REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Barcelona - Bilbao 2-3, în finala Supercupei Spaniei! Catalanii au condus cu 2-1 până în minutul 90

Barcelona - Bilbao 2-3, în finala Supercupei Spaniei! Catalanii au condus cu 2-1 până în minutul 90

Replica API 19 ianuarie 2021 | 23:13 1376

Bilbao a câştigat finala Supercupei Spaniei, după ce s-a impus cu 3-2 în faţa Barcelonei, după prelungiri. În minutul 90, catalanii conduceau cu 2-1.

Marea întrebare înainte de confruntarea care a avut loc la Sevilla a fost legată de folosirea lui Lionel Messi. Argentinianul a avut probleme musculare şi a lipsit din semifinala cu Sociedad, decisă la penaltyuri, de Ter Stegen.

Prezenţa lui pe teren era cu atât mai importantă cu cât, la începutul lunii, a reuşit o dublă în campionat, în deplasare, contra lui Bilbao, una dintre victimele sale preferate.

Messi nu a fost la nivelul optim azi, fiind clar că nu e la 100% fizic, dar şi-a ajutat echipa cât a putut. Până în minutul 120+1, când a fost eliminat, cu ajutorul VAR-ului. Chiar şi aşa, fără argentinian într-o formă extraordinară, formaţia blaugrana a fost aproape de primul trofeu al sezonului, în principal grazie lui Griezmann. Francezul a deschis scorul în minutul 40, după o primă repriză destul de anostă. Finalul primei părţi a fost la 180 de grade faţă de desfăşurarea meciului de până atunci: după mai puţin de două minute, bascii au revenit în joc, graţie lui De Marcos, care a marcat din pasa lui Inaki Williams.

92 de secunde au trecut între reuşitele lui Griezmann şi De Marcos. Din 2012 nu a existat o diferenţă atât de mică între două goluri în competiţiei. Acum aproape 9 ani, Pedrito marca la 72 de secunde după Cristiano Ronaldo.

Bilbao, revenire neaşteptată în disputa cu Barcelona, din Supercupa Spaniei.

În a doua repriză, după un gol anulat al lui Raul Garcia, pe motiv de offside (cu VAR-ul), Griezmann a ieşit iar la rampă şi a marcat pentru 2-1.

Francezul e într-o formă de excepţie pentru Barcelona. Vârful francez venit de la Atletico Madrid a fost implicat direct în 7 goluri, în ultimele 4 partide pentru catalani: 4 goluri şi 3 assisturi.

Disputa părea că se îndreaptă spre o victorie a Barcelonei, dar în minutul 90 Muniain l-a găsit pe Villalibre cu o pasă foarte bună, iar acesta a împins partida în prelungiri.

Catalanii nu au avut timp să se trezească din şocul primirii golului şi, în prelungiri, acelaşi Muniain l-a servit pe Inaki Williams. Vârful de culoare a prins un şut de excepţie, direct în vinclu, fără vreo speranţă pentru Ter Stefen, semnând de departe reuşita meciului.

Finalul a avut acelaşi scenariu ca întreaga partidă: Barcelona a presat, dar steril, fără să se apropie periculos de poarta lui Unai Simon. Tânărul goalkeeper basc a trebuit să respingă, în 120 de minute, doar două şuturi pe poarta sa (exceptând cele două goluri, evident).

Athletic Bilbao şi-a trecut în palmares, aşadar, a treia Supercupă din istorie, după cele obţinute în 1984 şi 2015. Şi a făcut-o în mare stil: după ce a eliminat Real Madrid, în semifinale, a trecut şi de cealaltă mare putere a Spaniei. În ceea ce o priveşte pe Barcelona, şi acest sezon pare complet ratat, iar fanii ei pot doar să spere că noul preşedinte - fie că va fi Laporta sau Font - va reuşi să facă transferuri sonore, pentru a reclădi o echipă debusolată, scrie eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ala e ter stegen nu ter fane
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920