REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
18.2° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

BILANŢUL NEGRU AL WEEKENDULUI: STRĂZI ÎNSÂNGERATE, LA CONSTANŢA!

BILANŢUL NEGRU AL WEEKENDULUI: STRĂZI ÎNSÂNGERATE, LA CONSTANŢA!

Replica API 17 iulie 2018 | 00:00 284

Sfârșit de săptămână de foc pentru polițiștii rutieri și pentru cadrele medicale de la malul mării, care au acționat la o serie de accidente rutiere produce parcă pe bandă rulantă. Din păcate, bilanțul este unul negru: 17 accidente rutiere, în urma cărora o persoană a murit, iar altele au ajuns la spital. Precizăm că este vorba strict de zilele de sâmbătă și duminică și asta pentru că, luni, 16 iulie, un alt teribil accident a avut loc, un minor de 15 ani decedând.

Potrivit oamenilor legii, sâmbătă și duminică, 15 și 16 iulie, au fost înregistrate 17 accidente rutiere, în urma cărora circa 25 de persoane au fost rănite și una a decedat. Totul a pornit încă de sâmbătă, când un suport tambue cu cabluri a căzut pe un autoturism, pe DN3, între Valu lui Traian și Constanța. Potrivit oamenilor legii, în jurul orei 13.10, un autovehicul marca Audi și unul marca Iveco se deplasau pe același sens de mers, spre Valu lui Traian. Ajungând în zona centrului de dezmembrări, autoutilitara a efectuat viraj la stânga pentru a întoarce peste marcajul dublu continuu și a intrat în coliziune cu Audi, care circula pe banda nr. 2. Şoferul din autoturism a fost rănit!

Ulterior au mai fost înregistrate evenimente rutiere, inclusiv în Km 4 – 5, dar minori. Însă, ziua de foc a fost duminică, dată la care au avut loc circa 11 accidente rutiere. Spre exemplu, un bărbat a condus un autoturism marca Mercedes pe DN39, pe banda nr. 2, dinspre municipiul Constanţa către Mangalia şi a accidentat mortal un bărbat, de 65 de ani, din Tuzla, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, din partea stângă a conducătorului auto. După producerea accidentului, acesta a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat și depistat ulterior. A fost reținut și propus spre arestare.

La aceeași dată, în jurul orei 19.22, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Constanța, a condus un autoturism marca Mercedes, pe DN 2A, dinspre orașul Ovidiu către localitatea Lumina și, ajungând la km. 196+500 m, a pierdut controlul direcției de deplasare către dreapta în timp ce se afla într-o curbă la stânga, răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a unui bărbat de 23 de ani și a 5 minori (între care o fetiță este în stare gravă), cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, pasageri în autoturism. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În continuare, în jurul orei 22.15, a condus un autoturism marca Ford pe DN 39, dinspre orașul Eforie Sud către localitatea Agigea, în banda nr. 2 și, ajungând la marcajul pietonal de la intersecția cu strada Bucovinei, a surprins și accidentat ușor un bărbat și o femeie, ambii de 51 de ani, care s-au angajat în traversarea străzii, pe marcaj pietonal, din partea dreapta a conducatorului auto.

La scurt timp, adică la ora 22.26, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din orașul Techirghiol, a condus un auto marca BMW pe strada Nicolae Bălcescu din localitatea Techirghiol, dinspre Tudor Vladimirescu spre strada Plantelor și, ajungând în zona imobilului cu nr. 45, a surprins și accidentat o minoră, în vârstă de 15 ani, din orașul Techirghiol, care se deplasa pe partea dreapta a părții carosabile, neexistând trotuar.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind ulterior identificat în localitatea Techirghiol. Conducătorul auto se afla într-o stare avansată de ebrietate, iar în urma analizării mostrelor biologice, a rezultat faptul ca acesta avea o alcoolemie de 1,90 mg/l alcool pur în sânge. A fost reținut pentru 24 de ore și propus spre arestare. Cercetările continuă. Iar exemplele pot continua. Însă, din nefericire, seria targediilor a continuat și luni când, la orele dimineții un minor a murit într-un accident rutier.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar de accidentul mortal din Mangalia, pe trecerea de pietoni de ce nu scrieti? nici numele interlopului nu l-ati dat niciodata? DE CE?
12
0
... Asa situatie a accidentelor din jud. Cta ! Cand era Dnul DANCU sau , Dnul Sobaru ... nu era situatia asta dezastruoasa ! Cu politisti facuti la apelul bocancilor si ajunsi , din lipsa de personal , sefi ... consecintele sangeroase se vad pe strada !
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515