REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Atentatul de la Moscova: FSB a arestat încă trei suspecţi

Atentatul de la Moscova: FSB a arestat încă trei suspecţi

A.F. 6 aprilie 2024 | 00:00 560

Serviciul federal de securitate rus (FSB) a anunţat joi arestarea a încă trei suspecţi, originari din Asia Centrală, acuzaţi de legături cu atentatul terorist sângeros comis într-o sală de concerte din apropierea Moscovei în 22 martie, informează AFP.

Atentatul de la Moscova: FSB a arestat inca trei suspecti

''FSB a arestat la Moscova, Ekaterinburg (centru) şi Omsk (Siberia) un cetăţean rus şi doi cetăţeni străini - toţi originari din Asia Centrală - implicaţi în actul terorist comis pe 22 martie 2024 la Crocus City Hall'', a declarat FSB într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse.

Doi dintre suspecţi au ''transferat bani pentru achiziţionarea de arme de foc şi vehicule utilizate în actul terorist'' şi al treilea i-a ''finanţat'' pe atacatori.

FSB a difuzat un video ce arată arestarea celor trei.

În seara zilei de vineri 22 martie, bărbaţi înarmaţi au deschis focul la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în apropierea capitalei ruse, înainte de a incendia imobilul. Atacul s-a soldat cu 144 de morţi, fiind cel mai grav atentat comis în Rusia în ultimii 20 de ani.

Cel puţin 10 persoane au fost arestate după acest masacru, printre care cei patru presupuşi atacatori, care sunt originari din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală.

Deşi atacul a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, autorităţile ruse susţin în continuare că există o pistă ucraineană. Kievul a dezminţit categoric orice implicare în atentat.

Joi, preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că ''fundamentaliştii islamişti'' nu ar fi avut niciun motiv să atace Rusia şi asta în pofida numeroaselor ameninţări proferate de gruparea Stat Islamic, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se chinuie sa aresteze jde mii, doar - doar aresteaza vreun ucrainian sau francez sa dovedeasca ca nu ISIS a fost cu atentatul ci agenturilii.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212