REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atribuirea a 19 hectare de teren pe malul Lacului Siutghiol! Fostul expert al Tribunalului, ACHITAT definitiv

Atribuirea a 19 hectare de teren pe malul Lacului Siutghiol! Fostul expert al Tribunalului, ACHITAT definitiv

Replica API 4 ianuarie 2020 | 11:35 1279

Procesul în care expertul judiciar al Tribunalului Constanța, Florin Dumitrescu, a fost acuzat de abuz în serviciu a ajuns la final. După ce prima instanţă, în speţă Tribunalul Constanţa, l-a condamnat, în februarie 2019 la doi ani cu suspendare, la recurs magistraţii au desfiinţat în parte hotărârea şi l-au achitat. Decizia a fost pronunţată pe 30 decembrie şi este definitivă. Mai mult, au fost înlăturate din hotărârea Tribunalului şi dispoziţiile referitoare la restabilirea situaţiei anterioare precum şi cele referitoare la desfiinţarea în totalitate a înscrisurilor considerate de instanţa de fond ca fiind false.

A fost ridicat şi sechestrul pe terenurile din zona Carrefour, instituit în 2016, și a fost respinsă plata daunelor materiale, către partea civilă Alexa Gheorghe, de peste 1,3 milioane de lei. Cu alte cuvinte, terenul rămâne în proprietatea Zoei Rădulescu.

Minuta Curţii de Apel Constanţa

"Respinge ca nefondate apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi de apelantul parte civilă Alexa Gheorghe împotriva sentinţei penale nr.90/20.02.2019 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 8495/118/2016. Obligă apelantul parte civilă Alexa Gheorghe la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Admite apelul formulat de apelantul inculpat Dumitrescu Florin împotriva sentinţei penale nr.90/20.02.2019 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 8495/118/2016, Desfiinţează, în parte, sentinţa penală nr.90/20.02.2019 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 8495/118/2016 şi rejudecând dispune: Achită pe inculpatul Dumitrescu Florin pentru comiterea infracţiunii prev. de art.297 alin.1cp în ref. la art.309 cod penal şi art.308 cod penal. Înlătură dispoziţiile art.25 alin.3 cod procedură penală, art.256 cod procedură penală şi art.580 cod procedură penală referitoare la restabilirea situaţiei anterioare precum şi cele referitoare la desfiinţarea în totalitate a înscrisurilor considerate de instanţa de fond ca fiind false. Respinge, în totalitate, ca nefondată acţiunea civilă formulată de partea civilă Alexa Gheorghe. Înlătură obligarea inculpatului Dumitrescu Florin de la plata sumei de 20.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat la instanţa de fond. Obligă persoanele vătămate Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, Primăria Constanţa şi pe partea civilă Alexa Gheorghe la plata a câte 6.500 lei fiecare reprezentând cheltuieli judiciare către stat la instanţa de fond. Admite cererea formulată de petenta Rădulescu Zoea. Dispune ridicarea sechestrului asigurător instituit prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa nr.401/08.11.2016 asupra suprafeţei de 19 ha, proprietatea petentei Rădulescu Zoea. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei primei instanţe dacă nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art.272 alin.1 cod procedură penală, Onorariul parţial avocat oficiu în sumă de 434 lei se va avansa din fondul MJ în favoarea avocat Filip Mihaela. Definitivă"

Concret, vorbim despre un teren situat vis-a-vis de Carrefour din Constanţa, la ieşire din municipiu, spre Ovidiu, de 19 hectare. Acest teren a fost la un pas de a fi retrocedat Zoei Rădulescu, fost secretar în cadrul Ministerului de Interne, deși aceasta avea moștenire în Kogălniceanu! Cum? Rădulescu a iniţiat demersurile necesare în vederea obţinerii unui teren situat pe malul lacului Siutghiol, pe raza UAT Constanţa, adică să schimbe practic amplasamentele la ceea ce primise în posesie. Fiind evident interesul acesteia de a beneficia ilegal de un teren mult mai valoros decât cel realmente deținut, respectiva a promovat acţiunea nr. 63/212/2003 la Judecătoria Constanţa, în care a folosit serviciile abuzive ale expertului, care, sintetic vorbind, a emis un raport de expertiză în deplină contradicție cu legea, dar și cu logica minimală, după cum se arată în rechizitoriul întocmit de procurorul Teodor Niță, cel care a instrumentat cazul.

