REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Replica API 5 septembrie 2019 | 00:44 600

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu sediul în Constanța, își va începe activitatea miercuri, 4 septembrie a.c., iar în acest sens înainte de conferința de presă pe care reprezentanții A.N.M.C.S. au susținut-o începând cu ora 12:30 în sala Ovală din incinta Palatului Administrativ. Înainte de conferința de presă a avut loc o întâlnire, unde, a fost prezentat proiectul prin care au fost prezentate punctele respectivei activități.

Vasile Cepoi, președintele A.N.M.C.S

Principalul scop al acestui oficiu teritorial este de a îndruma unitățile sanitare în procesul de implementare al managementului calitățilot medicale și siguranței pacientului din mai multe județe: Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea. De asemenea, ANMCS vor monitoriza, în teritoriu, menținerea condițiilor de acreditare, cu un termen de 5 ani.

În aria de competență a Oficiului Teritorial Sud-Est sunt 80 de unități sanitare, dintre care 47 de spitale publice și 32 de spitale private.

În acest moment, în județul Constanța au fost evaluate și încadrate în categorii de acreditate, 13 spitale, în cadrul celui de-al doilea ciclu de acreditare, respectiv, acreditare cu recomandări.

Acreditarea este modalitatea prin care se demonstrează că o unitate medicală face eforturi să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și din punct de vedere al condițiilor în care se acordă.

Denumirea categoriei de acreditare:

-categoria I- acreditat;

-categoria II- acreditat cu recomandări;

-categoria III- acreditat cu rezerve;

-categoria IV- acreditat cu încredere redusă;

-categoria V-d ecizie de prelungire a procesului de acreditare;

-categoria VI- neacreditat.

Pacientul care se adresează unei unități sanitare acreditate va avea siguranța că va fi corect informat asupra problemelor lui de sănătate, asupra posibilităților respectivei unități de a i le trata și asupra asigurării continuității îngrijirii medicale până la rezolvare. Într-o unitate acreditată există condiţii pentru aplicarea cele mai bune practici în domeniu și pentru luarea tuturor măsurilor pentru a evita riscurile ca pacientul să sufere prejudicii de orice fel pe durata tratamentului aplicat în respectivul spital, conform ANMCS.

Cătălin Grasa, manager Spitalul Județean Constanța

”Astăzi și-a deschis porțile Oficiul teritorial al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. Este un moment important pentru că în toate cele 8 regiuni s-au înființat asemenea oficii, lucru care va determina o colaborare mai strânsă cu spitalele, cu DSP-urile, astfel încât să reușim să colaborăm și să creștem calitatea actului medical. Cel mai important este calitatea și securitatea actului medical. Ne luptăm ca manageri cu spitale vechi de peste 50 de ani, facem eforturi mai ales în zona administrativă, să putem să remediem, dar în timpul muncii, nu cu activitatea blocată și să oferim pacienților în final acea bucurie a actului medical și plăcerea de a discuta că au fost într-un spital, s-au simțit bine și toată lumea a fost în jurul lor. Nu este ușor, vă spun, dar avem un colectiv mare, aproximativ 3000 de salariați, avem o paletă largă largă de activități medicale. Spitalul are o activitate grad 4, cu încredere limitată, într-adevăr, asta înseamnă că noi nu putem până în doi ani să putem să reabilităm toate secțiile, este o evaluare reală. Despre vizita președintelui CJC de ieri pot spune că îi cunosc dorința acestuia de a fi mai implicați în ceea ce privește activitatea spitalului, dar mă întorc și mai spun încă o dată că asigurăm actul medical în sine și din mers trebuie să redresăm și partea administrativă care are un colectiv foarte mic”, a spus Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean Constanța.

L.M.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce ati sters rubrica de comentarii la articolul despre viitorul spital de urgente a Constantei . Puteti crede in indivizi ca Felix Stoe-vedeti cum arata RAJA de pe Rascoalei si atitudinea personalului de acolo;maniera de lucru a acestui individ cu un tupeu nemaintilnit este de pe vremea comunista .Fiindca nu stie sa lucreze pe calculator , cheama abonatii la sediu prin mandat postal ptr.semnare ,dupa care Felix Stroe are la dispozitie o luna de zile sa il contrasemneze-bineinteles abonatul trebuie sa vina inca odata sa-si exemplarul semnat.
1
0
Replica din nou pres in fata lu stroe si psd nu lasa loc de comentat la aceast material marca felix stroe! Bani de la UE nu, ca nu poti sa furi, bagam parteneriat privat si halim toata gasca! Siktir si mu1e stroe.
2
0
vai de capul nostru cu ANMCS! niste lichele in frunte cu Vasilica Rusu! vasilica a ajuns sa acrediteze spitalele din Romania! hahaha. asta este cea mai buna gluma. pai cum sa fie bine in sanatate cu Vasilica , dupa cate a facut la sanatoriul Techirghiol si cu asemenea ministra. este rau si o sa fie si mai rau cu asemenea panarame
3
0
Asa o greeeeata ma incearca de numa numa.Acest neterminat cu paleta lui larga a trimis la plimbare un pacient cardio.Avea recomandare coronografie.Plinge saracutul dar in fapt e o hiiiiena.Si si sa nu omitem un maaaare spagar.Sper sa crape in chinuri.Vb de dorinti si ca asigura,asigura pedku.Colectivu face pasi o zi in spate la anatomie atologica si va veti schimba discurful fecalic.NAAAAAPIRCA.
2
1
Catalin Grasa e o beizadea de militian, se poate f usor verifica. In plus, e si recidivist la neveste, ii sufla in ceafa lui Tericeanu !
8
3
Catalin Grasa - managerul Spitalului nesanatos judetean Constanta. Rusine.
6
4
Alti bugetari cu secretare , soferi , masini , etc..., pentru a vota impreuna cu familiile lor pe acesti incompetenti din psd... Cu 2,5 milioane bugetari plus familiile lor , psd are asigurat numarul de prosti care-i voteaza...
11
0
autoritati , agentii , full de angajati . spitale noi niciodata . tati traiesc inca in era comunista .......schimbari ioc
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920