REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BLOC nou în una dintre cele mai aglomerate zone din Constanţa!

BLOC nou în una dintre cele mai aglomerate zone din Constanţa!

Replica API 3 aprilie 2020 | 23:53 4326

Aviz de mediu!

Aviz de mediu!

Strada Poporului este, fără doar şi poate, una dintre cele mai aglomerate zone din Constanţa. Sunt mulţi agenţi economici care-şi desfăşoară aici activitatea, locuinţe multe şi puţine locuri de parcare. De altfel, pentru fluidizarea traficului, primăria a făcut unele schimbări în trafic, în zadar, spun locuitorii. Schimbări vor mai fi în viitorul apropiat, şi asta pentru că o firmă intenţionează să ridice la intersecţia cu I.L. Caragiale un bloc cu 4 etaje pentru birouri şi locuinţe. În acest sens, a fost depus şi un memoriu la Agenţia de Mediu. Locuitorii din zonă nu sunt de acord, din mai multe motive şi vor încerca blocarea investiţiei.

I.L. Caragiale colț cu Poporului

SC Elys Interdecor SRL a elaborat un PUZ pentru zona delimitată de str. I.L. Caragiale, str. Poporului, str. Fulgerului și al. Nalbei. Locuitorii din zonă se opun din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că zona se va aglomera mult mai mult de mașini, pentru că vor dispărea locuri de parcare, pentru că vor dispărea și spații verzi. De altfel, odată cu instituirea sensului unic în zonă, traficul a fost dat peste cap. Mai mult, după declararea, ca și neconstituțional, a unei prevederi din Legea 350/2001 privind modul în care s-au făcut derogări de la legea urbanismului, constănțenii spun că orice aprobare în ceea ce privește proiectul este ilegală și nulă.

În ciuda dezacordului vecinilor, investitorul îşli contiună planurile. Aşteaptă avizul de mediu. Potrivit memoriului, în zonă vor avea loc unele modificări. În zona de sud a zonei studiate, în intersecția str. I.L. Caragiale și str. Poporului, se propune majorarea suprafeței pietonale prin cedarea unei suprafețe de aproximativ 34,00 mp. Terenurile ce vor fi nevoite să cedeze suprafețe de teren către domeniul public nu sunt înscrise în sistemul de evidență A.N.C.P.I. și nu pot fi menționate la momentul elaborării documentației actuale. În cadrul zonei studiate se propune demolarea garajelor existente și realizarea unui parcări publice în zona locuințelor colective (bloc L111) și P.T. 59, totodată se propune și amenajarea locurilor de parcare și a spațiilor verzi din zona blocului L111, pe Aleea Nalbei.

De ce nu sunt de acord constănţenii nu noua construcţie

”Din parametrii măriți solicitați, va rezulta o clădire cu spații comerciale la parter și aproximativ 16 apartamente, fără identificarea terenului alocat parcărilor și aleile de acces către acestea, fără precizarea parcărilor minime acoperite, fără precizarea suprafețelor verzi rămase în afara construcției și parcărilor, fără identificarea terenului alocat platformei de gunoi pentru locatari”, au precizat, pentru Replica, reprezentanţii Asociației de proprietari BL L112 de pe I.L.Caragiale. ”Prezentarea este frumoasă, dar nu a fost menționat faptul că Primăria Constanța a transformat toate căile de acces din zona studiată în străzi cu sens unic în scopul descongestionării traficului de mașini care se desfășoară pe artera principală cu doar două benzi de circulație. În această zonă comercială s-a creat o mare aglomerare în trafic care generează cozi de câte 30-40 de mașini, din trei în trei minute, când apare culoarea roșie la semaforul de la intersecția I.L.Caragiale cu strada Theodor Burada, situație care a generat noxe insuportabile de gaze de eșapament și zgomot peste limita admisă în intervalul orar de circulație maximă 9-17 din acest perimetru. Credem că după verificarea acestor observații cu impact asupra vieții concetățenilor, trecerea de la PUZ-ul existent P+2A l noul PUZ P+4 nu va putea fi aprobată, mai ales în această zonă, vor apărea peste 30 de mașini care vor aparține noilor proprietari de apartamente, iar noii parametri solicitați POT 80 % și CUT 3 depășesc cu peste douăzeci limitele primului PUZ”, se mai plâng proprietarii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E normal,din moment ce toti vor sa stea in centru...cui nu ii place sa se mute mai spre exterior,la verdeata
0
0
Cereti i ajutorul lui chitac! Pe noi cei de le soveja ne a ajutat si a stopat mizeria lui fagadau
2
2
o fi terenul tau, dar nu poti sa faci decat ce ti se da foie sa faci. inainte sa cumperi un teren intereseaza-te ce ai voie sa construiesti pe el, dupa care te hotarasti daca merita. Existe niste reglemetari in constructii, daca cumva iti trece prin minte sa respectii legile si regulile, daca doar pe spaga te bazezi, poate construiesti la Poarta Alba....
9
0
Orasul,locul unde din zori pana -n mijlocul noptii cineva bate cu ciocanul construind cite ceva si in care aproape in fiecare minut mai este taiat cite un pom.Asa cum asa va trebtine cont doar de banuti Ce se intampla cind unul dintre proprietari construieste un bloc?Proprietatile altrebui sa fie f
7
0
Ne-am umplut de blocuri. Dar cei care vor locui in ele, unde vor lucra ? Pentru ca unitati productive nu construieste nimeni.
13
0
E terenul meu. Fac ce doresc.
2
15
Este incredibil acest primar care elibereaza autorizatii cu atata usurinta. Chiar nu vrea sa intre in istoria orasului ca fiind primarul ca a interzis sa se mai construiasca pe spatiul verde?
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108