Zoea Rădulescu (fostă angajată a MAI, la Departament Protocol, fostă numărul 4 în PNŢCD pe ţară), după ce a primit, în anul 2000, titlu de proprietate pe terenul moştenit în Kogălniceanu, a solicitat în instanţă terenul de la Constanţa! A contestat în instanţă titlurile de proprietate obţinute de alte 5 familii din Constanţa, motivând în cazul unei familii că cel care a formulat solicitarea de punere în posesie a decedat (însă dreptul de proprietate nu moare odată cu petentul, căci există moştenitorii legali ai respectivului!). Dar, cea mai aberantă motivare pentru care Zoia Rădulescu a cerut terenul din Constanţa a fost numărul lotului!

Cum a început totul! La Kogălniceanu, Zoea Rădulescu a fost pusă în posesie pe 19 hectare de teren dintr-o solă de 120 de hectare, având numărul A510, mărginită de drum de exploatare 428, terenuri care i-au survenit în calitate de moștenitoare. Coincidenţa face ca şi terenul de la Constanţa de vizavi de Carrefour să fie numerotat A510, respectiv A428 (una de 10, alta de 9 hectare). Terenul la care Rădulescu visa cu ochii deschiși! Pentru a demonstra că sola din Kogălniceanu este una şi aceeaşi cu terenul din Constanţa, Zoea Rădulescu a angajat un expert evaluator, Florin Dumitrescu, fost expert judiciar în cadrul Biroului de Expertize Judiciare de pe lângă Tribunalul Constanţa, care, potrivit procurorilor, fără a se deplasa în teren pentru a vedea exact care este situaţia terenului „revendicat” de Zoea Rădulescu şi fără a avea din partea acesteia o împuternicire pentru a realiza expertiza, a concluzionat că terenul din municipiul Constanţa este unul şi acelaşi cu cel din documentele eliberate de administraţia locală de la Mihail Kogălniceanu! Cu această expertiză „bombă”, Zoea Rădulescu a introdus în instanţă, în 2003, acțiune, iar dosarul „nimereşte” la judecătorul Corina Eugenia Jianu (magistrat trimis în judecată, în 2014, pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar al fostului primar de la Năvodari – n.r.). Care i-a dat câștig de acuză și i-a ”pasat” cele 19 hectare de teren în Constanța. ”Fiind evident interesul acesteia de a beneficia ilegal de un teren mult mai valoros decat cel realmente detinut, respectiva a promovat acțiunea la Judecătoria Constanța, în care a folosit serviciile abuzive ale inculpatului, care, sintetic vorbind, a emis un raport de expertiză în deplină contradicție cu legea, dar și cu logica minimală, dar folosit ca mijloc de probă deplină cu efecte prejudiciale așa cum se va descrie în continuare”, se arată în rechizitoriu.

Singura legătură reală care se poate face totuși între solele A510 Constanța și Mihail Kogălniceanu, este dată de faptul că acestea provin din suprafețe de teren puse la dispoziție din patrimoniul celei dintâi, dar sunt cert pe amplasamente diferite, aflate la peste 20 km. distanță, între ele aflându-se UAT Ovidiu, se mai arată în rechizitoriu.

Cum s-a apărat expertul în instanță!

”Consideră că nu a săvârșit nicio infracțiune, iar competența sa se reduce la expunerea unui punct de vedere, care poate fi luat sau nu în vedere de instanță. Raportul de xpertiză nu contine verdict, decizie ci un punct de vedere sub expresia „opinia expertului în penal sau punct de vedere în civil”. Are obligatia ca în raportul de expertiză să fie obiectiv, indiferent de punctul de vedere al părții care l-a angajat, iar obiectivitatea sa este demonstrată de faptul că în raport, pe o pagină intitulată expunere de motive privind fundamentarea punctului său de vedere, a aratat de ce consideră că terenul cu care a fost pusa în posesie Rădulescu este în Constanța, iar procesul verbal este scris greșit de cineva din primaria Kogalniceanu. Nu putea fi alftel dat fiind faptul că acordul de punere în posesie al comisiei locale al primariei Kogalniceanu, intregistrată la primaria Kogalniceanu făcea referire expres la terenurile din Constanța, și nu din Kogalniceanu”, a relatat Dumitrescu în instanță, prin apărătorul său.

