REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Bombă! Fostul selecționer Victor Pițurcă a fost reținut de DNA

Bombă! Fostul selecționer Victor Pițurcă a fost reținut de DNA

Virgil STOIAN 30 ianuarie 2023 | 13:56 3710

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, a fost chemat, luni, la sediul central al DNA. Acesta a fost nevoit să dea declarații în fața procurorilor anticorupție. Conform ProSport, Victor Pițurcă a fost reținut de către procurori și s-ar putea cere arestarea preventivă.

Bomba! Fostul selectioner Victor Piturca a fost retinut de  DNA

Sursa citată spune că Pițurcă urmează să dea explicații în legătură cu achiziția de măşti anti-COVID pentru Ministerul Apărării Naționale, MApN. Sursa citată spune că este vorba despre un dosar mai vechi. În trecut s-au făcut deja mai multe percheziții și au fost deja audiate mai multe persoane. Acesta este cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN”.

Bomba! Fostul selectioner Victor Piturca a fost retinut de  DNAVictor Pițurcă

În perioada în care România era în stare de urgență, șeful direcției medicale MApN, generalul D.P., s-a ocupat de „operațiunea” de achiziționare a măștilor anti-COVID. Acesta l-a însărcinat pe șeful farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale. Era vorba, cu precădere măști întrucât Ministerul Apărării Naționale nu dispunea de sumele respective.

Prin urmare, șeful farmaciilor a luat legătura cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti. Aceştia urmau să intermedieze relația cu o firmă chineză. După găsirea furnizorului cu ajutorul italienilor, generalii și-au dat seama că nu au suficienți bani. Astfel a intrat pe fir Victor Pițurcă.

Ce spune DNA-ul

Potrivit unui comunicat al DNA, s-a dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

 ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- trafic de influență în formă continuată,
- fals intelectual,
Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență, respectiv Victor Pițurcă.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).
    2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 - 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.
În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice  contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si care este BOMBA ? WCsb-istul piturca este un i*******r DE DREPT COMUN, membru marcant al CLA.NULUI FE.CALI !!!
0
0
Nu au dat comisioane acolo unde trebuia ...
1
0
Poate da dzeu sa se intoarca liviu dragnea ca i ffffute pe toti
2
2
Sa furat in institutiile astea unde orice partid ar veni la putere pe ei nu ii controleaza nimeni decat de forma,ma refer la Ministerul Aparari Nationale,Ministerul de Interne si Ministerul Sanatati,ati vazut vredata vreun militar sau militian dgradat sau medic demis pentru ca s-a schimbat puterea politica ? bineinteles ca nu,de securisti nu spun nimic pentru ca astia au dosare cu care ii pot santaja pe toti,asa a spus Liviu Dragnea cand a fost condamnat definitiv numindui pe securisti statul paralel,adica in fata sunt conducatori vazuti dar nu ei conduc defapt ci cei nevazuti si la cate cazuri mari de furt din banul public prin toate mijloacele ramase nepedepsite sau unde sau dat pedepse ridicole cred ca L.Dragnea avea dreptate,cu toate ca si el a fost pedepsit pentru o fapta mica in raport cu dasarul TELDRUM.
3
2
De ce sa se omoare Piturca muncind la vreo echipa, cand poate trai din furt?! Dupa cum il stiu, cred ca e deja cufurit... a facut moale in chiloti, mai exact. D-aia tine el cu echipa aia din Ghencea, a Armatei, pe care o iubeste toata Romania, de la Sighet la Zimnicea si de la Beba Veche la Sulina, ca altfel n-ar sponsoriza-o din taxele si impozitele pe care le plateste statului roman, caci de acolo mananca si gura lui... `Tu-va-n neam, de jigodii!
11
0
O.M.S vor se declare campania anti covid încheiată, nu mai există pericol, că atare va fi trecută la răceală de sezon,și-au făcut treaba băieții deștepți,ferice de noi cei care nu ne-am vaccinat, și cât am fost înjurați noi antivaccinistii de toată lumea că vezi doamne îi îmbolnăvim pe cei vaccinați. Sa dovedit încă odată că toate crizele astea sunt făcute de cei puternici,pentru îmbogățire pe spatele oamenilor săraci, și asta cu ,concursul medicilor,care se mai declarau și eroi,cred că 90 la % au murit nevinovați în mai toate cazurile a fost vorba de malpraxis
9
5
precis codruta de la eu. Ca pe denea-ul romanesc il stim. Toti sunt spagari. Da acum nu mai e loc. In tot eu-ul sunt bagati hotii !!! Pe mitica si burleanu cand ???
7
1
Pe pletosul bagabont harafat cand îl săltați ?
13
3
asa se potriveste la noi, dupa ce trece anul ,moare carlanul!
8
0
Gitanu are furtul in sânge, sa te cachi în sângele lui se g***n.. atenție peste jumate din rrumelieni au Radacini de gitanesz de aici ai înapoierea rumelistanului democrat original după luminația sa Iliescu moaște vii
10
0
Toți golanii, sunt oameni de afaceri an Romanica.
15
0
si asta ma umbla cu hotii ?
9
0
Are famelie grea, trebuie sa o intretina pe Vikq si alte parashute, pe langa famelia lui. Tarziu v-ati autosesizat, tarziu. Si mai sunt, multi care tre sa dea cu subsemnatul. Hai baieti ca se poate!
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920