REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Autoritatea Electorală Permanentă, control la partidul lui Victor Ponta, în urma neregulilor grave

Autoritatea Electorală Permanentă, control la partidul lui Victor Ponta, în urma neregulilor grave

Mirela PASCAL 20 decembrie 2023 | 09:21 2425

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) controlează PRO România, partidul lui Victor Ponta, după ce statul a ajuns să plătească peste 1 milion de euro pentru materialele electorale nedeclarate.

Autoritatea Electorala Permanenta, control la partidul lui Victor Ponta, in urma neregulilor graveVictor Ponta

"În 15 noiembrie 2023, Departamentul de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale din cadrul Autorității Electorale Permanente (AEP) a declanșat un control la Partidul Pro România. Controlul AEP urmează să se finalizeze pe 19 ianuarie 2024.

Controlul se referă la o sentință a instanțelor de judecată prin care partidul lui Ponta este obligat să plătească 1 milion de Euro pentru cele 40.000 de geci pe care le-a folosit în campania electorală din 2020. În ianuarie 2022, Tribunalul București a obligat Pro România să plătească unei societăți comerciale peste 1 milion de Euro, reprezentând contravaloarea celor 40.000 de geci. Sentința a rămas definitivă în urma unei decizii a Curții de Apel București din noiembrie 2022, potrivita ntena 3.ro

Gecile nu au fost declarate la AEP, deși legea obliga la acest lucru, iar statul plătește acum cei 1 milion de euro prin subvenția pe care o acordă partidului lui Ponta. Pro România beneficiază de o subvenție de circa 60.000 lunar din bani publici.

În urma controlului, AEP ar putea să decidă confiscarea de la Pro România a unei sume egale cu valoarea contractului. În plus, Autoritatea trebuie să investigheze de ce nu au fost raportate cele 40.000 de geci ca material electorale în 2020 și dacă achiziționarea acestora a fost trecută în contabilitatea partidului. În urma controlului ar putea fi formulate o sesizare penală.

În afara verificărilor referitoare la gecile de 1 milion de euro, AEP a mai realizat un control la Pro România referitor la respectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile partidului în anul fiscal 2022. Acest control s-a încheiat și se află în procedură de avizare", se arată într-o postare a Grupului de Investigaţii Politice (GIP).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La puscarie cu bolsevicul mincinos,a avut pofesor bun de furaciuni,pe Bombonel hotul ,hotilor Felicitari Ciolacu ,bun consilier ti-ai tas
1
1
Un j***s cu toata familia cercetata penal,si prieten cu fugaru GHITA.
2
0
De ce sa platim pentru partide? Simplu, deoarece politicienii fac ce vor cu banii colectati de la platitorii de taxe si impozite. Si tu, platitorul de taxe, nu ai nici un mecanism prin care sa te opui sa se cheltuiasca banii aiurea. Poate i baga cineva in seama si pe contribuabili daca intra in greva fiscala si refuza sa plateasca darile catre stat. Asa ar fi corect. Sa poate face greva si cei care dau bani, nu doar ce care iau. Sa aiba si contribuabilul un cuvant de spus.
6
0
Partidul baietilor din swrvicii numai conteaza ce cum si in ce fel......
3
0
De ce trebuie să plătescă statul din bani publici partidele politice ? S o facă fiecare partid din banii lor. Noi îi plătim pe aleșii care i am votat, plătim și partidele? Rușine să le fie ! .... Dar nu au așa ceva.
7
0
Pentru primul comentariu,sunt multe legi date in defavoarea romanilor si a Romaniei,legi de care profita doar nishte privilegiatzi care sunt ei mai cu motz in frunte pentru ca asha au vrut parlamentari penali care au dat legile astea si tu spui ca partidele ar trebui sa fie finantzate din cotizatziile membrilor de partid,ai dreptate si tu si eu si majoritatea romanilor care gandesc normal numai ca legile sunt date de parlamentul Romaniei si parlamentari care le-au dat altora atatea drepturi erau proshti sa nu dea legi cu dedicatzie si partidelor lor,partide care i-au facut pe ei sematori sau deputazi ?.
5
0
la partidul asta de buzunar cu sub 1% cele mai mari sunt curate ca lacrima nu ? cine va crede
2
1
Caraghiosul și neisprăvitul ăsta de ponta care doar pe banii statului stă de ani de zile nu-l ajunge brațul justiției. A furat de a rupt. Avea contract cu propriul partid, chipurile pe asistență juridică, și primea 5000 de coco pe lună salariu din subvențiile de la stat. Un leșinat și un mincinos patentat care nu a fost în stare să-și găsească un rost în viață. Huooo!
21
0
sa functioneze din cotizatiile membrilor de partid. De ce sa platesc pentru partide? De ce sa sponsorizez huligani?
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468