REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Au crăpat nervii la liberali: decapitări, pe bandă rulantă. Când şi de ce ar veni Orban şi Iohannis la Constanţa

Au crăpat nervii la liberali: decapitări, pe bandă rulantă. Când şi de ce ar veni Orban şi Iohannis la Constanţa

Replica API 19 august 2014 | 00:00 222

Stafia lui Ludovic al XIV-lea, care susţinea că "statul sunt eu!", bântuie la PNL. De data aceasta, nu e vorba de regele Ludovic al Franţei, ci de Ludovic Orban, care, de la Brăila, a anunţat vremuri grele pentru cine mişcă-n front! Prim-vicepreşedintele PNL este acuzat că taie în carne vie tot ce prinde în cale: colegi de partid, democrat-liberali, nimic n-a scăpat. Biroul Politic Naţional al PNL a luat două decizii importante, referitoare la liderii din teritoriu. Mazilirea liderului de la Neamţ, Dorinel Ursărescu, al celui de la Dâmboviţa, Gabriel Grozavu şi numirea Luciei Varga, la Satu Mare.

Ursărescu a dispărut din "peisaj", luni, în locul său fiind numit interimar, Mugur Cozmanciuc, un apropiat al lui Orban. "Asta e! A vrut Orban să fie preşedinte interimar şi asta s-a întâmplat", a reacţionat Ursărescu. Situaţia s-a repetat şi la Dâmboviţa, unde Volintiru a fost înlocuit de... Ludovic Orban!

Reacţiile au fost dintre cele mai spectaculoase. "Când Ludovic Orban ajunge la butoane încearcă să îşi ia partidul acasă. Aşa s-a întâmplat şi în 2009, acum iar este la butoane. De fapt, Orban îşi pregăteşte partidul pentru ianuarie 2015", a declarat Ursărescu, care nu l-a uitat nici pe secretarul general al PNL, Marian Petrache. "Marian Petrache insistase să demisionez şi din partid, ca un călău care îşi schingiuieşte victima şi o întreabă: "mai vrei, mă, mai vrei?""

Demersurile lui Orban au fost susţinute şi de Klaus Iohannis. Luni, liderul PNL a declarat că intervenţia BPN a fost necesară în cazul filialelor PNL din Neamţ, Satu Mare şi Dâmboviţa. Orban a invocat ca pretext rezultatele de la europarlamentare şi susţine că nu se va mai "umbla" la vreo conducere a vreunei filiale judeţene în viitorul apropiat, aspect confirmat şi de formaţiunea constănţeană a PNL. "Dacă vin, vin doar în campanie electorală, nu vă faceţi griji. La Constanţa, este o echipă care se află în graţiile conducerii, să zicem aşa. Nu e problemă, Constanţa este echipa care nu a avut şi nu are probleme. Suntem o echipă destul de consolidată şi nu avem probleme de genul acesta", a declarat liderul formaţiunii judeţene, Gheorghe Dragomir, pentru "Replica".

La Brăila, în schimb, a ieşit spectacol. Liderul local al PDL, Alexandru Nazare, solicitase ca viceprimarul Zaharia Dănăilă şi vicepreşedintele CJ Brăila, Ovidiu Nechita, ambii liberali, să îşi dea demisiile. Orban a spus că, dacă PNL ar fi ţinut cont de cerinţa lui Nazare, atunci CJ nu ar mai fi avut, după arestarea preşedintelui Bunea Stancu, conducere. Într-un final, luni, Nechita a acceptat să i se reducă din atribuţii, la solicitarea majorităţii PSD - PC - UNPR, fiind numit de presa brăileană "rodul unui viol politic" şi "curvă bătrână", nereuşind să ducă la îndeplinire recomandările lui Orban. "Domnul Nechita să facă un audit, iar apoi să îndepărteze toţi funcţionarii publici cu probleme, dar mai ales să pregătească rectificarea bugetară", precizase, iniţial Orban, care îl dorea în continuare pe Nechita preşedinte interimar.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108