REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bacalaureat 2014. Sfatul "generalului" Popescu: Mare atenţie la ciorne!

Bacalaureat 2014. Sfatul "generalului" Popescu: Mare atenţie la ciorne!

Replica API 30 iunie 2014 | 00:00 238

Luni încep probele scrise pentru 5.500 de elevi constănţeni

Luni încep probele scrise pentru 5.500 de elevi constănţeni

Emoţiile cresc pentru absolvenţii clasei a XII-a. De luni, 30 iunie, elevii încep probele scrise. Facem precizarea că 5.568 de absolvenţi de liceu din judeţul Constanţa (serie curentă - 4.820, serie anterioară - 748) vor susţine luni, în cele 21 de centre de examen, prima probă scrisă din cadrul examenului naţional de bacalaureat, la disciplina Limba şi literatura română. Accesul candidaţilor în centrul de examen este permis în intervalul 07:30 - 08:30, pe baza actului de identitate.

"Este interzisă intrarea acestora în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, poşete etc. şi, totodată, se interzice candidaţilor să aibă în sălile de examen asupra lor telefoane mobile sau orice fel de lucrări: manuale, cărţi, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane", au transmis reprezentanţii ISJ. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, numai creion negru. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, le mulţumeşte tuturor cadrelor didactice care s-au înscris pentru a face parte din comisiile centrelor de examen şi le transmite absolvenţilor de liceu mult succes la cele trei probe scrise. "Mare atenţie la ciorne, să nu fie transportate dintr-o bancă în alta. Mare atenţie la toate sălile, verificaţi să fie sigilate", le-a atras atenţia Răducu Popescu subalternilor. De asemenea, de precizat că peste 3.100 de poliţişti sunt angrenaţi, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui Bacalaureat în linişte. Poliţia Română a dispus măsuri specifice pentru buna desfăşurare a Bacalaureatului -sesiunea I 2014. "Luni, 30 iunie, debutează probele scrise, cu proba E)a) - probă scrisă la Limba şi literatura română. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de corectitudine şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, acţionează peste 3.100 de poliţişti. Din totalul efectivelor suplimentare care vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examen şi a centrelor de corectare, 2.221 de poliţişti sunt de ordine publică, 678 sunt poliţişti de la rutieră, iar 271 sunt poliţişti judiciarişti", susţin oamenii legii. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează corectitudinea examenelor, precum şi climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108