rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BORCEA şi SĂVULESCU, încă un proces DUBIOS. Se JUDECĂ cu Ministerul JUSTIŢIEI

Probleme pentru Cristian Borcea, Dragoş Săvulescu! Societatea Holiday Club Neptun, în acționariatul căreia se regăsesc Cristi Borcea, Nicolae Săvulescu, (numele lui Dragoş Săvulescu nu mai apare, semn că afacerea o conduce prin interpuşi), dar şi iranianul Manochehr Saadati-Sohi, au decis scoterea din acţionariatul societăţii pe SC Neptun Olimp.

Însă, aceasta n-ar pleca cu mâna goală, ci cu o suprafaţă de teren de 7.951,40 mp şi unităţi de cazare, în schimbul achiziţionării de către Holiday Club Neptun SA a pachetului deţinut de către Neptun Olimp în cadrul societăţii Holiday Club Neptun SA de 20,37% din capitalul social.

La începutul acestui an, raportul de divizare a ajuns în atenţia Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției, care, surpriză…a fost respinsă cererea SC Holiday Club Neptun de înregistrare în registrul comerţului a menţiunii de divizare. Precizăm că numele lui Dragoş Săvulescu nu mai apare în societate, însă afacerea o conduce prin interpuşi.

Când s-a decis divizarea şi în ce condiţii!

Prin Hotărârea Adunării Generale a Actionarilor din 22 iulie 2019 a Holiday Club Neptun SA s-a decis divizarea societătii în urma căreia SC Neptun- Olimp SA va pierde calitatea de acţionar al societăţii Holiday Club Neptun SA şi simultan, va transfera suprafata de teren de 7.951,40 mp şi Unitatea de Cazare ce se află pe acesta, compusă din 24 de căsute de vacantă şi receptie, în proprietatea societătii Neptun Olimp S.A. Tot la acea dată, s-a împuternicit Saadati-Sohi Manochechr în vederea semnării hotărârilor care vor avea ca obiect punerea în aplicare a deciziilor adoptate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Actionarilor Holiday Club Neptun S.A..

Divizarea societătii are ca scop consolidarea operatiunilor turistice şi este motivată de următoarele: organizarea activităţilor în cadrul societăţilor distincte în vederea creşterii rentabilităţii la nivelul întregii afaceri, în felul acesta sunt asigurate condiţii pentru un management performant fiecărei unităţi funcţionale, creşterea eficienţei prin aplicarea strategiilor proprii; acţionarul NEPTUN-OLIMP SA are o experienţă mult mai mare în domeniul prestărilor de servicii turistice de cazare în vile, bungalouri, cabane turistice, sate de vacantă, pensiuni turistice şi va fi societatea beneficiară; realizarea unui sistem decizional unitar, ceea ce va permite orientarea strategică şi ratională în afaceri; utilizarea eficientă a resurselor logistice, reducerea costurilor administrative.

În urma divizării parţiale, fiecare societate implicată îşi va alege propria strategie de organizare şi desfăşurare a precum şi de administrare a activelor ce le sunt alocate prin prezentul proiect.

Registrul Comerţului refuză înregistrarea menţiunii de divizare

Pe 5 decembrie 2019, s-a decis întocmirea proiectului de divizare de către societatea de expertiză contabilă CSG Consult TAX & Business Solutions SRL, iar în ianuarie a.c, proiectul a ajuns la Oficiul pentru Registrul Comerţului. Instituţia a respins cererea SC Holiday Club Neptun de înregistrare în registrul comerţului a menţiunii de divizare. Iranianul şi societatea pe care o reprezintă a contestat decizia ORC, însă pe 3 iunie, Tribunalul a respins cererea. SC Neptun Olimp, SC Holiday Club Neptun şi iranianul au formulat contestaţie la Curtea de Apel Constanţa pe 10 iulie.

