REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Bijuteria arhitecturală din centrul Constanţei, pusă în siguranţă! Apel către constănţeni: „Daţi 10 lei pentru salvarea Vilei Elena!”

Bijuteria arhitecturală din centrul Constanţei, pusă în siguranţă! Apel către constănţeni: „Daţi 10 lei pentru salvarea Vilei Elena!”

Replica API 12 iunie 2019 | 00:00 221

Încep lucrările de punere în siguranţă!

Încep lucrările de punere în siguranţă!

În sfârşit, încep lucrările de punere în siguranţă la Vila Elena! Ordinul Arhitecţilor din Romania - filiala teritoriala Dobrogea, cea care deţine în proprietatea clădirea, a obţine autorizaţia de construire pentru demararea lucrărilor de punere în siguranţă. Concret, clădirea va fi împrejmuită cu un gard, conform actului cadastral şi se vor curăţa elementele de zidărie. Pentru mai mult, este nevoie de bani-200.000 de euro, iar proprietarul nu dispune această sumă. Reprezentanţii OAR, filiala Dobrogea, trag un semnal de alarmă şi spun că orice ajutor financiar este binevenit. „Daţi 10 lei pentru salvarea vilei Elena!”, este mesajul arhitectului Alexandru Bălan.

Vila Elena face parte din categoria acelor clădiri emblematice din Constanţa care, dintr-un motiv sau altul, au ajuns ruine. Despre trecutul Vilei Elena, construită în urmă cu aproape un secol, nu se mai știu prea multe, căci în timpul războaielor mondiale, o bună parte dintre documentele Primăriei Constanța, s-au pierdut. Cei care trec pe Bulevardul Ferdinand privesc cu amărăciune spre pereții dărăpănați ai clădirii, iar locuitorii din zonă se tem să-şi parcheze maşinile în apropiere, pentru că, nu o dată, au căzut bucăţi din zidărie pentru autoturisme. Organizația Ordinul Arhitecţilor din Romania - filiala teritoriala Dobrogea are intenția să o restaureze, să îi redea strălucirea de altă dată. Dar, deocamdată, nu sunt bani! Momentan, se vor face lucrări de punere în siguranţă, iar un prim pas a fost făcut: a fost obţinută autorizaţia de construire marţi,11 iunie a.c. pentru „executare de lucrări de investiţie în prima urgenţă - sprijiniri ale elementelor structurale şi nestructurale avariate, demolări parţiale şi consolidări la structura de rezistenţă, îngrădire teren şi organizare de şantier„. „Sunt lucrări de urgenţă de punere în siguranţă. Împrejmuirea cu gard, conform actului cadastral, lucrări de consolidare şi cărăţirea unor elemente de zidărie”, a spus Bălan. Acesta trage un semnal de alarmă şi cere ajutorul constănţenilor pentru ca întreaga clădire să fie reabilitată. „Daţi 10 lei pentru salvarea Vilei Elena”, spune Alexandru Bălan. „Avem bani pentru lucrările de punere în siguranţă, dar nu ne permitem s-o terminăm. Daţi 10 lei pentru salvarea Vilei Elena!”, a conchis arhitectul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA DARAME TOT SI SA FACA LOCURI DE PARCARE, NU DE RUINE AVEM NEVOIE !
1
0
Doresc sa ajut la salvarea vilei Elena, voi dona nu 10 lei ci 100 de lei. Dar doresc bon fiscal, ca noi, macedonenii facem totul legal !
0
2
Aici avem de a face cu o tentativa de inselaciune, clar. De unde reiese ca este nevoie de cate 10 lei de persoana? Ati facut un studiu, aveti niste costuri evaluate? Sau asa credeti ca ar fi mai bine? Si unde se duc banii? Cine ii strange, cine ii administreaza? Din cate stiu, vila este in proprietatea cuiva. Pana la urma, pentru ce se strang bani? Nu este nimic clar! Sunteti niste tepari infecti! La munca! La spart piatra, daca se poate!
3
0
urbea asta chiar nu are fonduri pt ce este esential?pt Cazinou nu-s bani, pt Vila Elena nu-s bani, dar pt WC-urile din parcul Arheologic au fost atat de multi bani ca au costat mai mult decat 3 apartamente.Nu va mai lasati pacaliti, bani sunt, dar banii astia trebuie sa imbogateasca pe unii si altii si cand e nevoie sa se faca vreo treaba se apeleaza la prostime.NU MAI DATI BANI, mai bine sa le cereti socoteala unde merg banii vostri din taxe si impozite
3
0
daca nu iti permiti un lucru atunci il vinzi
3
0
Arhitectii o dau pe buleala.... Pai futuva in gura de tepari, nu aveti bani? Jegurilor... Aveti niste scoruri de innebunesti, dar cel mai rau este ca sunt neseriosi...mincinosi si imbarligatori.
7
0
luati de la Cenusa escrocilor!
4
0
Ne trebuie spatiu verde, nu ruine.
4
1
Ce e asa deosebit la ea? Ca a fost construita in epoca boierilor? Si acum se construieste in epoca ciocoilor noi. Si Elena va fi si mai urata, fiind intre doi smardoi inalti. Sau daramati blocurile de langa?
7
1
toti cei ce doneaza sa fie trecuti in actul de proprietate.Ca dupa ce e gata o vand nemernicii unui jidan
10
0
O sa dau,cand voi fi proprietar!
6
0
Dar o muie nu vor arhitectii astia?
9
2
mai bine daramata si ramane spatiu verde,, economisim si 10 lei ,,cumpar 1 inghetata.
4
1
Pai o bordura din marmura cred ca face mai mult de 10 lei
5
0
De ce nu se face colecta pentru Cazino?
10
3
Cu banii furati de mazare ,constantinescu ,strutinschi reparati toate cladirile de pe str. stefan cel mare.
24
1
toate ruinele ca dupa razboi, excavator pe ele
8
10
daramati-o.
7
9
Alo, alo PROCURATURA, DNA ul se aude? Ia vedeti ce vor pelerinii astia cu sabie si crucea malteza de la ORDINUL ARHITECTILOR? Vor zece lei pentru ca nu a gasit un investitor strategic din israel ca sa ne ridice un blocusor pentru amaratii cu doua case? Intrebare se da chitanta ca la CUMINTENIA PAMANTULUI sau merg banii in contul MARII LOJE NATIONALE?
13
3
Pt orice proiect, beneficiarul plateste un comision catre Ordinul Arhitectilor. Unde se duc acesti bani? Vorbim de sume foarte mari
19
1
Surprinzator, domnule arhitect, cu toti stim ca reprezentati o breasla care castiga foarte mult din punct de vedere finaciar, cererea este cu tot respectul putin deplasata.
24
0
Sa dea bani bogatii Constantei si chiar arhitectii care iau pielea de pe client atunci cand apeleaza la ei pentru intocmirea unei documentatii de urbanism. Ca sa nu mai spun ca am dat banii unui arhitect si am ramas cu banii dati. Nici pana in ziua de azi dupa 10 ani nu am vazut documentatia.
26
1
De ce nu dau arhitectii bani...?!? S-au imbogatit cat timp a fost primar mascariciul dereglat psihic , iar acum se dau de ceasul mortii ca ei respecta legile in domeniul constructiilor... Hai sictir cu toti arhitectii astia care au distrus orasul !
32
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920