rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 10 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BORCEA şi SĂVULESCU, încă un proces DUBIOS. Se JUDECĂ cu Ministerul JUSTIŢIEI

Probleme pentru Cristian Borcea, Dragoş Săvulescu! Societatea Holiday Club Neptun, în acționariatul căreia se regăsesc Cristi Borcea, Nicolae Săvulescu, (numele lui Dragoş Săvulescu nu mai apare, semn că afacerea o conduce prin interpuşi), dar şi iranianul Manochehr Saadati-Sohi, au decis scoterea din acţionariatul societăţii pe SC Neptun Olimp.

Însă, aceasta n-ar pleca cu mâna goală, ci cu o suprafaţă de teren de 7.951,40 mp şi unităţi de cazare, în schimbul achiziţionării de către Holiday Club Neptun SA a pachetului deţinut de către Neptun Olimp în cadrul societăţii Holiday Club Neptun SA de 20,37% din capitalul social.

La începutul acestui an, raportul de divizare a ajuns în atenţia Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției, care, surpriză…a fost respinsă cererea SC Holiday Club Neptun de înregistrare în registrul comerţului a menţiunii de divizare. Precizăm că numele lui Dragoş Săvulescu nu mai apare în societate, însă afacerea o conduce prin interpuşi.

Când s-a decis divizarea şi în ce condiţii!

Prin Hotărârea Adunării Generale a Actionarilor din 22 iulie 2019 a Holiday Club Neptun SA s-a decis divizarea societătii în urma căreia SC Neptun- Olimp SA va pierde calitatea de acţionar al societăţii Holiday Club Neptun SA şi simultan, va transfera suprafata de teren de 7.951,40 mp şi Unitatea de Cazare ce se află pe acesta, compusă din 24 de căsute de vacantă şi receptie, în proprietatea societătii Neptun Olimp S.A. Tot la acea dată, s-a împuternicit Saadati-Sohi Manochechr în vederea semnării hotărârilor care vor avea ca obiect punerea în aplicare a deciziilor adoptate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Actionarilor Holiday Club Neptun S.A..

Divizarea societătii are ca scop consolidarea operatiunilor turistice şi este motivată de următoarele: organizarea activităţilor în cadrul societăţilor distincte în vederea creşterii rentabilităţii la nivelul întregii afaceri, în felul acesta sunt asigurate condiţii pentru un management performant fiecărei unităţi funcţionale, creşterea eficienţei prin aplicarea strategiilor proprii; acţionarul NEPTUN-OLIMP SA are o experienţă mult mai mare în domeniul prestărilor de servicii turistice de cazare în vile, bungalouri, cabane turistice, sate de vacantă, pensiuni turistice şi va fi societatea beneficiară; realizarea unui sistem decizional unitar, ceea ce va permite orientarea strategică şi ratională în afaceri; utilizarea eficientă a resurselor logistice, reducerea costurilor administrative.

În urma divizării parţiale, fiecare societate implicată îşi va alege propria strategie de organizare şi desfăşurare a precum şi de administrare a activelor ce le sunt alocate prin prezentul proiect.

Registrul Comerţului refuză înregistrarea menţiunii de divizare

Pe 5 decembrie 2019, s-a decis întocmirea proiectului de divizare de către societatea de expertiză contabilă CSG Consult TAX & Business Solutions SRL, iar în ianuarie a.c, proiectul a ajuns la Oficiul pentru Registrul Comerţului. Instituţia a respins cererea SC Holiday Club Neptun de înregistrare în registrul comerţului a menţiunii de divizare. Iranianul şi societatea pe care o reprezintă a contestat decizia ORC, însă pe 3 iunie, Tribunalul a respins cererea. SC Neptun Olimp, SC Holiday Club Neptun şi iranianul au formulat contestaţie la Curtea de Apel Constanţa pe 10 iulie.

După divizare, structura capitalului social al SC Holiday Club Neptun ar fi următoarea:

Acţionarii societăţii Holiday Club Neptun S.A

Actionari persoane juridice la SC Holiday Neptun Olimp SA sunt: Neptun-Olimp SA, aport la capital de 1.181.622,50 lei, reprezentând 20,37% din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 472.649 unităţi.