După divizare, structura capitalului social al SC Holiday Club Neptun ar fi următoarea:

Acţionarii societăţii Holiday Club Neptun S.A

Actionari persoane juridice la SC Holiday Neptun Olimp SA sunt: Neptun-Olimp SA, aport la capital de 1.181.622,50 lei, reprezentând 20,37% din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 472.649 unităţi.

Actionari persoane fizice: Săvulescu Nicolae- aport la capital 1.148.117,50 lei, reprezentând 19,80 % din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 459.247 unităţi.

Numele lui fostului sportiv nu apare în firmă. Singura firmă în care apare numele său este cea care administrează Clubul Dinamo

Saadati-Sohi Monachehr, cetăţean român, născut în Natanz, Iran; aport la capital de 3.444.350 lei, reprezentând 59,38 % din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 1.377.740 unităţi.

Borcea Cristian-aport la capital de 26.257,50 lei.

Iranianul Manochehr Saadati-Sohi, implicat în exproprieri de peste 10 milioane de euro

Partenerul de afaceri al lui Săvulescu şi al lui Borcea, omul de afaceri iranian Manochehr Saadati-Sohi, este implicat în multiple exproprieri de peste 10 milioane de euro într-una dintre cele mai efervescente zone imobiliare din București, a cumpărat de la Globe Trade Centre (GTC) un teren de peste 10 hectare pe care dezvoltatorul intenționa să construiască un mall, înainte de criză.

Manochehr Saadati-Sohi

Terenul era evaluat de GTC la doar 3,56 milioane de euro, cel mai probabil din cauza restricțiilor de construcție care au fost impuse în zonă.

Borcea şi Săvulescu, implicaţi în retrocedările din Constanţa

Numele lui Cristian Borcea şi al lui Săvulescu au apărut în dosarul Retrocedărilor, având calitatea de inculpaţi. Borcea este acuzat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu, alt inculpat în dosar, şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială "Holiday Club Neptun" SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă - Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. În timp ce Borcea, condamnat în februarie 2019, la 5 ani de închisoare, şi-a ispăşit pedeapsa, Săvulescu încă este un fugar, refugiindu-se la Napoli, Italia.

Mirela PASCAL

luni, 13 iulie 20202891
Comentarii

01bravo tata(13 iul 22:36)
cine poate, oase roade.
05CALICI(13 iul 14:37)
Acestia sunt marii pradatori ai Romaniei postdecembriste. Acestia sunt nemernicii care au creat inflatia galopanta in tara si care au creat miile de someri.
02Dana(13 iul 14:27)
Interesant este motivul pentru care tribunalul le a respins cererea de divizare precum si ORC ul Ce ilegalitati au descoperit in lucrurile facute de ei De ce nu i intrebati asta Eu cred ca este interesant de aflat din momemt ce doua organe ale statului s au impotrivit la treaba asta clar au dovezi de nereguli facute de ei
23Escu pt mari(13 iul 13:35)
Si cine a produs cadrul legal de dupa revolutie,legi care au favorizat toti evazionisti,hoti,talhari si nelegiuiti din Romania,legi facute mai putin mici talhari mai mult pentru astia ca:Borcica,Savulescu,R.Mazare,N.Constantinescu,famiglia Becali,L.Dragnea,A Nastase si lista este mult mai lunga,nu nentu Nelu Iliescu impreuna cu sluga lui Antonie Iorgovan?. Si pentru cultura ta si al altora ca tine Iorgovan era pentru Iliescu cum a fost V.Dancila pt.L.Dragnea,adica Livache spunea asa la misto ca nu el este primministru nu conduce el Romania ci proasta de la Videle.
04mari(13 iul 11:38)
N-are treaba dl Iliescu -----astia sint produsl democratiei salbatice care au distrus totul in tara asta care si-auinsusit pe 2 bani tot ce a produs amaritul asta de popor
07Che Guevara(13 iul 11:14)
Astia sunt oamenii de afaceri ai romaniei...toti hotii
17Gheor(13 iul 09:25)
Uarat e arabul ala.
47Marii capitalisti(13 iul 09:05)
Astia sunt marii capitalisti ai Romaniei,capitalistii PSD-ului, emanatii lui Iliescu : furturi ,afaceri murdare si afaceri cu statul.....Bleah !
mai mult...Replica
22 ian 00:00ReplicaFostul PRIMAR din CIOBANU a SCĂPAT de CONDAMNARE: S-au prescris FAPTELE!

