REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Baschet: LeBron James îşi reafirmă intenţia de a deveni proprietarul unei echipei din NBA la Las Vegas

Baschet: LeBron James îşi reafirmă intenţia de a deveni proprietarul unei echipei din NBA la Las Vegas

A.F. 7 octombrie 2022 | 00:00 244

LeBron James, superstarul ligii profesioniste nord-americane de baschet, şi-a reafirmat intenţia de a deveni proprietarul unei echipe din NBA la Las Vegas (Nevada) şi a lansat un mesaj direct către conducătorul ligii, Adam Silver, informează EFE.

"Vegas are cea mai bună bază de fani din lume şi mi-ar face plăcere să aduc o echipă aici, la un moment dat", a declarat James la finalul meciului din presezon pe care echipa sa, Los Angeles Lakers, l-a disputat împotriva formaţiei Phoenix Suns (115-119), miercuri seară, la Las Vegas. El a continuat apoi adresându-se direct lui Adam Silver, aflat în prezent la Abu Dhabi: "Probabil vede fiecare interviu şi transcriere de la jucătorii din NBA, aşa că îi spun: Vreau echipă aici, Adam. Mulţumesc".

În luna iunie, în cadrul talk-show-ului său "The Shoap", LeBron făcuse un prim anunţ privind dorinţa sa de a devenit proprietarul unei francize NBA la Las Vegas. "Vreau să deţin o echipă. Vreau să cumpăr o echipă, este sigur. Vreau o echipă la Las Vegas", a spus atunci "King James", citează Agerpres.

Las Vegas este menţionată adesea pentru a găzdui o echipă din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) într-un viitor apropiat, la fel ca şi Seattle, însă Adam Silver exclude deocamdată orice expansiune a ligii la 32 de echipe.

James, care va împlini 38 de ani la finele lunii decembrie, are cu siguranţă mijloacele financiare pentru realizarea unui astfel de proiect, în condiţiile în care este primul jucător în activitate din istoria NBA care a devenit miliardar, conform revistei Forbes.

În 19 ani de carieră, LeBron James a câştigat peste 385 de milioane de dolari doar din salarii, în timp ce s-a aflat sub contract cu echipele Cleveland Cavaliers, Miami Heat şi Los Angeles Lakers. Peste 500 de milioane de dolari din veniturile jucătorului lui Lakers provin din lichidităţi şi investiţii.

Celebrul baschetbalist este deja implicat în business-ul sportiv, fiind co-proprietar al Fenway Sports Group, care deţine clubul de fotbal FC Liverpool, echipa de baseball Boston Red Sox şi franciza de hochei pe gheaţă Pittsburgh Penguins.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272