Dumitrescu a fost condamnat la doi ani cu suspendare, iar pe durata termenului de supraveghere va executa obligaţia de a urma un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanţa și va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Centrului de Formare profesională din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa sau în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa.

Instanța a mai dispus ridicarea sechestrului asigurator instituită de procuror prin Ordonanţa nr. 401/P/2016 din data de 08.11.2016 emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, dar și restabilirea situaţiei anterioare a comiterii infracţiunilor şi desfiinţarea în totalitate a înscrisurilor false respectiv a expertizei depusă în data de 16.09.2008 în cadrul dosarului civil 63/212/2003 al Judecatoriei Constanta și a adresei nr. 3641/15.05.2000 emisă sub semnatura numiților Traian Dinu, fost primar Mihail Kogălniceanu, si a unei persoane neidentificate, ambele fiind documente rezultate în urma comiterii faptelor în prezenta cauză. Persoanele vătămate Instituția Prefectului Judeţului Constanţa şi Primăria Constanţa nu s-au constituit părţi civile în cauză. În schimb, proprietarul terenurilor a solicitat daune morale și materiale. Iar instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de Alexa Gheorghe. Astfel că, Dumitrescu trebuie să-i plătească 1.320.030,80 lei cu titlul de daune materiale şi la sima de 10.000 lei cu titlul de daune morale. De precizat că, inițial, partea vătămată a solicitat daune morale de 150.000 lei. Dumitrescu a formulat recurs.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari judecatorilor ca au avut curajul sa dea achitare si nu au executat sarcinile date de Porcurori si mafia judiciara ! Multa m**e lui Grigore si blestemati sa fie tortionarii din mafia judiciara !
0
0
Expertul asta dumitrescu e in dosar cu jianu care a praduit navodariul , la nenorocit pe comanescu in dosarul carierei retrocedate si multe altele. Si ce norocos e el , cum scapa de fiecare data
0
1
Eu am dat toata plaja Navodari si ma doare-n cot. Am trecut lucrari facute de diferite firme pentru primarie pe numele cumnatului meu,Grigore Isudor . Ase vedea procesele -verbale de receptie. Am un proces la curtea de apel Bucuresti pe care l-am amanat de peste 50 de ori, A se vedea dosarul 3743.2.2015. La 20 milioane euro furate merita si avicatii un milion.Mi-am batut joc de raposatul Dobre cat era in viata, l-am bagat in puscarie pe Calapod pentu ca era mai destept ca mine ,mai elegant si cu facultate. Eu am fost padurar.Controlam primaria si din puscarie.
3
0
Eu cunosc mai bine situatia ca ma trag din neam de oameni cu coloana vertebrala bunicu a facut puscarie 12ani si 6 luni munca silnica si stiu ce insemna regimul comunist mai bine ca tine pana in 1989 la 6 luni venea securitatea sa vedem ce am mai cumparat prin casa. Zoie Radulescu a fost si este un om cu caracter . Da terenul a fost atribuit in baza legi fara smecherii asa cum sunt invatati unii sa faca. Iar acest teren atribuit se afla la IAS KOGALNICEANU care avea in administrare acest teren care a apartinut familiei lui Gogu Puiu.Au incercat Mazare cu interpusi sa nu retrocedeze acest teren
3
4
Ma tu asta care te dai cunoscator ar fi trebit sa stii despre comunisti ca aia nu aveua scrupule,ori te reedeucai si deveneai colaborator ori ramaneai un om vertical si se intamplau accidente"iti mureau copiii acidental de exemplu". Oricum aici intrebarea este: daca Zoe a obtinut terenul ala legal sau nu ?,nu amesteca politicul cu penalul pentru ca politicieni lacomi si dispusi la furaciuni sunt in toate partidele.
