REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Blaga: România are nevoie de Schengen, nu de Corlăţean şi USL

Blaga: România are nevoie de Schengen, nu de Corlăţean şi USL

Replica API 4 martie 2013 | 00:00 177

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a criticat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la Galaţi, declaraţiile ministrului de Externe,Titus Corlăţean, referitoare la amânarea aderării ţăriii noastre la spaţiul Schengen, dar şi politica USL.

"România are nevoie de Schengen, nu are nevoie de Corlăţean şi de USL, aţi văzut, numai departe de acum câteva minute, ministrul federal de interne german declara clar că dacă România va solicita un vot în JAI, Germania se va folosi de dreptul ei de vot, de veto, pentru a intra în Schengen", a afirmat Vasile Blaga.

Liderul PDL a adăugat că deşi România îndeplineşte condiţiile pentru a intra în Schengen, politica dusă de USL afectează acest proces.

"Spun de câteva luni, de ani de zile, că tehnic România îndeplineşte condiţiile pentru a intra în Schengen, dar atacul iresponsabil al USL-ului la statul de drept, va fi folosit de diferite coancelarii occidentale pentru a împiedica ceea ce de fapt este integrarea completă a României în Uniunea Europeană...Am avut în permanenţă poziţia că nu trebuie legat MCV-ul de Schengen, dar spunem şi din păcate am avut dreptate: atacurile la adresa statutlui de drept ale USL-ului aici vor duce", a mai spus Blaga.

Democrat-liberalul a mai declarat că USL, prin acţiunile politice din ultima perioadă, nu reuşeşte să devină credibilă. "Nu putem decât să condamnăm USL-ul pentru tot ceea ce au facut astă vară şi pentru că, iată, nu reuşesc să fie credibili nici din iarnă până acum în faţa acestor cancelarii occidentale", a conchis Blaga.

Vasile Blaga a fost prezent duminică la Galaţi pentru a-şi susţine moţiunea "România dreaptă. PDL-Politică Dincolo de Lozinci" la întâlnirea pe care a avut-o cu membrii PDL.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108