Actionari persoane fizice: Săvulescu Nicolae- aport la capital 1.148.117,50 lei, reprezentând 19,80 % din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 459.247 unităţi.

Numele lui fostului sportiv nu apare în firmă. Singura firmă în care apare numele său este cea care administrează Clubul Dinamo

Saadati-Sohi Monachehr, cetăţean român, născut în Natanz, Iran; aport la capital de 3.444.350 lei, reprezentând 59,38 % din capitalul social, numărul de acţiuni deţinute este de 1.377.740 unităţi.

Borcea Cristian-aport la capital de 26.257,50 lei.

Iranianul Manochehr Saadati-Sohi, implicat în exproprieri de peste 10 milioane de euro

Partenerul de afaceri al lui Săvulescu şi al lui Borcea, omul de afaceri iranian Manochehr Saadati-Sohi, este implicat în multiple exproprieri de peste 10 milioane de euro într-una dintre cele mai efervescente zone imobiliare din București, a cumpărat de la Globe Trade Centre (GTC) un teren de peste 10 hectare pe care dezvoltatorul intenționa să construiască un mall, înainte de criză.

Manochehr Saadati-Sohi

Terenul era evaluat de GTC la doar 3,56 milioane de euro, cel mai probabil din cauza restricțiilor de construcție care au fost impuse în zonă.

Borcea şi Săvulescu, implicaţi în retrocedările din Constanţa

Numele lui Cristian Borcea şi al lui Săvulescu au apărut în dosarul Retrocedărilor, având calitatea de inculpaţi. Borcea este acuzat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu, alt inculpat în dosar, şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială "Holiday Club Neptun" SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă - Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. În timp ce Borcea, condamnat în februarie 2019, la 5 ani de închisoare, şi-a ispăşit pedeapsa, Săvulescu încă este un fugar, refugiindu-se la Napoli, Italia.

Mirela PASCAL

luni, 13 iulie 20202656
Comentarii

01bravo tata(13 iul 22:36)
cine poate, oase roade.
05CALICI(13 iul 14:37)
Acestia sunt marii pradatori ai Romaniei postdecembriste. Acestia sunt nemernicii care au creat inflatia galopanta in tara si care au creat miile de someri.
02Dana(13 iul 14:27)
Interesant este motivul pentru care tribunalul le a respins cererea de divizare precum si ORC ul Ce ilegalitati au descoperit in lucrurile facute de ei De ce nu i intrebati asta Eu cred ca este interesant de aflat din momemt ce doua organe ale statului s au impotrivit la treaba asta clar au dovezi de nereguli facute de ei
23Escu pt mari(13 iul 13:35)
Si cine a produs cadrul legal de dupa revolutie,legi care au favorizat toti evazionisti,hoti,talhari si nelegiuiti din Romania,legi facute mai putin mici talhari mai mult pentru astia ca:Borcica,Savulescu,R.Mazare,N.Constantinescu,famiglia Becali,L.Dragnea,A Nastase si lista este mult mai lunga,nu nentu Nelu Iliescu impreuna cu sluga lui Antonie Iorgovan?. Si pentru cultura ta si al altora ca tine Iorgovan era pentru Iliescu cum a fost V.Dancila pt.L.Dragnea,adica Livache spunea asa la misto ca nu el este primministru nu conduce el Romania ci proasta de la Videle.
04mari(13 iul 11:38)
N-are treaba dl Iliescu -----astia sint produsl democratiei salbatice care au distrus totul in tara asta care si-auinsusit pe 2 bani tot ce a produs amaritul asta de popor
07Che Guevara(13 iul 11:14)
Astia sunt oamenii de afaceri ai romaniei...toti hotii
17Gheor(13 iul 09:25)
Uarat e arabul ala.
47Marii capitalisti(13 iul 09:05)
Astia sunt marii capitalisti ai Romaniei,capitalistii PSD-ului, emanatii lui Iliescu : furturi ,afaceri murdare si afaceri cu statul.....Bleah !
mai mult...Replica
10 aug 00:31ReplicaSCANDAL MONSTRU în FALEZĂ NORD din cauza NESIMȚIRII TURIȘTILOR! VIDEO

În Faleză Nord a venit Apocalipsa! O mare parte a cartierului este blocată din cauza turiştilor care-i uită...558

10 aug 00:00ReplicaCLANUL de INTERLOPI VĂNCICĂ, în CÂRDĂȘIE cu mai MULȚI CONSTĂNȚENI652
10 aug 00:29ReplicaÎn TRENULEȚELE de AGREMENT de pe LITORAL NU POARTĂ NIMENI MASCĂ! VIDEO291
10 aug 00:00ReplicaO nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în NUMELE ORANGE, a BUBUIT pe NET!

