REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Bombă! DNA începe urmărirea penală împotriva lui IPS Teodosie

Bombă! DNA începe urmărirea penală împotriva lui IPS Teodosie

Andreea CONDURACHE 6 decembrie 2023 | 00:00 4556

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, biroul teritorial Constanța, au dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, dar și față de un consilier din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Bomba! DNA incepe urmarirea penala impotriva lui IPS Teodosie

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții: PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

Bomba! DNA incepe urmarirea penala impotriva lui IPS Teodosie Direcția Națională Anticorupție

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, la această etapă procesuală, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă. Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Celor doi suspecți li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Bomba! DNA incepe urmarirea penala impotriva lui IPS Teodosie foto: captură video recorder.ro

Vă reamintim faptul că IPS Teodosie a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce se implică direct și își dă binecuvântarea pentru fraudarea banilor publici și spunând ”e mană cerească pentru noi”. Teodosie îl pune în legătură pe falsul om de afaceri cu consilierul său pentru a discuta detaliile, inclusiv cum poate fi plătit acest comision de 20%. Imaginile filmate cu camera ascunsă îl arată din nou pe Teodosie, alături de consilierul său și de falsul om de afaceri, discutând ultimele aspecte ale afacerii, inclusiv lucrările pentru care ar urma să fie cerută de la stat această sumă.

Video:

Ce zice Patriarhia Română

Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală, transmite, marți, Patriarhia Română, după ce DNA a anunțat că îl urmărește penal pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

"Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează și a cărei neîmplinire dezonorează”, spun reprezentanții Patriarhiei. Potrivit acestora, legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale.

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat, după ce DNA a început urmărirea penală a lui ÎPS Teodosie, menționând că își menține punctul de vedere privind nevinovăția Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a Consilierului eparhial.

„Față de apariția în presă a comunicatului redactat și difuzat de către Biroul de informare și relații publice al Direcției Naționale Anticorupție astăzi, 5.12.2023, având numărul 1128/VIII/3, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Aspectele menționate de către domnii procurori probabil că sunt cele din materialul video apărut în presă. Când avocații celor invitați astăzi la Direcția Națională Anticorupție vor lua contact cu elementele dosarului, vom putea reveni cu informații noi.

2. Întrucât Arhiepiscopia Tomisului a solicitat, prin comunicatul său din 21 noiembrie 2023, autorităților publice „să aprecieze dacă fapta pretinsului „intermediar” cade sub incidența prevederilor art. 244, 258, 291, 348 sau a altor prevederi din Codul Penal și să acționeze în consecință” și și-a rezervat dreptul de a se adresa instanțelor competente pentru examinarea și eventuala soluționare a situației, menționăm că ne menținem punctul de vedere privind nevinovăția Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a Consilierului eparhial.

3. Regretăm că aceste momente de tensiune (mai mult sau mai puțin artificială) apar în perioadă de post ori în ajunul marilor sărbători, parcă anume pentru a umbri frumusețea rugăciunii și a trăirii creștine. Arhiepiscopia Tomisului își va continua nestingherită viața spirituală, Chiriarhul și preoții ei vor intensifica programul de rugăciune iar credincioșii ortodocși din cuprinsul celei mai vechi eparhii a țării vor fi pomeniți în continuare la toate sfintele rânduieli.
4. Nutrim speranța că legea va fi împlinită în litera și în spiritul său, credem cu tărie că autoritățile își vor face datoria și că principiile constituționale vor fi respectate. Atât Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului cât și Consilierul eparhial, în calitate de buni cetățeni, se vor conforma întru totul solicitărilor instituțiilor abilitate.

5. Întrucât purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române s-a antepronunțat, fără consultarea Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, într-un caz care privește exclusiv persoana Chiriarhului și cea a unui consilier eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, îi reamintim acestuia că, încălcând flagrant hotărârea Sfântului Sinod nr. 6106/5 iulie 2023 care, la punctul 1, prevede că, în funcție de competențele proprii în materia punctului de vedere al Bisericii, sunt mai multe paliere de responsabilitate în Biserica Ortodoxă Română (nivelul eparhial, nivelul mitropolitan, nivelul Patriarhiei Române, Patriarhul României și Sfântul Sinod), creează impresia greșită că încalcă principiile autonomiei eparhiale, ale disciplinei comunicării publice în Biserica Ortodoxă Română și, mai presus de toate, prezumția de nevinovăție de care beneficiază orice om, inclusiv un ierarh al Bisericii.

Îi reamintim, totodată, domnului purtător de cuvânt al Patriarhiei Române că autoritatea supremă a Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Sinod, a hotărât că „purtătorii de cuvânt nu pot trimite către presă punctele de vedere personale și nici nu pot exprima public puncte de vedere personale în probleme referitoare la instituția pe care o reprezintă” (H.S.S. 6106/5 iulie 2023, punctul 4).“, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNA se pricepe la cumparare de influenta dar nu -i dibuie pe talharii care fac praf banul public si au distrus efectiv orasul.Sute de milioane palmate prin abuz in serviciu .Nici astazi nu au aflat cine-i criminalul ce a facilitat moartea prin ardere a peste 10 oameni in Spitalul din subordinea primariei
2
0
Pentru toți cititorii de bună seama: pentru a fi proba o astfel de instigare trebuie sa existe o ordonanță care autorizează investigatorul sa provoace asa ca în acest videoclip montat incare este filmat ilegal PS sa Teodosie. Atentie: investigatorul este doar o persoana care are calitatea de polițist judiciar... deci ori este ilegala oricum filmare ptr ca este făcută de o persoana neautorizata legal oro este o instigare drăcoasă a unul politist care a uitat jurământul depus. Despre procurorii DNA ce sa mai spunem dacă ei încep UP în personam pe filme regizate.
5
4
Noibplatim taxe și impozite pentru ca acești procurori dna cu salarii de peste 20 000 lei lunar sa ancheteze fapte care nu exista. Dna Cta sub conducerea actuala a ajuns de tot rasul. Pentru ca beau non stop la parter în camera din spate și pleacă băuți cu mașinile. Fiind în stare de ebrietate vad fapte care nu exista sau pe care le provoacă chiar ei cu investigatori la fel de bine plătiți degeaba de statul roman. Rușine Dna
5
2
Nu bre ca proc n1tza e pretenas cu popa asta. Ma rog.. de conjunctura. A se vedea conjuncturile hahaha
3
3
Inchideti o data infractorul asta ca face praf biserica ortodoxa,a ajuns o rusine a ortodoxilor care si asa sunt minoritari in Cta, o sa trecem toti la alte religii mai serioase care ajuta enuriasii nu-i jupoaie.Sper ca justitia sa-si faca in sfarsit treaba
7
2
Bătălia dintre doi dinozauri, Arhiepiscopia și DNA.
4
3
Acest DNA este o institutie ce nu isi mai are rostul. Este folosita de unu si altu ca sa mai sperie pe cei slabi. Intrebati si vedeti ce rata de “succes” au. Sunt intretinuti din banii celor care muncesc cu adevarat si ei nu au nici macar 50% rata se succes in instante. Si pana la urma care este fapta in aceasta situatie??? Ca au venit aia de la Recorder si au facut o smecherie cu camera ascunsa? Pai de cand DNA se ocupa sa acuze cand de fapt este totul fals? Sa ne fereasca Dumnezeu de prostie ca a inceput sa se dezvolte atat de mult in acest oras incat nu stim daca ne mai revenim vreodata.
4
11
Puteti extinde ancheta la fosta RAJDP. Unde Teodosie a facut presiune catre actualul director pt asi angaja soferul pe un post bine platit. Numele soferului este Sadica Valerica. O sa ramana uimit DNAul cate ilegalitati vir descoperii.
7
3
Bagati paduchele pro rus la cusca, pedofìlul asta trebuia incarcerat demult, la pachet cu toti kgbistii !!
13
3
Are cuviosul har că doar a fost turnător la securitate și oare cine conduce țara? na pățit el nimic cu măgările care le-a făcut la ferma Nazarcea. E o vorba mare un preot rău strică cât pot zidi 40 de preoți buni
14
3
Pe tr0gl0ditul asta! Si cine-l ancheteaza? T3o N1tza? Hahahahahahaha
8
2
Alt mare fas! Fiindca e un roman care deranjeaza prin declaratiile si faptele sale e urmarit pas cu pas, cuvant cu cuvant! Spre deceptia globalistilor, useristilor-sorosisti , vaccinistilor, LBGT-istilor nu sant probe, si prin urmare rezultatul va fi zero! A mai fost urmarit si s-a fasait si atunci! Dar tb. sa se creeze panica, mai ales acum cand e scandalul cu cele peste 80 de mil. de doze de vaccin, el fiind printre cei care s-a impotrivit ordinelor UE de a vaccina romanii!
8
22
la muuuuuulti ani! (cu executare)
16
5
tot ce ai insiruit acolo nu se potriveste cu mwistul spagoveanu. Satana e un iinfractor ordinar care sigur ajunge in iad. Dar inainte de iad trebuie sa treaca pe la parnaie !!!
19
3
Nu e nici o bomba, nici nu a luat, nici nu a dat...nici gura nu-i miroase, a ca e bomba de presa, da, ok...
9
9
Luati-l si duceti-l pe Porcovosie Imputiteanul unde a dus mutu iapa!
17
5
Este un dosar care nu va avea finalitatea de a fi pus sub acuzare Teodosie. Este praf in ochi in mod deliberat de catre procurori.
10
8
Dar pe stroe de ce nu il ia dna la cate spagi ia si cate dosare fabrica
19
2
Teodosie ca Teodosie, dar cu psihopatul E P U R E ce faceți? Ia spuneți domnilor de la DNA!
21
6
bravo! sa l vedem la puscariie!
16
8
Sa vedem acum ce icoana facatoare de minuni il mai salveaza sau ce har il scoate din incurcatura. mare om, de mare coruptie este inconjurat.
16
8
numai stiim cei rusine ,bun simt , educatie , jena de minciuna si ura asupra aproapelui, am devenit mai rau ca in comunismul primitiv !Ne bucuram de greselile gresitilor nostrii si ne afundam in ispita unor ...instrumente de dansii inventate sa facem rau unii la altii!Dar si o sa simtim curand ca bucuria de a incrimina si injosii pe unii se va rasfrange asupra noastra, nimeni nu pleaca in ...jos nepedepsit si chinuit pentru faptele facute ... sus l!
15
19
si pe consiglieri ILIE il lasa nechemat?
10
4
Teodosie fura din Cutia Milei cu sarme, i-a spagi pentru numirea Parohiilor... Verificata toata averea. Ulciorul nu merge de multe ori la apa...
23
8
din fașă e mort dosarul. atât timp cât nu a beneficiat de foloase necuvenite, e fix pl. BOR e incapabilă să scape de acest escroc.
31
7
Doamne ajută. Cu via de la Nisipari a scăpat dar se zice ca ulciorul nu merge de multe ori la apă. Amin
22
8
nu e in stare sa-l indeparteze ceea ce spune multe despre bor poate reuseste dna; un escroc care este o rusine ptr bor si noi toti
26
12

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468