REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BAC 2016: Proba obligatorie a profilului, floare la ureche - spun elevii

BAC 2016: Proba obligatorie a profilului, floare la ureche - spun elevii

Replica API 7 iulie 2016 | 23:59 284

Să vedem la rezultate!

Să vedem la rezultate!

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri, 6 iulie, a.c., cu proba obligatorie a profilului care a fost susţinută la disciplinele Istorie şi Matematică. La profilul uman, absolvenţii au avut la subiectul I de răspuns la mai multe întrebări. La subiectul II, elevii au primit un fragment din textul „Istoria românilor“ de I.A. Pop, în baza căruia au primit mai multe cerinţe, printre care şi „Argumentaţi, printr-un fapt istoric relevant, afirmaţia conform căreia românii se implică prin acţiuni diplomatice în relaţiile internaţionale din secolul al XV-lea. La subiectul III, elevii de clasa a XII-a au avut de elaborat un eseu de două pagini despre evoluţia României postbelice. La profilul real, proba la matematică, adolescenţii au avut la subiectul I de rezolvat câteva exerciţii, iar la subiectul II au primit o matrice. La ultimul subiect candidaţii au primit o funcţie integrală şi mai multe cerinţe. Elevii constănţeni nu au avut probleme la aceste probe şi au afirmat că a fost mult mai uşor ca la Limba Română. „Eu am dat la Istorie şi mi s-a părut foare uşor. Subiectele au fost accesibile. Mi s-a părut mult mai simplu ca la română”, a afirmat o elevă de la Colegiul Mircea cel Bătrân. De aceeaşi părere au fost şi absolvenţii de la Liceul G. Călinescu. „A fost mult mai simplu decât mă aşteptam. Am înţeles că nici la matematică nu a fost foarte greu. Sper să luăm toţi examenul”, a spus un elev de la Liceul G.Călinescu.

Un elev, eliminat

Un elev din Constanţa care a susţinut proba la matematică la centrul de examen de la Colegiul Tehnic Energetic, a fost prins cu telefonul. Acesta a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Peste 4.500 de absolvenţi au susţinut miercuri, 6 iulie, proba obligatorie a profilului. Examenul de Bacalaureat se încheie vineri, 8 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării pentru care s-au înscris 4.727 candidaţi.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108