Ioan Suciu, fostul primar din Ciobanu, a scăpat de condamnare! Magistrații Curții de Apel Constanța, la data de...1921

23 ian 22:46ReplicaINEVITABILUL s-a PRODUS! MALL-urile din Constanța își EXECUTĂ SILIT chiriașii!2289
23 ian 00:21ReplicaNICOARĂ: Colegiul Național Mircea cel Bătrân este PREGĂTIT pentru ÎNCEPEREA ȘCOLII811
23 ian 22:53ReplicaTrio-ul de la ARGENTA a ajuns să se ocupe de MĂRUNȚIȘURI

Trio-ul Fottu - Ciupercă - Fechete trântește o nouă investiție în Constanța! Societatea Argenta SA a primit...1646

23 ian 00:00ReplicaAșa te ÎNVAȚĂ să AȘTEPȚI la SEMAFOR, la ȘCOALA de ȘOFERI901
23 ian 22:56ReplicaSUPĂRARE mare în cartierul COMPOZITORI, din cauza MORMANELOR de GUNOI593
23 ian 22:57ReplicaCasa de Cultură din Constanța NU e ajutată de NIMENI cu niciun LEU

Situaţia Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa nu este una roz, ba dimpotrivă. Spectacole nu se pot...591

23 ian 00:14ReplicaÎncep să se miște TREBURILE la Protecția Copilului Constanța937
23 ian 22:59ReplicaCentrul de Vaccinare COVID-19 din NĂVODARI va deveni FUNCȚIONAL1152
23 ian 00:00ReplicaTeo HIRA, noul DIRECTOR al RAEDPP Constanța

Toți directorii executivi ai READPP Constanța au fost revocați din funcție. Decizia s-a luat în Consiliul de...3624

23 ian 23:00ReplicaPrimăria AMENAJEAZĂ încă ZECE LOCURI de JOACĂ686
23 ian 23:00ReplicaMembrul unui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, PRINS la MEDGIDIA1371
Vremea
7° - 10.1° sâmbătă, 23 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 89%
Vânt: 4.72 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4926128124924
5/40422540921
joker41251383113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 ian 00:00SportVictorii clare pentru CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, în Divizia A1

CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, primele două clasate, au câştigat clar primele lor meciuri jucate, vineri,...225

23 ian 00:00SportSepsi-SIC Sfântu Gheorghe, calificată în premieră în optimile EuroCup

ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în optimile de finală ale competiţiei feminine de baschet...223

23 ian 00:00SportChindia Târgoviște vs Academica Clinceni 2-1 / Cele două echipe au făcut rocada în clasament

Formaţia Chindia Târgovişte a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Academica Clinceni, în...224

23 ian 00:00Sport​CM Handbal (m): Victorii pentru Portugalia, Franța, Norvegia, RHF și Egipt (Rezultatele zilei)

Portugalia, Franța, Norvegia (Grupa Principală 3), RHF și Egipt (Grupa Principală 4) au obținut, vineri, victorii...256

Local
23 ian 23:03LocalCOVID-19: 101 de CAZURI NOI la Constanţa, 2.699 pe țară

Până vineri, 22 ianuarie a.c., pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu...976

23 ian 23:04LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 3,01

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă. Potrivit datelor furnizate de către...896

23 ian 23:04LocalIndivid, PERICOL PUBLIC din CONSTANȚA, săltat de oamenii legii!

