REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bate Vantu excluderii lui Geoana din PSD

Bate Vantu excluderii lui Geoana din PSD

Replica API 8 decembrie 2010 | 00:00 135

N-a inteles ca trebuie sa faca "ciocu' mic"

N-a inteles ca trebuie sa faca "ciocu' mic"

Conducerea PSD a convocat, pentru miercuri, la Sinaia, o şedinţă restrânsă a Biroului Permanent, la care nu au fost chemaţi toţi vicepreşedinţii, printre cei care vor lipsi aflându-se Ioan Chelaru şi Constantin Niţă, dar şi preşedintele de onoare, Ion Iliescu. La întrunire se va încerca conturarea unui curent pentru suspendarea lui Mircea Geoană din partid, în condiţiile ultimelor declaraţii făcute de preşedintele Senatului pe tema întâlnirii sale, de dinainte de alegeri, cu Sorin Ovidiu Vântu. Mircea Geoană a afirmat, într-o postare pe blog, că ar fi fost sfătuit de Victor Ponta să mintă că nu s-a dus la Vântu, dar că a preferat să spună adevărul. Şi tot Geoană a declarat că la Vântu ar fi vrut să lămurească dacă sunt adevărate informaţiile cum că Traian Băsescu, la acea dată contracandidatul său la prezidenţiale, cunoaşte dinainte întrebările de la emisiunea în care cei doi urmau să se confrunte. Ulterior declaraţiilor lui Geoană, Ponta a negat că i-ar fi spus să mintă actualului preşedinte al Senatului. Iar de aici, un adevărat scandal în PSD, mai mulţi parlamentari transmiţând o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, în care acesta este acuzat că minte în legătură cu vizita la Sorin Ovidiu Vântu, susţinând că la acel episod a fost prezent şi jurnalistul Robert Turcescu, căruia îi solicită să spună adevărul despre vizita lui Geoană. Cei 26 de semnatari, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au intitulat această scrisoare deschisă "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

Martin: "Geoană trebuie să înţeleagă că nu mai este preşedintele PSD"

"În contextul în care agenda publică este dominată de subiecte de o gravitate foarte mare, discutându-se despre noul buget, despre riscul impozitării pensiilor mici şi despre reducerea sprijinului acordat mamelor, dumneavoastră aţi transmis nişte mesaje absolut suprinzătoare cu privire la campania electorală de anul trecut. Nu doar că readuceţi în atenţie un episod de tristă amintire şi pentru PSD şi pentru România, dar o faceţi într-o manieră care nu vă face deloc cinste. Aţi minţit electoratul şi anul trecut şi o faceţi şi acum vorbind despre vizita dumneavoastră la domnul Vântu. Vă readucem aminte că ştiaţi, aşa cum ştiam cu toţii, încă de la ora 13.00, de existenţa fotografiilor şi informaţilor publicate în toată presa despre prezenţa dumneavoastră la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înainte de dezbaterea finală din campania pentru alegerile prezidenţiale", se arată în scrisoare. Social-democraţii susţin că este "de notorietate" faptul că, atunci când atât Viorel Hrebenciuc, cât şi Cozmin Guşă şi Victor Ponta i-au solicitat explicaţii în legătură cu acea vizită, Geoană i-a "minţit" spunând că episodul nu a avut loc. Solicitat pentru un punct de vedere în legătură cu scandalul care mocneşte în PSD, cât şi despre posibilitatea ca Geoană să fie exclus, deputatul constănţean Eduard Martin a spus că nu ştie dacă se va merge până la măsura excluderii. Dar, a comentat Martin, "Mircea Geoană trebuie să înţeleagă că nu mai este preşedintele PSD. La fel, el trebuie să priceapă că adversarii săi politici nu sunt PSD sau Victor Ponta, preşedintele PSD, ci PDL".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108