REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
13.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Balustrada de pe faleza Cazinoului, PERICOL PUBLIC pentru TURIȘTI! VIDEO

Balustrada de pe faleza Cazinoului, PERICOL PUBLIC pentru TURIȘTI! VIDEO

Replica API 17 iunie 2020 | 00:00 2201

După accidentul nefericit din urmă cu cinci ani de zile de pe faleza Cazinoului, nu este exclus un acelaşi episod sumbru, cu repetiţie. Balustrada ruginită poate umbri oricând munca oamenilor aflaţi la câţiva metri distanţă, care lucrează de zor pentru reabilitarea Cazinoului. Atunci, în 2014, o femeie a căzut pe pietrele de la mal, de la circa trei metri înălţime, după ce s-a urcat pe balustrada şubredă, încercând să-şi facă o poză.

Cinci ani de reparaţii şi vopsit, fără succes

Au trecut cinci ani de zile, în care reprezentanţii Primăriei Constanţa au promis că toată balustrada va fi schimbată, chiar imediat după ce s-a întâmplat accidentul. „Constructorul a verificat şi va schimba barele acolo unde sunt probleme. A început de ieri (luni, 13 iunie - n.r.), a schimbat vreo 100 de metri liniari. După acel accident, domnul Decebal Făgădău a spus să se verifice lucrarea şi constructorul a luat totul la mână”, declara Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei Constanţa de atunci. Totul s-a întâmplat după ce, în anul 2014, au fost executate lucrări de modernizare a falezei, cu accesarea fondurilor europene.

Anul trecut au fost executate noi reparaţii

În iulie 2019, Primăria Constanţa semna un contract cu firma SC Fadmig SRL pentru noi reparaţii ale balustradei. Contractul prin care firma din Constanţa a executat lucrările a fost în valoare de 15.358,20 lei. Reparaţiile au venit după ce în luna aprilie a anului trecut, Primăria Constanţa vopsise balustrada aflată pe faleza Cazinoului.

Un pericol constant

Cu o balustradă ruginită şi care poate reprezenta un pericol continuu, în ciuda mesajului pus de autorităţi în dreptul ei, atât în limba română, cât şi în limba engleză, “For your safety, do not lean danger of collapse” şi “Pentru siguranţa dumneavoastră, nu vă sprijiniţi. Pericol de cădere”, totuşi, lucrările de reabilitare a bătrânului Cazino sunt în toi.

Anul 2022 se apropie, iar clădirea unică în Europa de Sud-Est, în stil Art Nouveau trebuie să fie gata la termen, măcar din respectul pentru constănţeni, care au aşteptat acest moment mai bine de 13 ani.

Video:

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar avem roata, sa ne invartim
0
0
Puteau sa o schimbe cu una nemuritoare din inox sa se asorteze cu termopanele, saurma si benveul
1
0
Decay sa o sugeti pe aici dece nu mergeti sa curatati voi acea rugina, Aaa cum PLM sa mergeti voi pizde proaste de Constanta sugative ordinare si strigoi. Spaga spaga spaga ... FaceTime si voi cate o balustrada la iesirea din casa...
0
1
Mai da va dracu ,lumea face balustrazi pe luna si voi nu sunteti in stare pe faleza. S a va ia dracu si sa va ia spaga care tot o dati pt a avea acces la reabilitari si constuctiisi sa v o bage drept in anus.
4
0
iar mananci rahat,nu turcesc... vezi ca se ridica ditamai roata in parcarea de la poarta 1...aia de care spunea primarul acum ceva luni in urma...
2
4
Multi ani de aici inainte nu vor fi probleme.
2
3
Unde este protectia muncii?
5
1
Cine a scris tablitele alea cu traducerea aia execrabila in limba engleza, sa se duca inapoi la scoala. Danger of collapse, cica...hahahaha DANGER! DO NOT LEAN OR CLIMB ON RAILING. Fixed it for you!
6
1
Balustrada este confectionata din otel ordinar supus coroziunii alerte a apei de mare. Balustrada trebuie confectionata din materiale anticorozine care sunt din belsug pe piata.
9
1
Vechea balustrada era din fonta, si dupa renovare a fost inlocuita cu ...bare de otel ! Datorita faptului ca este stropita din belsug cu apa sarata este lesne de inteles ce se intampla....
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212