5
0
Alexa Gheorghe este un mare pradator de terenuri din municipiul Constanta. Iar justitia din Romania nu este justitie.
9
0
Sa va aresteze pe totii !!!! Numai de ordinarii va tineti, va da cu suspendare a.A ti distrus tot jegurilor ,cu manariile voastre.
5
0
mazare e de vina
6
0
Matei a facut la fel la Navodari cu zeci de ha a pus in posesie teren ce se afla la pe camp cu teren la mare zeci de hectare
6
1
Vorbiti in necunoastere de cauza : 1 terenul apartinea de UAT Constanta dar a fost si apartinea de IAS kogalniceanu . 2 Expertul avea dreptate . 3 Zoie Radulescu ar fi vrut ei sa fie facuta MEMBRU PCR sau comunista dar din tata Legionar nr 1 pe Dobrogea nu putea sa iasa o COMUNISTA O LASA doar e fata lui GOGU PUIU. S-a luptat cu tot sistemul comunist si de relatii comuniste . DE CE LUI GIGI PORCUL II RETROCEDA DREPTURILE LITIGIOASE SI EI NU . Dar asa suntem noi imediat sa lovim ca machidoni ca PNTCD ca aranjamente. S-A FACUT DREPTATE
5
11
mare si animale au fost prinse. In loc sa putrezeasca in parnaie ele se pisa pe toata lumea !!! Cine-i de vina ??? Judecatorii super corupti !!! Muie cu mult cacat la toti !!!
14
2
ia verificati si-a vandut casa sa o dea spaga? vai ce l-au scos, auzi, expertul da o simpla si umila parere... pe care instanta, care nu are personal de specialitate, da un verdict... deci da, frumos. Traiasca Romania.
5
1
expertul evaluator al lui Mazare, mai stiti ceva? E confortabil la Poarta Alba?
11
0
Cat de retardat si dobitoc esti. La fiecare articol de retrocedari tu trebuie sa apari cu referire la ce le ajungi la cur cu nasul
9
8
Machidonii astia au furat tot ce se poate
27
7
Daca au furat hectare intregi cu sprijinul judecatoarelor, inseamna ca Radulescu asta e tanc femeia. Le-a facut saritura la toti. -UE procuror, ue judecator fond, ue parte civila, ue Constanta.Si-a batut joc de ei. Viva PCR. Pardon pntcd
22
2
O alta furaciune a fost facuta cu mutarile fictive ale specialistilor din agricultura la tara,pentru ca asa era legea"specialisti din agricultura aveau dreptul la cinci hectare de teren daca locuiau la tara"si bineinteles terenurile astea avea productie mare la hectar,practic si asa se capusau I.A.Seurile de specialisti si astea 19 hectare au fost o parte din ferma 4. a I.A.S.M.Kogalniceanu ferma pe care dupa revolutie PITU directorul trustului I.A.S.Constanta a primit-o cadou de la Zelca Vasile directorul I.A.S.M.Kogalniceanu.
10
3
Oare d.nele judecatoare dorm linistit? Dosar trimis in judecata de procurori, condamnat fara balans la fond, achitat apoi ca nu are intentie..sanki. si culpa se sanctioneaza in aceasi masura. Dar na..sa fie un an nou mai bun pt inculpat. Zoeea se vede mangla din aer
14
3
...caracatita clanului Mazare functioneaza in continuare...ii tai un cap si cresc alte zece...vor mai apare si alte megatunuri...terenuri ce se afla inca in conservare asteptand momentul prielnic pentru a se construi pe ele sau a le instraina pe bani multi...
23
4
Cu documente false s-a retrocedat tot in Constanta si Mamaia.
23
1
Lasand la o parte mangla cu terenurile, judecatorii vor pensii speciale. De ce?
34
3
Asta e nucleara manglelilor lu mazare! Cum ma sa ai 19ha parcela 510 la mihail kogalniceanu si sa iei 19ha parcela 510 in Constanta?
35
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108