REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Bodog: Guvernul să emită de urgenţă hotărârea prin care să asigure condiţiile optime pentru personalul medical

Bodog: Guvernul să emită de urgenţă hotărârea prin care să asigure condiţiile optime pentru personalul medical

Replica API 12 martie 2020 | 00:00 912

Senatorul PSD Florian Bodog a cerut, miercuri, Guvernului interimar să emită de urgenţă o hotărâre prin care să asigure condiţiile optime pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar-sanitar din cadrul tuturor unităţilor spitaliceşti implicate în acordarea serviciilor medicale generate de coronavirus.

"Ţinând cont de gravitatea situaţiei cauzate de răspândirea virusului COVID-19, solicit Guvernului interimar condus de Ludovic Orban să emită de urgenţă hotărârea prin care să asigure condiţiile optime pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar-sanitar din cadrul tuturor unităţilor spitaliceşti implicate în acordarea serviciilor medicale generate de epidemia coronavirus - secţii şi compartimente de boli infecţioase, structuri paraclinice, centre de testare în regim de urgenţă, alte structuri medicale şi unităţi sanitare. Mă refer aici atât la asigurarea materialelor sanitare necesare gestionării crizei, cât şi la salarizarea personalului medical şi auxiliar prin acordarea de sporuri pe măsura riscului la care se expun aceşti angajaţi în desfăşurarea activităţii", a scris Bodog pe Facebook.

Acesta mai solicită Guvernului interimar să asigure măsurile necesare pentru protecţia şi salarizarea personalului medical care realizează triajul epidemiologic, inclusiv în punctele de trecere a frontierei.

"Nu mai este niciun minut de pierdut! Guvernul PNL trebuie să renunţe la jocurile politice şi la organizarea de alegeri anticipate şi să acţioneze cu determinare şi celeritate pentru a proteja sănătatea tuturor cadrelor medicale implicate în gestionarea crizei COVID-19", a mai spus acesta, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai, vai... mancatorule de rahat! Te-ai facut politician ca SA CE ?! Sa faci figuratie prin televiziuni si presa, sa papi salari si pensii speciale ?? Treci si da o mana de ajutor acum, arata ce poti ca profesie... este nevoie de cadre medicale, da... De ce nu te OFERI ?!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108