O nouă metodă de înșelăciune a apărut pe internet. De data aceasta, ”șarlatanii„ se folosesc de firma Orange...305

10 aug 00:00ReplicaFETIȚELE de pe VARIANTĂ AȘTEAPTĂ PATRULA în CHILOȚI! Video609
10 aug 00:00ReplicaCLUBURILE din MAMAIA NU au NEVOIE de AUTORIZAȚIE la INCENDIU260
10 aug 00:00ReplicaCe VEDETE au mai DAT IAMA pe LITORALUL ROMÂNESC, în acest WEEKEND

Și în acest weekend litoralul românesc a fost asaltat de vedete. Printre ele, s-au aflat și artiști de renume în...284

10 aug 00:00ReplicaO FEMEIE din MANGALIA, AUDIATĂ prin VIDEOCONFERINȚĂ într-un DOSAR cu FAPTE GRAVE din ITALIA217
10 aug 00:00ReplicaA RĂMAS în CHILOȚI și PAPUCI după ce a ADORMIT pe PLAJĂ!516
10 aug 00:00ReplicaDE CE POLIȚIȘTII NU primesc STIMULENTUL de RISC PROMIS?!

Polițiștii se plâng de faptul că au fost ignorați, din nou, de ministrul Afacerilor Interne, pe care-l acuză că...213

10 aug 00:23ReplicaA PARCAT ca ȚĂRANUL în MIJLOCUL drumului, la Vivo!325
10 aug 00:00ReplicaSCANDAL IMENS cu FORȚELE de ORDINE, pe PLAJĂ! VIDEO289
Vremea
21°21° - 21.8° luni, 10 august 2020
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 5.33 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
10 aug 00:00SportChindia Târgovişte a învins CS Mioveni, scor 2-0

Formaţia Chindia Târgovişte a învins, duminică seară, la Ploieşti, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa CS Mioveni, în...163

10 aug 00:00SportDinamo Kiev a anunţat că doi dintre jucătorii săi, Nazari Rusin şi Roman Vantukh, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus

Clubul Dinamo Kiev, la care antrenor este Mircea Lucescu, a anunţat că doi dintre jucătorii săi, Nazari Rusin şi...154

10 aug 00:00SportSimona Halep: 'Cu siguranţă voi decide după Praga dacă voi merge la US Open'

Jucătoarea Simona Halep, care se află în Cehia pentru turneul de la Praga, a declarat pentru Reuters că va hotărî...160

10 aug 00:00SportGabriela Ruse a eliminat-o pe favorita 6 şi este în ultimul tur al calificărilor la Praga

Jucătorarea Elena-Gabriela Ruse, locul 177 WTA, a acces, duminică, în ultimul tur al calificărilor la turneul de la...158

Local
10 aug 21:19LocalSute de persoane, în control pe litoral. Ce nereguli au găsit oamenii legii

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...572

10 aug 21:25LocalCOVID-19: 1145 de cazuri noi de infectare, 30 la Constanța

Pe teritoriul României, până astăzi, 9 august, au fost confirmate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul...670

10 aug 21:19LocalFilmele în aer liber au REVENIT în parcul Tăbăcărie. VIDEO!

528

10 aug 21:27LocalTabloul crizei pe piața muncii. Mișcarea care ar putea duce la scăderea salariilor în mediul privat

Piața muncii este un adevărat furnicar după pandemie, iar schimbarea pare să fie cuvântul de ordine. Multe firme...705

10 aug 21:18LocalPersoană aflată în pericol de înec, în Olimp

Potrivit primelor informații, o persoană inconștientă a fost scoasă din apă pe plaja Delfinul din stațiunea...525

10 aug 21:18LocalACOPERIȘUL unui BAR a luat FOC în NĂVODARI!