1512

23 ian 23:05LocalViceprimarul municipiului București, Stelian Bujduveanu, în vizită la Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și viceprimarul, Ionuț Rusu, au primit vineri, 22 ianuarie a.c.,...743

23 ian 00:02LocalSLN: Peste 200 de navigatori, înregistrați în câteva ore în programul de vaccinare anti-COVID

Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing...532

23 ian 23:03LocalConsilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța

Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe...1869

Politică
23 ian 02:33PoliticăVictor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul...213

23 ian 00:00PoliticăMinistrul Aurescu pledează pentru o prezenţă economică americană cât mai consistentă în România

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuţie online cu reprezentanţii conducerii Comitetului Evreiesc...224

23 ian 00:05PoliticăCiolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

496

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1832

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1802

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4667

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3830

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3363

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3306

Monden
23 ian 00:00MondenTotul despre Denise Rifai, prezentatoarea emisiunii 40 de întrebări de la Kanal D

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate apariții de pe micul ecran. Prezentatoarea TV s-a făcut remarcată...474

23 ian 00:00MondenMarius Manole, critici la adresa TVR, după ce conducerea ar fi refuzat să îl plătească: „Mi-au spus că nu sunt bani“

Asta după ce, în luna noiembrie a anului trecut ar fi trebuit să înceapă filmările unei producții. Însă...226

23 ian 00:00MondenJennifer Lopez, surprinsă de paparazzi într-o postură indecentă

316

Mapamond
23 ian 00:00MapamondGermania: Un bărbat a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul Germaniei, au anunţat oficialii locali, acesta...229

23 ian 00:00MapamondCoronavirus: Suedia extinde o serie de restricţii până la 7 februarie

Guvernul suedez a decis joi prelungirea până la 7 februarie a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii...218

23 ian 00:00MapamondGrecia: Noi manifestaţii ale studenţilor împotriva prezenţei poliţiei în universităţi

207

23 ian 00:00MapamondFrontex spune că nu a găsit dovezi în dosarul respingerii unor migranţi în Marea Egee

Consiliul de administraţie al Agenţiei Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a...230

23 ian 00:00MapamondPolonia primeşte medici din Europa de Est pentru a acoperi deficitul de angajaţi din sănătate

Polonia a acordat joi licenţe pentru cinci doctori din Belarus şi Ucraina în baza unei noi proceduri simplificate,...212

23 ian 00:00MapamondIsrael: Rata de reproducţie 'R', pentru prima dată sub 1 de la debutul vaccinării

239

Sănătate
23 ian 00:00SănătateDiabetul și răceala: ce măsuri trebuie să ia diabeticii când se îmbolnăvesc

Răcelile din timpul iernii - mai ales că, de multe ori, nu răcim o singură dată în sezonul rece, ci de mai multe...226

23 ian 01:00SănătatePudra kale: ce este, ce beneficii are și cum o poți consuma

Cred că până acum ai auzit o mulțime de lucruri minunate despre kale, unul dintre cele mai bune superalimente din...209

23 ian 00:00Sănătate15 ponturi care te ajută să slăbești fără cura de slăbire

248

23 ian 00:00SănătateStudiu: Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați scade riscul de boli oculare

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut mai mare de grăsimi sănătoase și de proteine...210

23 ian 00:00SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

În anotimpurile reci, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din...216

23 ian 00:00SănătateCele mai comune efecte adverse ale tratamentului hepatitei C

Hepatită C este o afecțiune tratabilă și chiar vindecabilă. Întrucât hepatită C este o afecțiune care poate...211

23 ian 00:00Sănătate4 alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite

E un obicei rămas, cum s-ar spune, din bătrâni, să gătim mai multă mâncare decât pentru o singură servire,...250

23 ian 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...213

23 ian 00:00SănătateDe ce este important un sistem endocrin echilibrat

195

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT