REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Avertisment ONU: Următoarea "pandemie" este aproape și nu există niciun vaccin care să o vindece

Avertisment ONU: Următoarea "pandemie" este aproape și nu există niciun vaccin care să o vindece

Replica API 21 iunie 2021 | 17:58 1687

Reprezentanţii ONU atrag atenţia că următoarea pandemie este aproape și nu există niciun "vaccin" care să o vindece, oficialii spunând că seceta este o criză globală ascunsă, care riscă să devină "următoarea pandemie", dacă ţările nu iau măsuri urgente pentru gestionarea apei şi a terenurilor.

"Seceta este pe punctul de a deveni următoarea pandemie şi nu există niciun vaccin care să o vindece. Cea mai mare parte a lumii va trăi cu stres hidric în următorii câţiva ani. Cererea va depăşi oferta în anumite perioade.

ONU: Oamenii trăiesc cu secetă de 5.000 de ani, dar ce vedem acum este foarte diferit

Seceta este un factor major în degradarea terenurilor şi în scăderea randamentelor pentru culturile majore", a declarat Mami Mizutori, reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru reducerea riscului de dezastre.

"Oamenii trăiesc cu secetă de 5.000 de ani, dar ceea ce vedem acum este foarte diferit. Activităţile umane exacerbează seceta şi sporesc impactul, ameninţând cu deraierea progresului în ceea ce priveşte ridicarea oamenilor din sărăcie", a continuat aceasta.

Seceta costă peste şase miliarde de dolari pe an ca impact direct în SUA şi aproximativ nouă miliarde de euro în UE, dar şi aceste sume pot fi subestimate.

În plus, spun specialiştii, pe Dunăre, în Europa, seceta din ultimii ani a afectat transporturile, turismul, industria şi generarea de energie.

ONU: Seceta costă nouă miliarde de euro în UE

Mizutori a cerut guvernelor să ia măsuri pentru a ajuta la prevenirea secetei prin reformarea şi reglementarea modului în care apa este extrasă, stocată şi utilizată şi modul în care este gestionat terenul.

Ea a spus că sistemele de avertizare timpurie ar putea ajuta mult persoanele aflate în pericol şi că acum sunt disponibile tehnici avansate de prognozare a vremii, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai mai sugeti stuletele. Acum ne veti tot tine intr-o pandemie an de an ca ce mortii msi. Vor aparea si disparea dupa cum va convine. Hai muje
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212