REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

„Litoralul pentru toți” vine cu prețuri și pentru amărășteni!

„Litoralul pentru toți” vine cu prețuri și pentru amărășteni!

Victor ROTARU 4 mai 2023 | 00:00 1633

„Litoralul pentru toți” a pornit ca o inițiativă a Asociației Litoral - Delta Dunării, dedicată în special persoanelor care nu își permit un sejur la malul mării în plin sezon estival. Anul acesta, ca în fiecare an de altfel, programul a debutat imediat după minivacanța de 1 mai, iar tarifele încep de la 90 de lei de personală pentru o noapte de cazare în Eforie. 

 „Litoralul pentru toti” vine cu preturi si pentru amarasteni!Foto cu rol ilustrativ

Ca în fiecare an, după minivacanța de 1 mai, a pornit și programul „Litoralul pentru toți”, un program ce presupune tarife de cazare ceva mai reduse față de sezonul estival propriu-zis, programul preconizând a se încheia în jurul datei de 1 iulie. Contactată de către reporterii Replica, Corina Martin, președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO, a transmis faptul că tarifele în Eforie pornesc de la 90 de lei, iar în Mamaia de la 120 de lei, declarând sezonul deja deschis: „El nu se mai desfășoară ca un program cu tarife fixe, așa cum a fost ani la rând lansat de către Asociația Litoral - Delta Dunării, nemaiexistând asociația, însă, pentru că este unanim cunoscut în România că imediat după 1 mai și în septembrie începea un program, care pentru români se imprimase în mentalul colectiv că era perioada cu cele mai mici tarife, hotelierii preiau, unii dintre ei, și lansează pachete pentru aceste perioade pentru a atrage atenția românilor că ei au tarifele cele mai mici din sezon în acea perioadă. Încep aceste oferte care sunt disponibile mai ales prin agențiile de turism, pentru Mamaia pornesc de la 120-130 de lei de persoană pe zi, la un hotel de 4 stele. În Eforie tarifele sunt ceva mai mici, 90 de lei de persoană/noapte. Pentru Venus, tarifele sunt puțin mai mari pentru că acolo vorbim de hoteluri all-inclusive, cu alte facilități și sunt alte tarife. Acum este perioada cu cele mai mici tarife pentru litoralul românesc. Sezonul este deja deschis, și cei care nu-și pot permite să vină la mare într-o perioadă foarte aglomerată și cu tarife mari, vor alege să vină acum.” 

 „Litoralul pentru toti” vine cu preturi si pentru amarasteni!Corina Martin 

Prețurile vor fi cu 8-10% mai mari față de anul trecut

Programul „Litoralul pentru toți” are ca „termen limită” data de 1 iulie, în ideea de a coincide cu începerea vacanțelor școlare: „În general suntem dependenți de data începerii vacanțelor școlare. Ministerul Educației modifică an de an aceste date de începere a vacanței, s-au prelungit de multe ori până la 1 iulie. Apoi vine Neversea și nu vom mai putea vorbi de aceleași tarife și după aceea începe perioada de mare, vacanță și de tarife care încep să crească. Per total, în sezon, între 8 și 10% vor fi prețurile mai mari față de anul trecut. Creșterile nu sunt mai mari, ceea ce este normal, corespunzător cu inflația. Este o actualizare normală.”, a mai transmis președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO.

Ce poți face dacă ajungi pe litoral și vremea nu e prielnică 

Pentru că încă este primăvară afară, iar temperaturile din termometre încă nu indică faptul ar fi un moment ideal pentru a practica turismul de litoral, Corina Martin a propus mai multe activități turiștilor care ajung pe litoral atunci când vremea nu este generoasă: „Noi întotdeauna le recomandăm turiștilor excursiile de o zi, tururi locale. Fie croaziera de o zi în Delta Dunării, care are cel mai mare succes, de 30 de ani este cea mai vândută excursie de o zi pentru toți turiștii care vin pe litoral, prin sejur, sau pentru turiștii care vin pe croazieră. Excursii la cramele dobrogene, cu vizite la cetățile antice, cu vizite în satele lipovenești din județul Tulcea, cu tradițiile lor, muzică specifică. Adamclisi și mănăstirea Sfântul Andrei. Tururi și excursii locale cu degustări de vinuri, cetăți antice, ceea ce este un avantaj, pentru că atunci când stai 5-6 zile, ceea ce înseamnă un sejur „Litoralul pentru toți”, îți poți valorifica vizita la mare și poți cunoaște de fapt întreaga regiune.”  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exista un numar restrans de romani cu venit decent si cativa care chiar au bani multi fara ca activitatile sau actiunile lor sa fie folositoare economiei si societatii. In ansamblu,romanii sunt amarasteni si asta nu pentru ce nu ar fi muncitori,ci pentru ca sunt platiti numai cat sa supravietuiasca,adica e o forma de sclavagism modern,fara sa tii scavul in lanturi de fier. Da,Romania e o tara populata de amarati calcati pe cap de smacheri si ticalosi,o tara mentinuta in saracie, ca asa inteleg unii sa o conduca.
9
0
Litoralul pentru hoti !, vai de mama lui de turism !
4
0
nu cred ca cei care vin pe litoral sunt unii amarasteni . exclus asa ceva , bugetul pentru vacanta nu este doar pentru cazare cu mic dejun .....
1
0
sa mai scrieti de turism, cind vor avea preturi decente si servicii de calitate!
6
1
Victore esti un ziarist amărăștean !
9
1
ba boschetarilor,cortisti,rulotisti,parizeristi,voucheristi pomanagii,pina in Iulie e Frig!stati dreq acasa de maimutzoi.mergeti la sapa daca vreti soare!
2
6
Face parte din specia numita idiotus jurnalistus care se regaseste in haznaua replicaa. Limbaj de lemn invatat pe bamcile lui papari unde au invatat jurnalism specimemele replica.
12
1
Amarasteni intelectual sunt toti jurnalistii care se exprima astfel....
14
1
litoralul pentru TONTI la cum arata acum
1
2
amarastene pun pariu ca jantele mele fac cat masina ta si bonurile tale de 100 lei la benzina pe 5 ani :)))
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468