberată de campioană. Maric, două penalty-uri și un autogol

Nou-promovata FC Argeș era considerată echipa momentului în Liga 1, fără înfrângere de 11 etape. Totul s-a...212

2 mar 00:00SportAshleigh Barty s-a retras de la turneul de la Dubai, în urma unei accidentări

Numărul 1 mondial Ashleigh Barty, absentă şi de la Doha, nu va participa nici la turneul de la Dubai (7-13 martie),...192

2 mar 00:00SportGigi Becali începe curățenia la FCSB: 5 jucători, out de la echipă!

FCSB și CFR Cluj se luptă de la egal la egal pentru titlu, dar Gigi Becali creionează deja lotul pentru stagiunea...259

Local
2 mar 00:15LocalAmenzi USTURĂTOARE și CONFISCAREA MAȘINII, dacă ARUNCAȚI deșeurile la întâmplare

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul...985

2 mar 00:16LocalCetăţean turc cercetat pentru TRAFIC de MIGRANŢI, ARESTAT PREVENTIV

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni din Turcia, unul care a trecut...534

2 mar 23:57LocalIndividul care a AVARIAT 10 MAȘINI în POARTA 6, ARESTAT PREVENTIV!

1444

2 mar 00:16LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat la data de 28 februarie a.c., în jurul orei 13.10, un...487

2 mar 00:16LocalO mașină s-a răsturnat la 23 August

Medicii constănțeni au fost solicitați luni, 1 martie, să intervină la un accident rutier. Este vorba despre un...3466

2 mar 00:16LocalA CRESCUT uşor INCIDENŢA cazurilor de COVID în Constanța

879

Politică
Interviuri
26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1556

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt...2716

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

3341

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4230

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...2988

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

3051

Monden
2 mar 21:55MondenReacția fabuloasă a fanilor, după ce Cristina Ciobănașu s-a afișat cu un buchet imens de flori: ”Ai primit mărțișor de la Vlad?”

Cristina Ciobănașu a surprins din nou pe toată lumea! Reacția fabuloasă a fanilor, după ce actrița din serialul...172

2 mar 00:00MondenVedete din showbiz-ul românesc care au devenit mame de tinere

Studiile specialiștilor spun că mamele tinere sunt mai răbdătoare și mai înțelegătoare cu micuții lor. În...190

2 mar 00:00MondenFlick este cel mai romantic bărbat din showbiz. Ce surpriză a primit Denisa Filcea de Mărțișor

176

Mapamond
2 mar 00:00MapamondNicolas Sarkozy, condamnat la închisoare cu executare, anunță că va face apel la decizia instanței

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, va face apel după condamnarea sa la trei ani de închisoare, dintre...158

2 mar 00:00MapamondTokyo cere Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru Covid-19 cetățenilor japonezi

Tokyo a cerut Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru depistarea Covid-19 cetățenilor japonezi...186

2 mar 00:00MapamondO fetiță de 9 ani din Sri Lanka a fost ucisă în timpul unui ritual de exorcizare

168

Sănătate
2 mar 19:48SănătateDieta flexitariană: beneficii și reguli

De ce ar trebui, la modul serios, să iei în considerare ideea de a urma un regim flexitarian? Practic, dacă ești un...176

2 mar 00:00SănătateCum poţi şti cu adevărat dacă ai fost deja bolnav de COVID-19?

Multe persoane bănuiesc că au fost bolnave de COVID-19, fără să aibă dovezi clare în acest sens. Cum se poate...205

2 mar 00:00SănătateCe alimente ar trebui să mănânci când ești obosit?

178

2 mar 00:00SănătateStudiu: Pacientii cu hepatita C, mai predispusi sa consume alcool

Un nou studiu sugereaza ca persoanele infectate cu hepatita C sunt mai inclinate sa consume sau sa fi consumat mult...151

2 mar 00:00SănătateCum te ajuta spirulina sa combati obezitatea

Obezitatea este caracterizata de o masa corporala prea mare – daca indicele de masa corporala al pacientului depaseste...155

2 mar 00:00SănătateExercițiile de miros, utile în recuperarea simțului mirosului după COVID-19?

Pierderea mirosului și/sau a gustului, parțială sau totală, este un simptom des întâlnit la pacienții COVID-19...160

2 mar 00:00SănătateAlimente care stimulează imunitatea la diabetici

Diabetul este o boală cronică ce afectează sistemul imunitar, iar pacienții diabetici sunt mai expuși riscului de...174

2 mar 00:00SănătateSTUDIU: Vaccinul anticoronavirus NU are aceeași eficiență la persoanele cu obezitate

Vești proaste pentru românii care suferă de obezitate și sperau să se vaccineze pentru a scăpa de eventualele...178

2 mar 00:00SănătateMINUNEA culinară inventată de cercetătorii din Galați: Ciocolată PROTEICĂ, fără zahăr, cu îndulcitor natural

177

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT