REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Bogdan Bola: Dacă noi nu știm să ne promovăm... de ce să vină lumea la noi?

Bogdan Bola: Dacă noi nu știm să ne promovăm... de ce să vină lumea la noi?

Replica API 16 iulie 2022 | 00:00 2692

Sezonul estival este în toi însă, conform operatorilor economici, nu este unul foarte bun. Motivele lipsei turiștilor par a fi felurite de la înnisiparea plajelor, până la prețurile piperate practicate de unii operatori. Reporterii Replica au vorbit cu un cunoscător al fenomenului, deputatul Bogdan Bola, fost director al Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral. Subiectele abordate au fost multiple, de la înnisiparea plajelor până la algele care au năpădit din nou litoralul.

Bogdan Bola

Bogdan Bola a fost ales deputat din partea PNL din anul 2020 însă din noiembrie 2021 nu mai reprezintă acest partid. S-a făcut cunoscut prin activitatea ca director al ABADL, în cadrul căreia a avut mai multe proiecte realizate.

Proiectul de înnisipare a început în anul 2014, din anul 2016 fiind primele consultări publice în vederea lărgirii plajelor din Mamaia, deci nu poți să zici că nu ai știut de așa ceva. În privința lipsei turiștilor, dacă facem comparație cu prețurile din alte țări, la noi sunt destul de ridicate. Apoi, este un cumul de factori care a făcut ca turiștii să ocolească litoralul românesc. Este o televiziune care face propagandă nonstop pro litoral grecesc anti litoral românesc. Atunci când asta se întâmplă pe o televiziune națională este normal ca oamenii să se răzgândească și să nu mai vină la noi pe litoral. Vă dați seama că niciunui constănțean nu îi convine faptul că nu vin turiști, pentru că asta înseamnă mai puțini bani la bugetul local. Atunci când în presă apare că orice turist plătește parcarea 100 de lei pe zi, există hoteluri unde cazarea este 250-300 de pe noapte, astfel că turistul se gândește să se ducă în altă parte unde nu ar plăti atât de mult. De asemenea, nu există o promovare a locurilor bune, unde prețurile sunt bune, unde se respectă regulile, dar la noi primăria nu face așa ceva, la noi de ani de zile nu există măcar o aplicație făcută de Primăria Constanța prin care să se promoveze stațiunile. Dacă noi nu știm să ne promovăm, de ce să vină lumea la noi. În privința operatorului care a pus prețul de 200 de lei pentru cine vrea să așeze cearceaful, plaja este domeniul statului, proprietarul nu are cum să fiscalizeze acei 200 de lei. El a pus acel semn la intimidare.” a declarat Bogdan Bola pentru Replica.

Deputatul a abordat și un subiect cu care litoralul românesc se confruntă an de an și anume algele: „ Algele nu sunt un fenomen pe care să îl poți controla. Ele se formează în apropierea țărmului, și din cauza căldurii se înmulțesc foarte repede. Cu siguranță ține de curenții marini. Anul acesta văd că este mai bine decât în anii trecuți. În privința unei reîntoarceri la ABADl, deocamdată nu m-am gândit la așa ceva, este prea devreme.” a mai adăugat Bogdan Bola.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu pupi primaria , dupa alegeri se termina si cu duhoarea de branza din institutiile de la Constanta.
0
0
A inceput campania electorala. Incompetenta s-a vazut la acest bola, pana acum.
1
0
Primii dusmani ai litoralului romanesc sunt samsarii plajelor si in general cei din Horeca, care jegmanesc pe cei veniti si distrug mediul incojurator legat de plaje si faleza.Asa le trebuie!
1
1
Va faceti singuri propaganda antilitoral. Pe unde sa se plimbe turistii? Prin praful din zona city? Prin glodul de pe St cel Mare?cand ati testat ultima data calitatea aerului din constanta? Nici cu masca nu te poti plimba. Numai transee. Le adtupati si le sapati intr-o saptamana la loc. . Pe sosele se metge bara la bara spre mamaia. D c sa vina turistii?
0
0
Asta cica a fost numit ilegal director la ABADL si acum e deja in campanie electorala ptr primarie. Un var al lui a fost bagat cu mazare la retrocedari ilegale. Aveti grija ce votati
1
0
Apele armane.....derbedeul asta a distrus coada lascului Mamaia, site Natura 2000. A supervizat construirea de case in stuf , unde ai lui au pus sute de basculante de piatra in lac Unde e procutratura ?
0
0
se prezinta realitatea.Ce e drept atat cat pot pricepe jurnalizdele...
0
1
Locuim in Constanta de o viata, dar oroare mai mare cu largirea plajelor din Mamaia, nu exista! S-a distrus tot ce era bun-nisipul, intrarea lina in apa, vegetatia. Omul asta e responsabil de tot si mai are si tupeul sa i se para normal!
0
1
Omul este paralel cu tema,nu face nimeni altcineva reclama negativa litoralului Romanesc decat patroni de hoteluri si restaurante mai Bola,patroni care declara cu fiecare ocazie ca Mamaia de exemplu este o statiune selecta pentru oameni cu bani,saraciile sa se duca la bulgari sau la greci si acum tu ce faci,plangi dupa saraci sau si romani cu bani sau saturat de cate tzepe au luat de la machidonime si au zis:"gata ma ajunge,am aruncat destui bani aiurea".
0
0
El isi face sondaje prin postarile astea.vrea sa fie primar.
1
0
ba bola,numai cine.ti vece fata barboasa de smenar o ia la fuga.daca mai deschizi si gura,is coase buzunarelw.stai tu intre betoane si betoniere,narbosule,cu mamica ta si gasca mazare pirnaie.
2
1
Betoane praf canalizare in mare betoniere paleti de bca balarii..etc cam asta vezi in mamaia si betoane nord...Ce draq sa dai banii exeptand ca esti propetar de lucs si vii sa uzi ficusu luat de la lidl..
0
0
Beton, silicon si duhoare de branza, aia e Mamaia ! Cand s-o curata de astea, va fi turism.
1
0
Nu-i nevoie sa faca cineva propaganda anti, stie toata lumea ca la noi e jale. Din cauza asta se duce lumea in alta parte, nu pentru cineva face propaganda anti.
1
0
Alt papagal, bai voi santeti cu capul. Cum ba sa taxati parcarea cu 96 lei in 24 ore. Plus mizeria din statiune si mai ales din oras. Pai pe timpul lui Mazare, Mamaia era arhiplina si orasul curat, fara buruieni,gunoaie, cersetori, etc. Santeti catastrofe, dar la tupeu si minciuni nu va intrece nimeni. Numai prin astea castigati alegerile.
1
0
sa traiasca sa infloreasca turismull oriunde numai in romania nu.
0
0
aiurea madam m****a face reclama la niste rogojini si spune ca sunt ca in Bora Bora .plus ca a oprit comenatriile casa nu o injure lumea .
1
0
Constanta are nevoie de un primar tanar precum Bogdan Bola. Suntem satui de pensionari,de oameni fara imaginatie si lipsa de putere de munca . Ne--am convins si de psd si pnl,toti batrani si lipsiti de viziuni. Dragi cetateni,unii aveti copii,hai sa le dam o sansa tinerilor sa nu mai plece din tara. Hai sa numim tineri in functii de conducere. Oameni cu viziuni,nu obositi precum chitac. Eu votez in 2024 Bogdan Bola,votez Forta Dreptei.
1
1
De unde atatea cunostinte pe maimutoiul asta? Daca nu era ta-su mare spagar si corupt, el nu exista in viata publica. Se foloseste de orice iesire sa isi faca campanie pt functia de primar din 2024 .Cat de penibil!
1
0
Nimeni nu da dezmintiri cand circula tot felul de aberatii despre litoralul nostru Multi prapaditi care se pun in genunchi pt o farfurie de mancare la bulgari sau greci .M am lamurit am fost recent la Ezerec sa mancam si am, primit gasca complet defiarta si un vin care nu prea putea fi baut iar la nota destul de mare Nicaieri nu e perfect .Se mananca si la noi bine vezi La Matei Golful pescarului Briceag Stuf Insula etc etc dar orbetii nu vad .Si cu razboiul la fel ogramada de bazagonii care au alungat toti turistii si nimeni nu a dat dezmintiri URAT, UTAT ,URAT Si RUSINICA
0
0
Era nevoie de un DUS rece pentru machedoniii lacomi din turismul romanesc !!!
2
0
prostane,v.ati lacomit in asa hal incit nimeni nu mai pune botul!greu sa inteleaga un cipandar incearca.In plus turistii vor Vegetatie si liniste,nu nisip batut,santier,betoane si ciment,bloc peste bloc.cind te duci in bg uit.te putin de ex "Varna are parc pomi de 10 km,printre altele,poate intelegi,desi esti prea prost.Asa ca uitati.va la umbrele si numarati.va banii,puna la anul o sa va ajunga dempeteecanii in circiumi,fitze,dupa o luna de vara!
1
0
Redactie de 2 lei. Auzi, "cunoscator al fenomenului ". Un terchea-berchea cu gura mare, lovele de la furat si de la tacsu din spagi. Ce va place Replica sa lingeti cururi
1
1
M**e la m**e nu-si scoate ochii !
0
0
la preturile care sunt in mamaia, si la locuinte in special ,care fac concurenta cu cele din spania, vor ramane cu ele nevandute, si la preturile de la iarna la gaze si curent , vor fii f mullti falimentari, in grecia e cald 7 luni pe an si casele sunt mai ieftine decat la noi, salariile medii sunt undeva la 1400 euro acolo in sp..blocurile vo ramane monumente ale naturii, fraeri sunt aia care dau 200 de mii pe o casa in mamaia ,
0
0
Realitatea doare . Ati construit stupid si haotic , gunoaile zac peste tot ..locuiesc in apropiere dar evit mamaia si mamaia nord in ultimi 4 ani . Meritati faliment toti si sa va bagati betoanele in mormant cu voi .
0
0
cum sa nu se faca atata timp cat omoceeea este un jeg
1
1
Litoral romanesc haiducesc
1
0
de propaganda sa se vada. Grecia este net superioara, oamenii au dreptul la a alege,
1
0
daca acolo e preturi decente,si la turci si bulgari la fel, si la noi e ne simtite,? vor in 2 luni de vara patronii ciumpanzei sa traiasca 10 luni.pe an la 4 euro berea 8 lei micul si un suc 15 lei ,chiar e paradis fiscal, adica si fara bonuri, mare nesimtire si o suta de lei parcarea pe zii mergeee, rusine chitz ,chitz si psd , pnl
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212