646

Politică
10 aug 00:00PoliticăSorin Grindeanu se reîntoarce în PSD: Ce funcție va primi, dacă Marcel Ciolacu este ales președinte

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu a anunţat că va candiala congres pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, alături...159

10 aug 00:00PoliticăHotărâre BEC: „Candidatul, soţul, soţia, rudele până la gradul 2 nu pot fi membri ai Biroului Electoral Central“

Candidatul, soţul, soţia, rudele sau afinii până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai Biroului Electoral...145

10 aug 00:00PoliticăTraian Băsescu anunță că va rupe și Stânga, și Dreapta: Iau de la amândoi

155

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2231

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3770

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

3856

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2278

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9106

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4602

Monden
10 aug 00:00MondenDe ce nu are riduri Gwyneth Paltrow! Are un truc învăţat de la mama ei

Incredibil! Deşi mai are doar trei ani şi împlineşte o jumătate de veac de viaţă, Gwyneth Paltrow arată...152

10 aug 00:00MondenFilmul animat „Trollhunters: Rise of the Titans“, produs de Guillermo del Toro, va fi lansat de Netflix în 2021

Un nou proiect dezvoltat de cineastul mexican Guillermo del Toro va fi ecranizat de platforma de streaming Netflix, care...137

10 aug 00:00MondenLionsgate pregăteşte un nou film „Dirty Dancing“, cu Jennifer Grey în distribuţie

140

Mapamond
10 aug 00:00MapamondCoronavirus: Singapore începe testele pe oameni pentru un vaccin anti-COVID-19

Singapore a început testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19 şi preconizează că acesta va fi...149

10 aug 00:00MapamondIndia: Cele două cutii negre, recuperate de la locul accidentului aviatic

Datele de zbor şi înregistratorul de voce din cabina de pilotaj au fost recuperate de pe aeroportul din Kozhikode, în...144

10 aug 18:54MapamondAmeninţări cu bombă la mai multe agenţii de sănătate publică din vestul Germaniei

150

10 aug 00:00MapamondAmerica Latină-Caraibe, cea mai afectată regiune din lume de COVID-19

America Latină şi Caraibe au devenit regiunea din lume cel mai grav afectată în ceea ce priveşte numărul de decese...147

10 aug 00:00MapamondCoronavirus: Ministrul francez al sănătăţii constată o creştere a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 în Franţa şi Europa

Ministrul francez al sănătăţii Jerome Salomon a lansat un nou apel la vigilenţă, atenţionând că se remarcă o...146

10 aug 00:00MapamondCoronavirus: Şcolile din statul american New York vor putea fi redeschise la toamnă

148

Sănătate
10 aug 00:00SănătateRiscurile la care căldura expune pacienții cu diabet

Persoanele diabetice sunt foarte sensibile la căldură însă, din păcate, cele mai multe dintre ele neglijează acest...148

10 aug 00:00SănătateAi diabet? Care sunt valorile normale ale colesterolului și ale lipidelor din sânge

Colesterolul este alcătuit în principal din grăsimi și lipoproteine. O lipoproteină include colesterol, proteine...159

10 aug 00:00Sănătate10 mituri despre celulită

140

10 aug 00:00SănătatePlantele de apartament care pun copiii în pericol

Plantele de apartament nu numai că schimbă aspectul casei tale, fiind unele dintre cele mai folosite decorațiuni, dar...154

10 aug 00:00SănătateCum să-ți ferești copilul de intoxicarea accidentală cu diverse substanțe

Copiii mici se confruntă cu un risc ridicat de intoxicații accidentale, prin urmare, părinții și cei care ii...147

10 aug 00:00SănătateMulți părinți subestimează riscurile de înec în rândul copiilor

Copiii au luat cu asalt piscinele dar e posibil ca mulți dintre aceștia să nu aibă aptitudinile necesare pentru a...145

10 aug 18:14SănătateCum combați dependența de cofeină

Cofeină are o mulțime de beneficii pentru minte și trup, însă excesele dăunează și dependență de cafea are o...144

10 aug 00:00SănătateDurerile de sâni la menopauză: cauze, simptome, remedii

Înainte de menopauză sau în timpul acesteia, este destul de obișnuit pentru femei să resimtă o senzație de durere...148

10 aug 00:00SănătateCastravetele amar, remediu în diabet și hipercolesterolemie

144

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT