REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ATENȚIE: Alt AN, aceeași ȚEAPĂ de Black Friday!

ATENȚIE: Alt AN, aceeași ȚEAPĂ de Black Friday!

Replica API 9 noiembrie 2021 | 23:23 3706

De fiecare dată când vine Black Friday, comercianții profită de dorința oamenilor de a cumpăra orice, așa că măresc prețurile înainte de acest eveniment, iar apoi le mai reduc un pic pentru ziua specială. Doar că, ajungem să cumpărăm acele produse mai scump decât erau înainte. Anul acesta, Black Friday va avea loc pe data de 12 noiembrie, dar este recunoscut faptul că operatorii de pe piață își alocă toată luna pentru reducerile „bombă”. De aceea e bine să ținem cont de anumite lucruri și să nu ne entuziasmăm foarte tare în fața acestor oferte de nerefuzat.

sursa foto: g4media.ro

Urmează una dintre cele mai importante perioade din comerțul românesc: Black Friday. Este recunoscut faptul că operatorii comerciali profită în aceasta perioadă crescând prețurile în perioada premergătoare zilei de Black Friday și creează astfel iluzia unor oferte explozive. Riscul să cumpărăm produse mai scumpe decât înaintea perioadei este unul crescut. În anii anteriori, luând drept exemplul prețul unei mașini de spălat, care a variat foarte mult în decurs de două zile. Aceasta costa 998 lei în dimineața de dinaintea zilei de Black Friday, ca mai apoi, pe seară. costul pentru aceeași mașină de spălat să ajungă 1.299 lei, ca în final de Black Friday să coste 1079 lei.

sursa foto:playtech.ro

Foarte multe magazine fizice sau online se bat în oferte care mai de care mai interesante. Chiar dacă reducerile sunt extrem de mari pentru anumite produse, comercianții vând o cantitate limitată, lucru pe care evită sa-l spună. Riscul să facem cumpărături inutile crește atunci când vine vorba de magazinele fizice, comercianții amplasând strategic electrocasnicele care sunt la mare căutare în spatele magazinelor, astfel clienții fiind nevoiți să parcurgă tot magazinul.

sursa foto: cavaleria.com

Un alt factor de care trebuie să ținem cont este termenul în care se pot returna produsele în această perioadă. În trecut, clienților li s-a impus, în unele cazuri, ca produsele să fie returnate în maxim 14 zile.

Reducerile oficiale cu mult înainte de NOIEMBRIE

„Eu aștept să treacă Black Friday ăsta sa pot cumpăra un tv la preț ‘normal’, că acum nu-mi permit” a fost comentariul unui client conștient fiind de mirajul ofertelor din această perioadă.

La noi în ţară promoţiile cu reducerile cele mai mari se fac între 15 ianuarie și 15 aprilie și între 1 august și 31 octombrie, când e perioada legală în care ai voie să faci vânzări de soldare, conform Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia consumatorului.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
banii datiizmeme pe calator in pensii si salarii sanchi speciale se duc in inflatie.amaritii platesc cel mai mare pret.capisci vulguta,economizda tarii cu aseul la taraba ziare?
2
11

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468