REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BOSCHETARII din Constanța DORM tot pe băncile din zona GĂRII

BOSCHETARII din Constanța DORM tot pe băncile din zona GĂRII

Replica API 29 mai 2021 | 19:28 2380

Băncile din zona Gării au devenit locul preferat de somn al oamenilor străzii. Mirosul și aspectul neîngrijit îi fac pe constănțeni să îi evite și să nu se apropie de ei pentru a verifica dacă aceștia sunt în regulă. Așa fac, zilnic, zeci de oameni ce trec pe lângă cei ce dorm într-una din cele mai aglomerate zone ale municipiului.

Odată cu venirea primăverii și a temperaturilor ridicate, din văgăunile acoperite cu cartoane și pături au ieșit și oamenii străzii. Aceștia se „răsfață” acum cu un somn, undeva în verdeață, „alintați” de razele soarelui. Da, este vorba de acei oameni care stau zilnic la intrările marilor magazine, sau în locuri aglomerate, cu mâna întinsă. Murdari și cu un miros aparte aceștia trebuie să se și odihnească undeva și, cum gradele au crescut în termometre, aleg să „se odihnească” pentru câteva ore pe băncile din parcuri. Mai nou, preferatele acestora sunt băncile de lângă vaporașul de la Gară.

„Nu știu ce e cu ei, trec des pe lângă ei și toată lumea îi ocolește ca nu cumva să se ridice și să facă scandal. Am auzit diferite voci că ar fi ba drogați, ba alcoolici, numai sănătoși nu, și ce-i drept, când ești atât de murdar, miroși și nu ai un cămin unde să te odihnești nici nu ai cum să fii sănătos. Sunt tot timpul alții, aceștia fiind doar doi dintre cei vreo 5-6 pe care îi văd zilnic. Cred că fac prin rotație ca nu cumva să se supere vreunul din ei”, ne-a declarat o constănțeancă.

Centrul „Sfânta Filofteia”, deschis pentru oamenii fără adăpost

Persoanele fără adăpost din Constanța beneficiază de condiții decente în centrul „Sfânta Filofteia”. Spațiul, în suprafață de aproape 400 mp, situat la etajul I al Complexului comercial „Doi Cocoși”, a fost reamenajat, compartimentat, utilat și mobilat, în conformitate cu standardele pentru serviciile sociale organizate ca adăposturi de noapte. Serviciul social furnizează gratuit persoanelor fără adăpost servicii de îngrijire personală, supraveghere, găzduire temporară pe timp de noapte, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

Iată ce categorii de persoane pot beneficia de adăpost

Conform Regulamentul de organizare şi funcţionare aprobat prin H.C.L. nr.105/2019, beneficiarii serviciilor sociale acordate în adăpostul de noapte sunt: persoanele fără adăpost, cu domiciliul/reşedinţa înregistrată în actele de identitate pe raza municipiului Constanța, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt persoane care nu au o locuinţă, trăiesc în stradă, spaţii publice, precum parcuri, scări de bloc, canale, imobile dezafectate sau nelocuite, care nu au acces imediat la o formă de locuire; persoanele fără adăpost, fără acte de identitate, identificate în evidenţele poliţiei locale, cu ultimul domiciliu/reşedinţa în municipiul Constanța; prin excepţie, persoane fără adăpost cu adresa de domiciliu în altă unitate administrativ-teritorială, identificate pe raza municipiului Constanța, pe perioada sezonul rece noiembrie – martie, în funcţie de locurile disponibile.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi care scrieti ce sunteti? MAFIOTI.
3
1
Saracii...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468