REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BILD: 17 kg de explozibili ar fi trebuit să-l omoare pe Putin

BILD: 17 kg de explozibili ar fi trebuit să-l omoare pe Putin

Valentina CAMARA 28 aprilie 2023 | 00:00 373

Serviciile speciale ucrainene au încercat să-l omoare pe preÈ™edintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze (UAV), însă Kremlinul păstrează secretul despre această operaÈ›iune, scrie cotidianul german Bild.

BILD: 17 kg de explozibili ar fi trebuit sa-l omoare pe Putin

Deși tentativa de asasinat a eșuat, aceasta este ținută secretă de autoritățile ruse.

Activistul ucrainean Yuriy Romanenko, despre care se spune că are legături strânse cu serviciile de informaÈ›ii din Kiev, a declarat că „Săptămâna trecută, ofiÈ›erii noÈ™tri de informaÈ›ii au primit informaÈ›ii despre vizita lui Putin în parcul industrial Rudnevo. În consecință, drona noastră kamikaze a decolat, a zburat peste toate apărările antiaeriene ale FederaÈ›iei Ruse È™i s-a prăbuÈ™it nu departe de parcul industrial.”

Este vorba despre o dronă UJ-22 care a decolat din Ucraina duminică după-amiază. Este cea mai modernă dronă ucraineană cu rază medie de acÈ›iune, È™i poate zbura până la 800 de kilometri. Èšinta sa: un parc industrial nou construit lângă Moscova - la 500 de kilometri de Ucraina.

Spionii ucraineni au aflat despre vizita dictatorului rus în parcul industrial „Rudnevo” È™i au obÈ›inut o hartă a traseului său. Propagandistii ruÈ™i au comentat despre drona UJ-22 Airborn care a cazut in regiunea Moscova, pe 24 aprilie, cu 17 kilograme de explozivi, de producÈ›ie ucraineană.

Locul prăbuÈ™irii se află la aproximativ 20 km est de Parcul Industrial Rudnevo. La bordul dronei erau 30 de blocuri explozive C4. Încărcăturile explozive M112 sunt folosite de armata americană È™i de forÈ›ele armate canadiene.

Corespondentul personal al lui Putin la Kremlin, Pavel Zarubin, a declarat duminică dimineață că preÈ™edintele plănuieÈ™te „să viziteze un parc industrial din Moscova”. Nu a spus însă È™i când ar fi trebuit să aibă loc vizita.

Nu este clar dacă șeful statului rus a vrut să viziteze parcul industrial duminică sau luni.

Se pare însă că Putin nu a mai mers deloc la parcul industrial „Rudnevo”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că „preÈ™edintele rus Vladimir Putin lucrează la Kremlin. Șeful statului nu plănuieÈ™te niciun eveniment public major.”

Kremlinul nu este familiarizat cu rapoartele din presă conform cărora serviciile secrete ucrainene ar fi pus la cale asasinarea lui Putin folosind o dronă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Nu, nu suntem familiarizaÈ›i cu aceste publicaÈ›ii. În prezent, există o mulÈ›ime de astfel de „fabricaÈ›ii”. Asta nu înseamnă că ar trebui să le analizăm”, a spus oficialul de la Kremlin, potrivit TASS.

„Este clar că o lovitură de precizie împotriva È™efului statului rus cu o dronă kamikaze este o acÈ›iune aproape imposibilă. Dar chiar faptul că o astfel de dronă ar ajunge într-un loc în care Putin plănuieÈ™te să ajungă este o palmă pentru dictatorul rus”, a declarat Sergej Sumlenny, fost È™ef al FundaÈ›iei Heinrich, pentru Bild.

Activistul ucrainean Yuri Romanenko, a scris pe Twitter: „Putin, ne apropiem din ce în ce mai mult de tine”, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468