REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Blinken speră ca succesul contraofensivei ucrainene să-l forţeze pe Putin să negocieze

Blinken speră ca succesul contraofensivei ucrainene să-l forţeze pe Putin să negocieze

Victor ROTARU 14 iunie 2023 | 00:00 631

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a declarat luni că speră ca un succes al contraofensivei lansate de Ucraina împotriva forţelor ruse să poată constrânge pe preşedintele rus Vladimir Putin să negocieze pacea, relatează AFP.

Blinken spera ca succesul contraofensivei ucrainene sa-l forteze pe Putin sa negocieze

'Un succes al acestei contraofensive ar putea să facă două lucruri: să consolideze poziţia Ucrainei la masa negocierilor şi ar putea avea ca efect să-l preseze pe Putin să negocieze, într-un final, sfârşitul acestui război pe care l-a început', a declarat Blinken într-o conferinţă de presă comună cu omologul său italian Antonio Tajani, aflat într-o vizită la Washington.

'Astfel, aceasta ar putea să apropie pacea, nu s-o îndepărteze', a adăugat el.

Secretarul de stat american s-a declarat 'încrezător' în succesul forţelor ucrainene, în timp ce Kievul a anunţat - duminică - cucerirea a trei localităţi în regiunea estică Doneţk, primele câştiguri teritoriale obţinute în urma 'acţiunilor de contraofensivă', la care se referise cu o zi înainte preşedintele Volodimir Zelenski.

Chiar dacă este 'încă prea devreme' pentru a şti cum se va derula operaţiunea, a spus prudent Blinken.

Preşedintele Zelenski a admis sâmbătă că armata sa desfăşoară 'acţiuni de contraofensivă', dar nu a dorit să detalieze.

Omologul său rus Vladimir Putin declarase cu o zi înainte că marea contraofensivă ucraineană aşteptată de luni de zile a 'început', dar că forţele Kievului 'nu au reuşit să-şi atingă obiectivele' după mai multe zile de lupte înverşunate.

Cu toate acestea, potrivit lui Blinken, orice pace va trebuie să fie 'durabilă, adică o pace care să nu lase Rusia pe loc, să facă o pauză, să se reînarmeze şi să atace din nou peste şase luni, un an sau doi'.

Secretarul de stat american a mai spus că se aşteaptă ca NATO să acorde un 'sprijin politic şi practic robust' în cadrul summitului Alianţei Nord-Atlantice de la Vilnius în iulie, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa speram ca nu va avea efectul invers. Insa frustrarile astea, justificate ori ba, stranse fata de rusii de-a lungul timpului, nu-s sanatoase, sunt asemanatoare cu cele ale unui gypsan vecin cu un boier, al carui miros de neputinta se simte de la multe poste. Cat despre "jocul" acesta numit razboi, nu aveti decat sa-l comentati fara incetare si fara efect insa. Si dc unul e pro rus, toti calare pe el, de parca voi ceilalti detineti adevarul, facand presupuneri si aducand in discutie cum s-a impotmolit vre'un strabunic intorca du-se din razboi, ori vreun viol, sau crima, lucruri care se petrec si acum, oriunde si oricand. Aici e ca la fotbal, joaca doua echipe, si ai dreptul sa tii cu cine vrei ... asa ca Hai Rusia!
0
0
nu sta la masa tratativelor din simplul motiv ca a luat prea multa mwie pana acum. Are gura plina cu kkt ca cetateanul oltean bolsevic de sub mine.
1
1
ba mincinosilor, ii bubuie rusii pe ucrainieni de-i rup si voi cu propaganda voastra mintiti de rupeti. Le-au bubuit rusii vreo 4 depozite mari de armament de o sa ajunga a lu Cershenski sa mearga la lupta cu prastia ! Si apropo . . . dupa ce jegosul de Jegcerski si-a jefuit oamenii cerandu-le prin vamesii lor cate 30000 eur de om ca sa iasa afara din tara . . . . doar nu credeti ca banii ceruti au ramas la vamesi . . . . acum toti lalaii de ucrainieni defileaza prin Mamaia si noi trebuie sa dam catre Nato milioane de euro ca sa le cumparam chipurile arme si obuze. Vedeti de-aia nare ursul coada !
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468