REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Băieții deștepți de la CFR fac curat și în curtea Primăriei Constanța

Băieții deștepți de la CFR fac curat și în curtea Primăriei Constanța

Replica API 13 august 2018 | 00:00 306

Contracte de zeci de milioane

Contracte de zeci de milioane

RAEDPP Constanța a încheiat la finele lunii iulie un contract de aproape 1,7 milioane de lei pentru servicii de curățenie în spațiile pe care le administrează. Lucrările au fost adjudecate de o firmă celebră pentru numeroasele sale înțelegeri semnate cu CFR, patronii săi fiind, de altfel, foști sau actuali angajați ai companiilor naționale de căi ferate.

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța a atribuit pe 31 iulie un contract privind ”servicii de curățenie, igienă și întreținere curentă a clădirilor, a platourilor piețelor, a aleilor pietonale din parcurile de distracții”. Este vorba despre Piața Brotăcei, Piața Tomis Nord, Piața Tic -Tac, Piața Tomis III, Piața I.L. Caragiale, Bazar Eliberării, Piața Grivița, Piața Pescăruș, Piața Unirii, Sediu Direcția Piețe,Târguri și Oboare, Sediu RAEDPP, Sediul arhivei RAEDPP, Campus social „Henri Coandă”, Parc de distracții “Țara piticilor”, Parc de distracții - pista rolleri, skateri, biciclisti - “GRAVITY PARK”, Parc de distracții “Țara Piticilor” de pe bd. I.C.Bratianu /str. Cumpenei; Parc de distracții “Țara Piticilor” și “Terenul de sport” situate în al. Nalbei.

Cine s-a înscris în licitație

În licitația organizată de regia Primăriei Constanța s-au înscris firmele Euro Construct SA, Daxi Cleaning SRL și CIP Avantaj SRL. Câștigătoare a fost desemnată Euro Construct SA, care va primi pentru serviciile sale 1.677.748 lei, fără TVA. Contractul este un acord cadru valabil timp de 24 de luni. Euro Construct SA are ca domeniu de activitate lucrări de construcţii a căilor ferate de suprafaţă şi subterane, a declarat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 16.660.110 lei și un profit net de 1.496.897 lei., cu 253 de angajați, dar și datorii totale de 2.085.945 lei.

Cine e în spatele Euro Construct SA

Firma este celebră pentru afacerile sale cu CFR, de la care a primit contracte în valoare de peste 10.000.000 de euro. Euro Construct SA îl are ca acţionar majoritar pe Tudor Vlad, ceferist cu vechime şi numeroase funcţii de conducere în structurile CFR. Tudor Vlad a fost chiar şi director general al SNTFC CFR Călători SA, în perioada 2005- 2006, iar în 2007 a fost numit de ministrul de atunci al Transporturilor, Radu Berceanu, preşedinte al Autorităţii Feroviare Române (AFER). În 2009, PSD l-a nominalizat pentru şefia Regionalei Constanţa a CFR Călători, iar ultimele informaţii publice despre el îl arătau director al CFR Ferry Boat SA, structură din cadrul CFR Marfă. Tudor Vlad nu este însă singurul ceferist din Euro Construct SA Constanţa, firmă în care se mai află Constantin Străinu, de asemenea fost angajat CFR, care mai deţine firme precum România Euroest şi Eurofer Trans, câştigătoare a numeroase contracte cu societăţile naţionale de căi ferate. Până pe 12 martie 2013, cenzor al Euro Construct SRL Constanţa era Daniela Ţăranu, soţia lui Horia Gabriel Ţăranu, şeful CFR Călători Constanţa.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@andreea : pai in spatele acestor hoti se afla institutiile statului mafiot. Cu girul lor fura astia de sting. Si apoi mai dau 30 de lei pe luna idiotilor ce-i aleg. Muie dragnea, muie pesede !!!
5
2
institutiile statului nu s-au autosesizat pana acum?
5
0
Trenurile sunt mizerabile. Riscam sa luam diferite infectii. Se fumeaza in compartimente. Se bea. Se sparg seminte. E cocina. Iar ei castiga licitatii in draci. De ce nu se autosesizeaza procurorii dna? Au protectie, au grade si stele? Ce se intampla?
5
1
sa faca curat si in biroul lui iordache din primaria cernavoda, ca pute pute rau a .......
4
0
Mai bine a ti face curat in gara palas decat sa umblati dupa motorina pe la mecanici de locomotiva.Sau este mai bine cand iarba este de 2 m ca nu sunteti vazuti cu bidoanele ?.
9
0
Baietii cu ochii albastrii...
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218