REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

„Avocata” care a încercat să înşele un fost poliţist, coordonată de un puşcăriaş

„Avocata” care a încercat să înşele un fost poliţist, coordonată de un puşcăriaş

Replica API 21 aprilie 2015 | 23:32 321

Se prezenta sub numele „Lavinia Goran”

Se prezenta sub numele „Lavinia Goran”

Cristina Georgiana Diea

Cristina Georgiana Diea, de 18 ani, care a încercat să înşele un poliţist în rezervă, făcea parte dintr-o grupare infracţională care a mai acţionat la Constanţa, dar şi în Galaţi. Astfel, cel ce stă în spatele „afacerii” e cunoscut ca Moşu’. În plus, fata a fost lăsată în arest la domiciliu. Menţionăm că ea locuieşte în Galaţi, pe strada Dunării.

Cristina Gerogiana Diea s-a ales cu măsura arestului la domiciliu. Magistraţii Judecătoriei Constanţa, la data de 19 aprilie anul curent, au respins cererea procurorilor cu privire la luarea măsurii arestului preventiv, decizând ca tânăra să stea 30 de zile în arest la domiciliu. Totodată, se pare că aceasta era coordonată de o persoană privată de libertate, cunoscută ca Moşu’, care a mai acţionat atât în Galaţi cât şi în Constanţa, tot prin metoda „Accidentul”. Astfel, individul este cel care iniţia apelurile, recomandându-se ca fiind avocat. Cât despre cazul de faţă, reamintim că un poliţist în rezervă, respectiv Ioan Iosif M., care a lucrat la Secţia 4 Poliţie Constanţa, a fost sunat, la data de 18 aprilie, de către un individ care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său, spunând că acesta din urmă a fost implicat într-un accident rutier în Bucureşti şi a cerut suma de 4.500 de euro pentru despăgubiri. Dându-şi seama că este ceva necurat la mijloc, fostul om al legii i-a spus că acceptă să ofere banii aşa-zisului avocat, anunţând însă şi Poliţia, prinzând-o pe fată până la sosirea oamenilor legii. „Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatei s-a reţinut faptul că la data de 18.04.2015, în jurul orei 23.15, în baza unei înţelegeri prealabile cu o altă persoană neidentificată cert, s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate din Constanţa, cu scopul inducerii în eroare a acesteia, ocazie cu care s-a prezentat sub o identitate falsă, ca fiind Goran Lavinia şi a susţinut în mod mincinos că vine din partea avocatului Sovejeanu Ionuţ, solicitându-i persoanei vătămate să-i predea suma de 4.500 euro, astfel cum aceasta din urmă convenise cu presupusul avocat, sumă ce ar fi fost necesară pentru achitarea cheltuielilor de spitalizare efectuate cu victima accidentului de circulaţie produs de fiul persoanei vătămate, precum şi pentru a preîntâmpina un eventual proces penal, activitatea infracţională fiind întreruptă prin sosirea la locuinţa persoanei vătămate a unei patrule de poliţie”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În cauză, tânăra a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, iar apoi a fost prezentată cu propunere de arestare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920