REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Autism virtual: ce este, simptome, tratament. Ce trebuie să știe părinții

Autism virtual: ce este, simptome, tratament. Ce trebuie să știe părinții

A.F. 12 iunie 2023 | 00:00 518

Telefoanele inteligente le-ar putea oferi copiilor autism virtual, avertizează medicii. Trăim în plină eră a smartphone-urilor și a internetului, iar copiii din noua generație sunt obișnuiți să le folosească toată ziua, în timpul meselor, pe stradă, la locurile de joacă, în parc, la școală, acasă și chiar pentru efectuarea lecțiilor.

Autism virtual: ce este, simptome, tratament. Ce trebuie sa stie parintii

Deși s-a vorbit mult despre cum dependența de smartphone-uri poate afecta sănătatea mentală și fizică oameni din toate grupele de vârstă pe termen lung, este imperativ să cunoașteți și celelalte efecte secundare.

Ce este autismul virtual

E foarte adevărat că, pe de o parte, ecranele oferă divertisment, dar, pe de altă parte, afectează vederea și sănătatea mintală. În momentul de față, experții cred că ar putea contribui la riscul de autism la copii, în special autismul virtual.

Autismul virtual este o afecțiune frecvent întâlnită la copiii cu vârste cuprinse între patru și cinci ani. Utilizarea excesivă a smartphone-urilor, computerelor și televizorului poate face dificilă interacțiunea copiilor cu ceilalți din jurul lor.

Acești copii s-ar putea simți precauți în timp ce interacționează cu ceilalți sau se mișcă în societate.

Autism virtual: simptome

Medicii spun că autismul virtual apare atunci când copiii nu sunt autişti, dar manifestă simptomele autismului. Iar problema, spun ei, poate apărea chiar de la o vârstă fragedă, când copiilor li se predau dispozitive care nu numai că îi țin distrați, ci și pe care se bazează pentru a preda alfabete și alte concepte, scrie doctorulzilei.ro.

Dar, conform experților, acest lucru afectează modul în care se întâmplă dezvoltarea vorbirii.

În afară de aceasta, există și alte efecte secundare ale excesului de timp pe ecran, cum ar fi:

1. Comportament agresiv

2. Crizele de furie

3. Dependența de telefoanele mobile

4. Probleme de concentrare

5. Probleme de somn

Metode de tratament

Rapoartele sugerează, de asemenea, că numărul cazurilor de autism virtual a crescut de patru ori în ultimul deceniu. Și, în timp ce genetica are un rol de jucat în acest sens, medicii dau vina și pe timpul pe ecran.

Deși nu există niciun medicament pentru această afecțiune, următoarele pot ajuta:

1. Terapie logopedică

2. Terapie de educație specială

3. Terapia dezvoltării personalității

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Problema este mult mai grava. Inlocuirea surselor de formare educationala cu informatiile amestecate din ce se propaga prin ,,social media'' este deia generalizata. Multi nu mai iau in considerare studiile serioase,cartile scrise de autori cu adevarat valorosi,stiinta este trecuta la nivel de mistocareala,limba vorbita este slutita de expresii imprumutate din zona de ,,sledge''. Logica nu mai este luata ca reper, nu exista modele altele decat cele autocreate de tupeisti goi la cap dar influenti pentru cei cu muntile deja amortite. Telefoanele nu mai sunt doar unelte care sa ajute,au devenit inlocuitorul mintilor debilizate .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468