REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ATENȚIE! 1.200 de CAMERE de supraveghere a TRAFICULUI ar putea fi cu ochii pe voi!

ATENȚIE! 1.200 de CAMERE de supraveghere a TRAFICULUI ar putea fi cu ochii pe voi!

Replica API 31 mai 2021 | 23:29 5516

Viteza mare cu care șoferii rulează cu autovehiculele din dotare pe străzile Constanţei a devenit o problemă tot mai frecventă a cetăţenilor. Cum nici limitatoarele de viteză nu le stau în cale vitezomanilor, Primăria Constanţa a decis că este absolut necesară montarea unor camere de supraveghere a traficului, iar această idee este agreată şi de constănţeni.

1.200 de camere de supraveghere a traficului din oraş

Numărul accidentelor rutiere petrecute în municipiul Constanţa este din ce în ce mai mare. O parte a cetăţenilor oraşului sunt de părere că limitatoarele de viteză sunt inutile şi cer montarea unor camere radar care ar duce la cuminţirea conducătorilor auto. „Daca s-ar găsi o soluţie pentru limitarea vitezei de circulaţie, ar fi minunat. Nişte camere radar ar face linişte în oraş. Spre exemplu, în zonele rezidenţiale viteza nu trebuie să depăşească 30 km/h, dar sunt conducători auto care îşi iau zborul pe străzile din municipiu”, transmit constănţenii.

Se pare că Primăria Constanţa lucrează deja la un proiect ce prevede montarea unor camera de supraveghere în trafic. Felicia Ovanesian, city manager-ul Constanţei, a explicat că “se lucrează deja la proiect. Vor fi 1.200 de camere. Între timp este în procedura de achiziţie proiectul pilot ce prevede montarea de camere în şcoli, locuri de joacă, puncte nevralgice”, a mai transmis Ovanesian.

Camerele de supraveghere la ghenele de gunoi, esențiale

În privința camerelor de supraveghere ce vor fi montate la ghenele de gunoi, chiar Horia Constantinescu, reprezentantul Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța, declara că acestea ar fi esențiale. Astfel, cei vinovați ar plăti pentru indolența de care dau dovadă și, totodată, s-ar învăța să-și colecteze selectiv gunoiul.

Prinşi la furat

Amintim faptul că în cartierul Henri Coandă a fost instalat deja un sistem de supraveghere video, compus din 297 de camere ce funcționează pe timp de zi și de noapte şi au fost dispuse în funcție de zonele vulnerabile identificate în ansamblul de unități locative modulare. Camerele de luat vederi au făcut deja primele şi „victime”. Joi, 20 mai 2021, camerele de supraveghere au surprins un tânăr care a sustras un articol vestimentar. În vederea luării măsurilor legale, au fost formulate plângeri la poliție. La nici o săptămână de la instalarea sistemului de supraveghere, camerele video au mai surprins un furt în Campusul „Henri Coandă”. O persoană a fost surprinsă când sustrăgea articole vestimentare. În vederea luării măsurilor legale, au fost formulate plângeri la poliție. „Arătăm toleranță zero față de faptele de infracționalitate! În calitate de administrator, suntem vigilenți și vom sesiza de fiecare dată organele abilitate, iar cei care încalcă legea vor răspunde neîndoielnic pentru acestea”, a precizat directorul RAEDPP Constanța, Stere Hira.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De montat le monteaza cineva dar sa vezi dupa un an cand pica una dupa alta, apropo pt amatori care vor sa strice camerele sa-si cumpere niste lasere sa le arda
0
1
Camerele tb in tot orasul. Pune din acelea care fac si poza si trimisa amenda acasa cand observa ca trec oe.rosu, calca linie continua etc. Camere pe langa strazile din apropierea HenriC: strTulcea, Badea Cartan, Tomis 3, Soveja, piete. Dar sa le si urmereasca cineva si sa trimita amenzi. Asa e in toate tarile civilizate, abia dupa 30 de ani se vrea asta si in Cta?
17
4
Ba..pana acum felicia si vergil in 8 luni de mandat au invatat sa doar sa se dea mari cu proiectele lu fagadau...plm ...se termina si astea si voi nimic ....huooo
11
9
vorbesti timpenii, in vest camerele sint cruciale pt. pastrarea unui trafic legal. taci in plm !
13
4
good joke!
3
1
chiar asa cum inregistrez la mai o camera de bord ca imaginile sa fie valabile in instanta?
4
3
Daca se pot si folosi ca probe impotriva celor care incalca legea, ar fi bine. Pana una-alta, camerele din bord sunt degeaba. Conform militiei.
13
4
asta i proiect de la fagadau,mwistilor!!!
9
12
Insistam in montarea de camere pe str. Mihai Viteazu ,intre bdul. Ferdinand si bdul Mamaia. In special noaptea au inceput raliurile.Pericol public.
11
3
camere si zona abator scoala 16
5
2
deca camerele au si microfon atunci poti urmari masinile cu zgomot mare
6
1
Pe cand montajul de camere si in Piata Chiliei?
25
1
Vrem camere PESTE TOT prin oras!!
37
6
Foarte bine! Diar sa le urmareasxa cineva! Zic politia locala.....
24
4
O mizerie, uitati-va ce randament dau camerele de trafic in vest, nul, ca si limitatoarele si mult succes la mentenanta camerelor si contestatiilor in instanta atat timp car vor functiona
26
23

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468