REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

AUSTRIECII de la Implenia și ABC Val vor AJUTOR de la STAT în PROCESUL cu PORTUL Constanța

AUSTRIECII de la Implenia și ABC Val vor AJUTOR de la STAT în PROCESUL cu PORTUL Constanța

Replica API 31 mai 2021 | 23:33 2995

Austriecii de la Implenia și ABC Val au rămas fără bani?! Asocierea care a realizat breteaua rutieră de conectare cu DN 39 a cerut ajutor public judiciar în procesul cu Portul Constanța, speță în care cere companiei suma de peste 3 milioane de lei, către ABC VAL și austriecii de la Implenia. Oare pandemia i-a lovit în conturi?

CNAPM a acordat contractul de lucrări pentru execuţia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39 asocierii IMPLENIA Baugesellschaft mbH - ABC VAL Constanța, în 2014. Podul a fost aproape gata cu o întârziere de luni bune peste termenul stabilit. La 6 ani de la semnarea contractului, între IMPLENIA Baugesellschaft mbH - ABC VAL Constanța și CNAPM au rămas lucruri neterminate. Compania nu ar fi plătit către constructor întreaga sumă de bani, motiv pentru care, patru ani de zile, s-au judecat în instanță. Procesul a fost tranșat anul trecut, pe fond, de Tribunalul Constanța, obligând compania la plata sumei de peste 3 milioane de lei, către ABC VAL și austriecii de la Implenia.

Austriecii și ABC Val au rămas fără bani?

Dosarul se află în faza de recurs, iar asocierea Implenia -ABC Val au cerut ajutor public judiciar, semn că întâmpină probleme cu banii.

Legea spune că orice persoană fizică sau juridică care nu reușește să facă faţă cheltuielilor pe care le presupune declanşarea şi susţinerea unui proces, poate beneficia de asistenţă judiciară, în condiţiile legii speciale privind ajutorul public judiciar. Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme: plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenţei juridice şi, după caz, a apărării, plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, plata onorariului executorului judecătoresc sau pentru scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege.

Pe 25 mai a.c., a fost respinsă cererea de acordare a ajutorului public ca rămasă fără obiect.

Despre Implenia

Implenia Baugesellschaft m.b.H are sediul central în Viena (Austria) și s-a format prin fuziunea holdingurilor Zschokke și Batigroup (acesta, la rândul său, a luat naștere în iulie 1997 din fuziunea a trei grupuri de construcții: Preiwerk Holding AG, Schweizerische Strassenbau-und Tiefbau-Unternehmung AG și Schmalz Holding AG). În martie 2015, o altă mare firmă de construcții germană, Bilfinger Baugesellschaft m.b.H. (care activează în Germania, Austria, România și Suedia) a devenit parte a grupului, triplând cota de piață a Implenia în domeniul infrastructurii europene. Firma a câștigat, de-a lungul anilor, mai multe contracte cu statul. Directorul firmei austriece în România este Ludger Koch.

Și ABC Val, una dintre cele mai cunoscute firme din Constanța, din domeniul construcțiilor, lucrează de mulți ani cu statul. Firma este deținută de milionarii Vasile Costea şi Bogdan Nicolae Grădinaru.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...sobe de teracota la comune vopsea usi , ferestre si freca parchete,s a ridicat facand performanta pe bani multi si usor castigati de la stat !
5
0
ABC VAL nu sunt cei care au reabilitat strazile din zona peninsulara a orasului. Strazi care arata ca dupa bombardament si primaria le repara pe banii nostri?
15
0
PITICU PORNO DE LA ABC VAL A RAMAS DARA BANI!!!! NICI VORBA. BANII SUNT IN MIAMI UNDE SI A FACUT DOMENIILE IMPREUNA CU MAZARE.
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468