REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Avocatul lui Chirica: Există un mandat de aducere pentru primar

Avocatul lui Chirica: Există un mandat de aducere pentru primar

Victor ROTARU 14 decembrie 2022 | 15:47 783

Avocatul primarului Mihai Chirica, Daniel Atasiei, a declarat că edilul ieşean are calitatea de suspect şi a fost adus la audieri în baza unui mandat de aducere.

"În momentul de faţă s-au desfăşurat nişte percheziţii într-un dosar mai vechi, care nu-l privea pe domnia sa. A fost pus în executare un mandat de percheziţie la sediul biroului de primar, există un mandat de aducere pentru domnia sa, înţeleg că în calitatea de suspect. Urmează să vedem care sunt acuzaţiile în momentul în care încep audierile. Deocamdată aşteptăm să se termine celelalte activităţi din dosar, pentru a da domnia sa declaraţii. Atunci vom afla care sunt faptele care i se impută. Domnul primar nu are niciun fel de grijă. Ştie că nu a făcut nimic ilegal. Sunt convins că doreşte să se lămurească şi procurorul de caz şi oricine altcineva din această anchetă", a declarat jurnaliştilor avocatul Daniel Atasiei.

Acesta a menţionat, totodată, că urmează să i se comunice cu privire la ce aspecte primarul Iaşiului are calitatea de suspect.

"În acest moment aşteptăm să înceapă audierile. Practic, domnia sa se află aici invitat la sediul Poliţiei în baza unui mandat de aducere. Aşteptăm să se termine la Parchet, la domnul procuror, celelalte activităţi şi să ne vină şi nouă rândul", a precizat avocatul Daniel Atasiei.

Potrivit acestuia, percheziţiile au fost făcute în toate birourile Primăriei, nu numai în cel al edilului.

El a arătat şi că primarul Chirica nu a mai dat până acum declaraţii în acest dosar.

"Mai mult decât spune DIICOT în comunicatul de presă nu am de unde să ştiu. Sunt şi eu curios să vedem care sunt acuzaţiile. Procedural, din momentul în care ne vom afla faţă în faţă cu domnul procuror, vom afla în baza unui proces verbal care sunt faptele şi acuzaţiile care ni se impun", a menţionat avocatul primarului Chirica.

Daniel Atasiei le-a mai spus jurnaliştilor că în toate dosarele în care a fost chemat la audieri clientul său a furnizat declaraţii pentru a lămuri orice aspect adus în discuţie de procurori.

"Domnul primar este liniştit. E a treia, a patra vizită pe care o primeşte. Sigur, e un element care îi perturbă activitatea în acest moment, dar întotdeauna a fost dispus să ofere organelor de justiţie toate informaţiile. În toate dosarele în care a fost chemat, a furnizat declaraţii, nu s-a prevalat niciodată la dreptul la tăcere. Nu cred că va fi o problemă să lămurească orice aspect adus în discuţie de procuror", a mai declarat avocatul Daniel Atasiei.

La audieri au fost duşi miercuri dimineaţă mai mulţi angajaţi din Primăria Iaşi. Trei şefe ale Serviciului Juridic s-au numărat printre persoanele aduse pentru a fi audiate.

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii BCCO Iaşi au efectuat, miercuri, 24 de percheziţii într-un dosar care vizează mai multe fapte, printre care abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, iar 30 de persoane vor fi audiate.

Conform unor comunicate transmise de DIICOT şi IGPR, percheziţiile vizează domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile unor autorităţi publice locale.

Descinderile s-au desfăşurat într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, arată sursele citate.

"Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism", au mai precizat anchetatorii, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212