REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Atenție! O nouă metodă de înșelăciune pe net, în numele unei bănci din Mexic

Atenție! O nouă metodă de înșelăciune pe net, în numele unei bănci din Mexic

Victor ROTARU 3 septembrie 2023 | 00:00 1961

În ultimele zile circulă o nouă metodă de înșelătorie pe internet. Mesajul este distribuit prin e-mail-uri, de către o așa-zisă bancă din Mexic, iar în acesta este atașat un text în care se specifică faptul că Organizația Națiunilor Unite au aprobat și avizat mai multe acte, iar cel care a primit respectivul mesaj urmează să primească o moștenire de 1,5 milioane de dolari, după ce completează câteva date cu caracter personal. 

Atentie! O noua metoda de inselaciune pe net, in numele unei banci din MexicBBVA Bancomer - Mexic

Internetul a început să vuiască în ultimul timp de tot mai multe înșelătorii în numele a mai multor mari societăți. În general, țeparii promit fel de fel de cadouri sau vouchere, iar cei care pe moment nu oferă destul de multă atenție, se pot trezi cu conturile de la rețelele de socializare sparte, sau chiar conturile bancare, virusându-și astfel și dispozitivele de pe care accesează linkurile.

„A fost aprobată și avizată moștenirea de 1,5 milioane de dolari”

Mai multe persoane au primit în ultimul timp, pe adresele de e-mail un mesaj, de la BBVA Bancomer, o bancă din Mexic, în care se specifică faptul că „Plata a fost aprobată și avizată de autoritățile Organizației Națiunilor Unite, Informațiile dumneavoastră detaliate. Au fost confirmate cu instrucțiunile și aprobările date de la Fondul Monetar Internațional și Biroul Federal de Investigații (FBI, Washington DC, SUA) în ceea ce privește depunerea de fonduri de la FMI, sumă 1.500.000,00 USD ca plată integrală a fondului dvs. de moștenire”. În continuare, pentru a putea accesa moștenirea, așa-zisa bancă solicită mai multe date personale precum: numele și prenumele, adresa completă de reședință și țara, naționalitatea, data nașterii, ocupația și numărul de telefon sau faxul. 

Atentie! O noua metoda de inselaciune pe net, in numele unei banci din Mexic

Mare atenție! Toate acestea sunt tehnici de înșelăciune, la fel cum au fost și mesajele celor de la Kaufland, Profi, Lidl, Poșta Română, OMV, H&M, și multe altele, ne transmit reprezentanții Poliției Române.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plata a fost aprobată și avizată de autoritățile Organizației Națiunilor Unite de la penitenciarul Poarta Alba ! Bagati bre ca sunt multi votanti psd!
1
0
Statul comite infractiuni fata de populatie in fiecare an cand va cere impozite pe masini si locuinte,ca doar sunt in chirie de la stat.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468